• Angela Frings

Yokohama, de sprankelende skyline van Japan

Bijgewerkt op: 10 aug. 2021

Yokohama is tweede grootste stad van Japan. Yokohama ligt voor velen wellicht wat in de schaduw van Tokyo en wordt daarom ook nog wel vaak overgeslagen, maar toch heeft de stad ook een hoop te bieden en is het een hele andere stad dan haar grotere broer. Yokohama heeft een herkenbare skyline, met wolkenkrabbers, een groot reuzenrad en op de achtergrond de beroemde Mount Fuji. Als je naar Mount Fuji wil, bijvoorbeeld via Hakone, moet je vanuit Tokyo ook door Yokohama hierheen, dus maak hier dan zeker ook even een fijne stop. Vanuit Tokyo ben je er in ongeveer een half uur met de trein.

Yokohama is een havenstad, en via deze haven zijn de eerste westerse invloeden jaren terug Japan in gekomen. Dit is ook echt terug te zien in de stad. Sommige delen en gebouwen doen echt westers, of zelfs wel Europees, aan.


Zo ook Akarenga Soko, oftwel Red Brick Warehouse. Het staat hier al ruim honderd jaar aan de kade, en tegenwoordig vind je binnen ontzettend veel en leuke designer winkels en restaurantjes. Zeker leuk om in de middag of avond hier rond te struinen.


Ook aan het water in het zakendistrict van Yokohama, Minato Mirai 21, staat het op één na hoogste gebouw van Japan, de Landmark Tower. Met de snelste lift van het land ga je naar de Sky Garden op de zesennegentigste verdieping om vanuit hier te genieten van het uitzicht op de stad. Zeker in de avond is dit een prachtig gezicht, met het verlichte reuzenrad en alle lichtjes. Dit uitzicht staat in de wereldwijde top honderd met mooiste city views. Je kan hier ook een drankje drinken of hapje eten, dus zo zaten wij aan een heerlijke curry pal aan het raam met uitzicht op een verlicht Yokohama. Op de begane grond van de Landmark Tower vind je ook nog een leuk winkelcentrum.

Het grote reuzenrad Cosmo Clock 21 staat in het Cosmo World pretpark aan de haven. Dit is een tijdje het grootste reuzenrad van de wereld geweest, maar inmiddels hebben anderen hem al ingehaald. Je krijgt een heel unieke kijk op de haven en de stad tijdens een kwartier-durend ritje.

Ook aan de kade vind je Yamashita Park waar vanuit je een mooi uitzicht hebt op de Osanbashi Pier, de Yokohama Bay Bridge en alle schepen die de haven in en uit komen varen.


Een andere must visit is Yokohama’s Chinatown, welke de grootste is van heel Azië. Ontdek hier de Chinese cultuur en keuken, terwijl je in Japan bent. Je kan hier zeker een hele tijd doorbrengen, met naast alle restaurants en tempels meer dan vijfhonderd winkels.


Verder is er natuurlijk nog een hoop meer te doen, zoals een gratis bezoekje aan de dierentuin Nogeyama Zoo, de kunstwijk Koganecho en het Shin-Yokohama’s Raumen Museum waar je heerlijke ramen noedels kunt eten terwijl je je in het oude Japan waant.


Mocht je tegen het einde van de zomer in Yokohama zijn, zorg er dan voor dat je het Kanazawa Fireworks Festival niet mist. Ieder jaar wordt het einde van de zomer gevierd met een spectaculaire vuurwerk show. Al vroeg op de dag zie je overal mensen met picknick kleedjes de beste plekken bezethouden om zeker te zijn van het beste zicht op het vuurwerk. Dit is toch wel de mooiste afsluiter van een bezoek aan Yokohama!


横浜ありがとう!

Yokohama arigatō!

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven