• Samantha Klerx

Zandvoort - Zaanse Schans - Volendam


Op zoek naar een leuk dagje corona-proof dagje weg? Spring in de auto en ga op avontuur in ons eigen land. Denk dan eens naar Zandvoort, de Zaanse Schans en Volendam! Samantha maakte een fijne dagtrip naar deze bijzondere plekken. Een heerlijke Hollandse dag weg!


Zandvoort

Een korte tussenstop om even onze benen te strekken maakten we in de badplaats Zandvoort. We parkeerden onze auto en liepen even een kort rondje over het strand. Het weer zat niet echt mee en het begon wat te regenen, dus we maakten snel weer rechtsomkeer naar de auto. In de zomer komen we graag even terug!

De Zaanse Schans

We vervolgden onze autorit richting de Zaanse Schans. Ik was hier al ooit eens geweest, maar toch blijft het leuk om hier te zijn.

De Zaanse Schans

Je parkeert je auto op de parkeerplaats en betaald hier €5,00 parkeerkosten voor. Vanaf de parkeerplaats zie je de rij molens al staan. Naast de parkeerplaats ligt ook het Zaans museum met collecties van bijvoorbeeld Verkade.

De Zaanse Schans is een historische Zaanse buurt in de omgeving van Zaanstad. Je komt hier rijksmonumenten, houten molens, musea, ambachtswinkels en horeca tegen. Het voelt alsof de tijd hier heeft stilgestaan en typisch Nederlandser kom je niet tegen.

Er zijn verschillende kleine musea te bezichtigen, er is een kaasmakerij, een klompenmakerij, een snoepwinkel, een bakkerij, verschillende molens en een scheepswerf.

De Zaanse Schans

Je kunt er zelfs pannenkoeken eten in het restaurant, typisch Nederlandse souvenirs kopen of een koffietje to go nuttigen. Ook voor kinderen is er van alles te beleven en zelfs met deze corona-tijd is er nog steeds voldoende te zien en te doen.

De Zaanse Schans

Volendam

Om nog maar even in typisch Nederlandse sferen te bijven. Vanuit de Zaanse Schans reden we ook nog even naar Volendam. In de tijd dat wij hier waren, was er nog veel gesloten, maar hebben we toch even lekker kunnen wandelen en kunnen bewonderen. Eet hier gezellig een visje bij een van de vele visboeren of ga, wanneer het weer kan, op de foto in typische klederdracht.

Volendam

Echt een heerlijk dagje weg in eigen land!

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven