• Samantha Klerx

Zuidereiland van Nieuw Zeeland: het zuiden

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020

Aangezien we best nog een aantal dagen 'extra' over hebben hier in Nieuw Zeeland, besluiten we om ook nog naar het meest zuidelijke deel van het eiland te reizen.


Waipapa Point Lighthouse

Na een korte tussenstop om wat boodschappen te halen en te tanken komen we aan bij Waipapa Point Lighthouse. Deze schattige vuurtoren is een mooie stop om even de benen te strekken en te genieten van de zuidkust.

Waipapa Point Lighthouse

Slope Point

We vervolgden onze reis om door te gaan naar Slope point. Dit is het zuidelijkste punt van het vaste land van Nieuw Zeeland. In ongeveer twintig minuten van de parkeerplaats loop je door de schapenstront richting het punt. Heel eerlijk; het punt zelf stelt niet zo veel voor. Maar toch een even een fijne stop voor vandaag.

Slope Point, Nieuw Zeeland

Cathedral Cave

Wanneer je in de buurt bent, kun je een bezoek brengen aan Cathedral Cave. Deze cave is niet gratis te bezoeken en je dient je bezoek goed te plannen. Een aantal uur per dag is het namelijk toegankelijk om hier te komen, in verband met eb en vloed. Wij kwamen hier niet op een geschikte tijd langs en hebben hier dus geen bezoek aan gebracht.


Purakaunui Bay Campsite We slapen op een DOC camping met prachtig uitzicht op een baai. 's Ochtends zie je de zeeleeuwen langs komen lopen en daar krijgen we toch geen genoeg van!

Nieuw Zeeland

Nugget Point

De volgende ochtend rijden we naar nog een vuurtoren op onze route naar Dunedin. Dit maal bezoeken we Nugget Point Lighthouse. Echt ook weer een schattige vuurtoren, bovenop een uitkijkpunt over het water. Mocht je in de buurt zijn, sla deze vuurtoren dan niet over. Wanneer je naar beneden kijkt, zie je de zeehonden in het water spelen. Hier heb je ook kans om nog pinguïns te zien, helaas voor ons lieten ze zich niet zien.

Nugget Point, Nieuw Zeeland

Dunedin

We verbleven een middagje in Dunedin. Een hippe studentenstad met enorm veel Schotse invloeden. Dunedin betekent namelijk: Edinburgh in de Schotse taal. We kozen voor een heerlijke lunch en gingen op zoek naar de streetart die Dunedin rijk is. Door de gehele stad kun je deze streetart vinden. Je kunt een tour boeken of je gaat net zoals wij, zelf op zoek. Let wel op: het was echt een drama om te parkeren in de stad. Uiteindelijk vonden we een grote parkeergarage, maar dat was wel even zoeken.

Oamaru

Na een tip van een Nederlander die we op onze camping hebben leren kennen, reden we naar deze stad.

Wat vooral een leuke straat is om te bezoeken is Harbour street. Hier vind je te gekke koffiebarretjes, bakkertjes en winkeltjes! Wij dronken een koffietje bij Harbour Street Collective Cafe. In deze straat vind je ook nog allerlei gekke winkels waar je allerlei rariteiten op de kop kunt tikken en kunt bekijken. Mocht je nog zeehonden en pinguins willen spotten, hier kun je ook voor terecht in deze stad.

Oamaru, Nieuw Zeeland

Op naar Mount Cook, we kunnen niet wachten!


14 weergaven0 opmerkingen