• Samantha Klerx

Zuidereiland van Nieuw Zeeland: Wanaka en Queenstown

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020

Dag gletsjers, dag regen, wij gaan weer verder op avontuur.


Haast Highway

Via de Haast Highway rijden we naar onze volgende bestemming: Wanaka. De route zelf is prachtig en we stoppen onder andere om watervallen te bezichtigen en we wandelden de Blue Pools track.

Nieuw Zeeland

We overnachten onderweg bij de Kidds bush reserve campsite. DOC waarbij we uitkeken op het prachtige Hawea meer. De volgende dag staat Wanaka op de planning. Dit is vanaf de camping ongeveer 40 minuten rijden, wat weer een mooie tocht bleek te zijn.

Wanaka, Nieuw Zeeland

Wanaka

Wat een heerlijke vibe hangt er hier! Het heeft er ook mee te maken dat we ons zo voelen door het fijne weer. Helemaal aangezien we de afgelopen dagen alleen maar regen hebben gezien, maar dan nog! Wanaka is een klein stadje gelegen aan het gelijknamige meer en omgeven door enorm veel prachtige bergen.


Vriendelijke mensen, mooie uitzichten, schattige winkeltjes en fijne koffietentjes. Allemaal gericht op de sportactiviteiten en met name hiken en in de winter skiën. Nog een tip; haal je koffie bij The Coffee Shack. Hippe plek en fijne koffie! Oh en om toch in eten/drink sferen te blijven, ga lunchen bij Big Fig. Je kiest je formaat bord en kiest dan een aantal gerechten uit. Gezond en erg lekker. Deze keten is ook gevestigd in Queenstown, dus mocht je geen tijd hebben om hier te eten in Wanaka, ga zeker hier eten in Queenstown.

We besloten zelfs een dag extra hier te verblijven, omdat we het zo fijn vonden!

Rob Roy Valley track

We vertrekken vanaf Wanaka centrum richting het startpunt van onze hike voor vandaag. Op een uur rijden over een grint pad met wat kleine stroompjes waar je doorheen moet, ligt het startpunt voor deze track. De autorit naar het startpunt toe is al geweldig! Wat een uitzicht. Uiteindelijk een tocht van in totaal 3 tot 4 uur. Wij deden er, met stops, 3,5 uur over. En dan liepen we best wel hard door uiteindelijk. Een tocht die je brengt naar de Rob Roy Gletsjer, tenminste dicht hier bij. De tocht zelf is echt prachtig met alle uitzichten, watervallen en rivieren. Je kunt er voor kiezen om alleen naar uitzicht punt 1 te lopen, wat je na 1,5 uur lopen na de start bereikt. Wij raden je echter aan om wel echt nog een half uur daarna door te lopen naar uitzicht punt 2. Waarom? Aangezien je dan echt tussen de bergen en de uitzichten staat! Echt de moeite waard dus! Op de foto’s kun je het mooie uitzicht bewonderen, maar wanneer je er zelf staat is het nog 1000 keer mooier.

Diamond Lake Lookout

Na een avond relaxen rijden we de volgende ochtend vroeg richting onze tweede hike in dit gebied. Vanaf het centrum van Wanaka rijd je in 20 minuten tijd naar de startpunt van deze track. Een fijne hike met een prachtig uitzicht van bovenaf op het Wanaka meer een de omgeving.

Glendhu Bay Motor Camp

Voor 36 dollar per nacht verbleven we twee nachten bij deze enorme camping. In deze tijd van het jaar wat uitgestorven, maar waar plaats is voor heel veel campers. Gelegen aan het Wanaka meer met weer dezelfde prachtige uitzichten was dit een parel! Wakker worden met deze uitzichten vinden wij niet vervelend hoor. Nadeel was wel dat je voor de douche nog los moest betalen.

Glendhu Bay Motor Camp

Queenstown

Na een paar dagen te hebben genoten in Wanaka stappen we weer in onze camper en rijden we in ongeveer 1,5 uur naar Queenstown; the adventure stad van Nieuw Zeeland. Wij gaan geen extreme sporten doen, aangezien de prijzen voor bijvoorbeeld skydiven iets boven ons budget liggen, helaas.

Queenstown, Nieuw Zeeland

Queenstown is gelegen aan het Wakatipu meer een omringt ook weer door bergen. Er hangt een fijne sfeer en je kunt er terecht voor wat shoppen, eten en drinken. Ook boek je hier dus je extreme sport avonturen zoals skydiven en bungeejumpen.


Twelve Mile Delta

Wij verbleven in totaal een nacht in de omgeving van Queenstown, op een DOC camping genaamd de Twelve Mile Delta. Een ‘scenic’ DOC, wat er op neer komt dat je in een iets mooiere omgeving staat en dus iets meer betaald voor een nacht. Per persoon betalen we hier 13 dollar per nacht.


Startpunt voor hikes

Vanuit deze camping kun je verschillende hikes doen. Wij kozen er voor om een hike van 2 uur in totaal te doen. Uiteindelijk heb je weer, zoals al vaker, prachtige uitzichten! Even lekker wandelen en daarna ons eten klaarmaken en even wat blogs typen onder het genot van een wit wijntje en 100 muggen vonden dit ook erg leuk.

We genieten nog enorm hier en hebben helaas nog maar minder dan twee weken te gaan in dit prachtige land!

28 weergaven0 opmerkingen