• Samantha Klerx

Zuidereiland van Nieuw Zeeland: Onze laatste dagen in dit geweldige land!

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020

Onze reis door dit indrukwekkende land zit er bijna op! Nog een paar nachten te gaan en dan vliegen we weer door naar onze volgende bestemming; Japan. We hebben zin in dit volgende avontuur, maar zullen Nieuw Zeeland toch ook echt gaan missen. In deze blog lees je wat we de laatste dagen in Nieuw Zeeland hebben beleefd.


Mount John

Met een omweg vanaf Twizel rijden we naar onze bestemming voor vandaag: Geraldine. Onze eerste stop is bij Mount John. Voor 8 dollar per auto krijg je toegang om deze berg op te rijden met uitzicht over Lake Tekapo. Bovenop deze berg kun je een sterrenwacht vinden, onderdeel van de universiteit.

Mount John, Nieuw Zeeland

We dronken een kopje koffie met een prachtig uitzicht en reden daarna weer naar beneden.

Tekapo, Nieuw Zeeland

In het gelijknamige plaatsje, Tekapo, vind je nog een schattig kerkje wat het bezoeken wel waard kan zijn. Dit kerkje ligt prachtig naast het meer en is helaas daardoor ook een toeristische trekpleister, mega druk dus!


Geraldine

Deze nacht slapen we voor de laatste keer op een DOC camping, Orari Campside. Deze camping ligt op een paar minuten afstand van Geraldine.


Onze laatste hike in NZ is ook een feit! Vanaf de camping start een hike waar we uiteindelijk een uurtje over hebben gedaan. Met nog heel veel spierpijn van gisteren, was het wel even afzien. Brandende kuiten! Vooral aangezien deze hike bestond uit veel klimmen en dus ook weer veel dalen. We moeten iets doen om de chips en wijn er af te eten.


Davey heeft nog een vuurtje gestookt op onze camping en de dag was al weer voorbij.


Best Coffee ever!

We beginnen de dag bij The Running Duck in Geraldine. Een te gekke ontbijt plek in het centrum van de stad. Met echt de liefste eigenaren ever! En de beste, coolste en hipste wc; met disco lampen en al. Heerlijke cappuccino en hup de auto in.

Geraldine, Nieuw Zeeland

Akaroa

We rijden ongeveer drie uur voordat we in Akaroa aankomen, een stadje aan een meer met enorm veel Franse invloeden. Even snel onze boterhammen opeten en we zetten onze reis voort richting onze camping.


Okains Bay Camping Ground

Gelegen aan het strand in the middle of nowhere, slapen we onze laatste nacht in Mr Potato Head. Inpakken en wat relaxen it is. Nou, slapen doen we bijna niet. Wat een noodweer was het! Zo veel regen en zo veel harde wind. Er zijn zelfs heel wat hoge bomen omgewaaid op de camping. Heftige laatste nacht dus.

Nieuw Zeeland

Christchurch

We vertrekken op tijd richting de verhuurmaatschappij om onze camper terug te brengen. Per taxi reizen we naar ons hotel, midden in het centrum. We hebben in Nieuw Zeeland een aantal keer gebruik gemaakt van Uber, dus download zeker de Uber app wanneer je in Nieuw Zeeland bent.


Breakfree on Cashel hotel

Onze laatste nacht in Nieuw Zeeland verbleven we in dit hippe hotel midden in het centrum van de stad waar we even bij konden komen van onze nachten in de camper. Uiteindelijk betaalden we ongeveer 60 euro voor een nacht voor een tweepersoonskamer zonder ontbijt.


Shoppen en eten

We hebben vandaag nog even deze stad verkend, die door aardbevingen en de recente aanslag wel is getekend maar lijkt positief te blijven. We aten fish en chips in New regent street en dronken er een fijn biertje bij en kochten wat souvenirs.

Canterbury Museum

Dit museum is gelegen in een prachtig oud gebouw en beschikt over een interessante collectie. Vooral veel over de geschiedenis van de Maori, ontdekkingsreizen en het leven in Nieuw Zeeland in de vroegere tijden. Je kunt je hier prima een tijdje vermaken en het mooiste van alles is; het museum is gratis te bezoeken.

Christchurch, Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland heeft onze harten veroverd. Wat een fijn land om te zijn en al het moois te bewonderen. Wij reisde hier in totaal rond voor iets meer als 5 weken, maar zelfs voor een aantal weken of juist maanden kun je hier ook terecht. We zijn klaar voor een nieuw avontuur in Japan, maar zullen Nieuw Zeeland niet snel gaan vergeten.


Kia ora

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven