• Samantha Klerx

Zuidereiland van Nieuw Zeeland: Mount Cook en omgeving

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020


Op weg naar Mount Cook National Park stoppen we voor een nachtje in Twizel. We slapen bij Twizel Holiday Park voor ongeveer 45 dollar per nacht en gaan nog fijn wandelen. We sprongen over waterstroompjes, lees: Davey viel er half in, trotseerde koeien en hun vlaaien en zijn ongeveer drie uur onderweg geweest.

Mount Cook

En dan gaan we eindelijk naar Mount Cook, hier hebben we al best een tijdje naar uitgekeken. Dit nationale park is echt betoverend. Je kunt hier heerlijk wandelen met prachtige uitzichten, We kunnen niet wachten!

Mount Cook, Nieuw Zeeland

The Old Mountaineer's Cafe

Aangezien we best veel regen hebben gezien in de tijd dat we bij Mount Cook waren, was dit een enorm fijne uitvaslbasis. Voor een kop koffie en of een lokaal biertje.

Naast dit café ligt trouwens ook het visitors centre en het is echt de moeite waard om hier even langs te gaan. Dit is namelijk ook een gratis te bezoeken museum en hier leer je alles over de geschiedenis van dit gebied. Ook tijdens een regenbui is dit dus een goede plek om langs te gaan.

Mount Cook, Nieuw Zeeland

Hooker Valley Track, deze track was gesloten op het moment dat wij in dit gebied waren. Een aantal weken van te voren was de brug namelijk deels ingestort door hevige sneeuw/regenval. Check altijd van te voren of een track begaanbaar is of juist niet.


Tasman Glacier view Track, wij hebben deze track 3(!!!) keer gedaan. Waarom? Omdat we iedere dag dat we hier waren ander weer hadden. De eerste dag was het bewolkt, de tweede dag regende het en de derde dag was het stralend mooi weer. Drie keer dus drie verschillende uitzichten gezien. Echt onze lievelings track hier! In ongeveer een uurtje wandelen kun je hier genieten van het uitzicht.

Red Tarns Track, Oh god, als ik hier aan terug denk dan breekt het zweet me weer uit. Het is een enorm stijle klim met ongeveer 2.000 traptreden. En ja, dat is zwaar! Na heel wat zeuren, zweten, mopperen en klagen van mijn kant, stonden we boven. Het uizicht was het wel echt dubbel en dwars waard. Vanuit hier kun je ook nog verder klimmen naar de Mueller Hut, wij besloten om na een stop toch gewoon verder terug naar beneden te gaan.

Governors Bush Walk, een 45 minuten wandelen die je vooral door bosgebied brengt. Je start bij de public shelter in het centrum. Stiekem toch nog wel een klein klimmetje. WIj kozen ervoor om deze walk tijdens de regen te doen, zodat we toch soort van droog liepen tussen de bomen in.


Buiten deze tracks zijn er nog meer tracks te vinden, langere van een paar dagen of kortere. Ook is het mogelijk om net zoals wij, vanaf de DOC camping naar het 'centrum' te lopen. Hier loop je ongeveer 30-40 minuten enkele reis op.


White Horse Hill Campsite

Dit is de enige DOC camping in dit gebied. Wanneer je 's morgens je ogen open doet heb je prachtig uitzicht op het gebied, wow! Voor een paar dollar per nacht kun je gebruik maken van de wc faciliteiten en de overdekte ruimte om op je eigen meegebrachte kampeerspullen te koken. Dit is tevens ook een grote parkeerplaats als startpunt van verschillende tracks. Uiteindelijk verbleven wij hier twee nachten.

Mount Cook, Nieuw Zeeland

Nog even terug naar Twizel

Wat waren het fijne dagen bij Mount Cook National Park. We rijden na deze dagen nog even terug naar Twizel en slapen weer bij Twizel Holiday Park. Sla zeker niet het eten van een heerlijk zalmpje over bij High Country Salmon. Lekkerste zalm burger ever!


Wat waren dit echt zulke fantastische dagen en wat zullen we deze dagen missen!

Mount Cook, Nieuw Zeeland


25 weergaven0 opmerkingen