• Samantha Klerx

Zuidereiland van Nieuw Zeeland: Wainui Falls, DOC campings en glowwormen in Hokitika

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020

Ons avontuur op het Zuidereiland gaat verder. We stappen op tijd weer in onze ‘Mr Potato Head’ en gaan op zoek naar nieuwe avonturen.


Split Apple Rock

Langs onze route ligt de Split Apple Rock. Deze rots in het water heeft de vorm van een opengespleten appel. Je hebt hier ook kans om pinguïns te spotten, helaas voor ons waren ze niet thuis die dag. We volgden netjes het pad naar het uitzicht punt, wat achteraf een avontuur bleek te zijn. Het was nogal klimmen en klauteren om hier te komen en we raden iedereen dan ook aan om op de grote paden te blijven in plaats van op avontuur te gaan. Ach, we survived. (Sorry mam, alles is goed gegaan, geen zorgen!)

Split Apple Rock, Nieuw Zeeland

Wainui Falls

Dicht bij onze slaapplaats voor vannacht liggen de Wainui Falls. Deze wandeling naar de waterval toe en terug naar de parkeerplaats duurt hooguit een uur en brengt je langs boerderij landschappen, bossen en dan uiteindelijk bij de waterval. Zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze waterval.

Wainui Falls, Nieuw Zeeland

Hike vanaf de camping

Vroeg uit de veren om een hike vanaf de camping te gaan doen. De hike die wij kozen duurt ongeveer twee uur in totaal en is zeker de moeite waard om te doen. Het is een stevige klim met daarna een uitzicht op het strand. Je kunt hier overigens op het strand ook overnachten, mocht je in dit gebied een meerdaagse wandeling willen maken. Er zijn vanaf de camping heel wat verschillende tracks mogelijk om te lopen, dus keuze genoeg voor iedereen.


Onze eerste DOC camping, Totaranui

Ik hoor je nu denken, wat is een DOC camping? DOC staat voor Department Of Conservation. Deze DOC runt meer dan 200 campingplekken in Nieuw Zeeland. Het zijn vaak campings op enorm mooie en unieke plekken, waar je wel back naar basic gaat. Vaak zijn er alleen wc’s aanwezig en dus geen douches. De prijzen per nacht per persoon zijn meestal of 8 dollar of 13 dollar. Dit is afhankelijk van de locatie en de faciliteiten van de campingplaatsen. Wij kozen er voor om meestal twee nachten op een DOC camping te staan en dan weer een nacht op een gewone camping met douches en internet. Dit bespaarde best wel wat geld en op deze manier kom je ook op te gekke plekken te staan met je camper!


Lake Rotoroa

Onze tweede DOC camping was ook een feit. Een kleine beetje jammer dat we er van uitgingen dat we aan het meer Rotoroa zouden staan, maar bleek dat dit nog een paar minuten lopen was vanaf de camping. Echt wat meer back to basic en het stikte er van de zandvliegen. En als ik ergens een hekel aan heb.. Het uitzicht bij het meer is het trouwens wel waard!


De volgende ochtend op naar de volgende stop op onze reis. We gaan richting Hokitika en bezochten onder andere nog de Pancakes Rocks.


Pancakes Rocks

Zo, dit was even een toeristische plek! We reizen in het laagseizoen en het is hier nu herfst, dus niet echt enorm druk overal. Dit was niet het geval bij de Pancakes rocks, het leek wel of alle toeristen op het zelfde moment ook hier waren. Deze Pancakes Rocks hebben hun naam te danken aan de gelaagde vorm, net een stapel pannenkoeken en zijn geslepen door het water.

Pancake Rocks, Nieuw Zeeland

Hokitika

Hokitika is een kleine slaperige stad aan de zee. Wij zijn heel even in de stad zelf geweest om boodschappen te doen, maar verder is er ook niet heel veel te vinden. Het was voor ons puur een tussenstop richting onze volgende bestemmingen.


Seaview lodge Hokitika

Onze slaapplek voor deze nacht is trouwens echt zo tof en een beetje eng. Het is namelijk een oud psychiatrisch ziekenhuis wat nog helemaal in de tijd is blijven hangen van toen het nog een ziekenhuis was. Echt een enorm groot complex waar je op ontdekkingstocht kon gaan. Wij sliepen natuurlijk wel gewoon in onze camper, maar hebben heel wat tijd doorgebracht in het complex zelf. Ik durfde niet alleen ‘s nachts te gaan plassen. Bang dat er toch nog meer is, dan alleen kampeerders.

Glow wormen

Op twee minuten lopen vanaf onze camping, was er een grot waar je wanneer het donker was glow wormen kon zien! Echt vet om deze wormen, die oplichten wanneer het donker is, te zien. Je kunt er helaas geen foto’s van maken, tenminste, je ziet dan niet veel. Maar geloof ons; het was tof!


En de reis gaat weer verder!

21 weergaven0 opmerkingen