• Samantha Klerx

Zuidereiland van Nieuw Zeeland: Milford Sound en omgeving

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020

Na een korte koffiestop in Queenstown vertrekken we richting Te Anau, de start van de Milford Sound route. 


Milford Sound 

Milford Sound, wat is dat dan? De Milford Sound is een fjord in het Zuiden van Nieuw Zeeland, een enorm groot gebied gelegen in het Fiordland National Park. Vooral de route van Te Anau naar Milford Sound zelf is populair onder de toeristen en wij snappen wel waarom! Overal waar je kijkt zie je watervallen, mooie vergezichten en op het einde word je dus beloond met een uitzicht op het fjord. Bij het visitors centre in Te Anau kun je verschillende activiteiten boeken voor tijdens je verblijf in deze regio. Ook kun je hier nog een kaart halen waar al de wandelingen en campings op aangegeven zijn. Vanaf Te Anau is het ongeveer twee uur rijden, zonder stops, naar de fjord zelf. Zorg dus ook vooral dat je voldoende benzine in je tank hebt zitten én dat je voldoende drinken en eten bij je hebt. Er is namelijk vrij weinig te vinden op weg en bij het fjord zelf. Ook is er geen telefoon bereik, dus bellen of appen zit er niet in. De route zelf is echt prachtig, dus zorg dat je voldoende tijd hebt om hier van te genieten en tussendoor een aantal keer te stoppen om van het uitzicht te genieten.

Milford Sound, Nieuw Zeeland

Mirror lake 

Langs de Milford Sound route kun je dit meer vinden. Wanneer er geen regen is, kun je de weerspiegeling van de bergen achter het meer in het meer terug zien, als een spiegel. Een mooie stop onderweg naar Milford Sound en een mooi gezicht. Zo zijn er dus wat verschillende stops langs de weg. Check dus vooral even de mogelijkheden bij een Visitor Centre.

We besloten om vandaag niet verder door te reizen, maar op de laatste DOC camping te gaan staan; bij Cascade Creek. Dit is een scenic camping, waar je dus 13 euro per persoon per nacht voor betaald. Bij deze Cascade Creek kun je de Lake Gunn Nature Walk doen, een wandeling van 30 tot 40 minuten door vooral bossen.  Uiteindelijk kun je halverwege de tocht ook kijken op Lake Gunn, met de bergen op de achtergrond. 

Milford Sound, Nieuw Zeeland

Na deze wandeling hebben we wat bij onze bus zitten chillen, maar al snel zijn we naar binnen gegaan. Waarom? Aangezien we op werden gegeten door de zandvliegen. Morgen gaan we vroeg op pad, richting het fjord zelf. 


Wanneer je plannen in het water vallen.. 

Ons plan was om een wandeling van drie uur te gaan doen, op de route naar Milford Sound. Helaas was het echt heel slecht weer en regende het enorm hard. Nu kunnen we echt wel tegen een beetje regen, maar het ging echt te hard om fijn te gaan wandelen. We reden dus verder naar Milford Sound zelf, naar het fjord. Ook daar kwam het nog met bakken uit de lucht gevallen, dus dronken we wat koffie bij het Visitor centre en trotseerde we de regen om toch nog wat van het fjord te zien. Veel bezoekers kiezen hier er voor om en boottocht door het fjord te doen, wij bleven gewoon aan wal en hebben te voet nog wat van het fjord dus gezien. Een tip, zorg wel dat je ‘s morgens al bij Milford Sound bent, aangezien rond de middag busladingen vol toeristen die kant op reizen. 

Hup de auto in en op ons gemak richting de bewoonde wereld gereden met wat mooie stops onderweg en vele foto’s later kwamen we aan bij onze accommodatie voor de nacht.

Milford Sound, Nieuw Zeeland

Possum Lodge 

Een enorm schattig/kneuterige camping waar we even hebben kunnen relaxen in de lounge en lekker kunnen douchen. Zulke momenten zijn wanneer je veel onderweg bent, toch ook heel fijn. 


Op naar het zuidelijkste deel van Nieuw Zeeland, meer in onze volgende blog. 

19 weergaven0 opmerkingen