• Samantha Klerx

Xian; met zijn bijzondere terracotta leger in China

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020

Per hogesnelheidstrein vertrekken we vanaf Shanghai naar Xian, een afstand van bijna 1400 km. Xian was ooit de hoofdstad van China en ligt aan het oostelijk deel van de Zijderoute.


Treinreizen

We vonden het best wel spannend om met de trein te reizen in China? Waarom? Omdat toch veel informatie alleen maar in het Chinees is gegeven en wij natuurlijk deze taal niet beheersen. We schakelden een bureau in (TravelChinaGuide) om onze tickets te boeken en betaalden voor de reis van Shanghai naar Xian ongeveer 190 Euro voor twee personen, tweede klas. En van de reis naar Xian naar Beijing 150 Euro voor twee personen. Onze kaartjes werden netjes bij ons hotel afgeleverd en deze kosten waren inclusief de service fees. Deze trein gaat gemiddeld boven de 300 km per uur. Ja, je leest het goed, 300 km per uur. In een paar uur tijd reis je al naar de andere kant van het land. De trein zelf is comfortabel, schoon en je kunt er ook nog wat eten en drinken kopen.

De stations waren echt enorm, maar ook enorm schoon. Alles is helemaal goed geregeld, dus wij raden zeker aan om met de trein door China te reizen.


Hotel

We verbleven twee nachten bij Xi'an Cypress Inn City Wall voor €52,00 in totaal voor twee personen, incl. privé badkamer. De locatie van het hotel was top! We liepen binnen een paar minuten al bij de muur en in het centrum van de stad. Daarnaast was de dichtstbijzijnde metro op ongeveer 10 minuten afstand en met deze metro kon je alle kanten op. Het metro netwerk is trouwens in Xian echt prima!


Fietsen op de stadsmuur

Niet te verwarren met de Great Wall of China! Deze stadsmuur ommuurd het oude gedeelte van de stad en je kunt hier op wandelen of fietsen. Wij kozen voor het laatste, aangezien de stadsmuur bijna 14 km lang is. Deze muur is gebouwd in de veertiende eeuw. Uiteindelijk hebben we ongeveer er 1,5 uur over gedaan, met wat waterpauzes tussendoor, om de gehele muur rond te fietsen.

Xian, China
Xian, China

Om de muur te mogen betreden, dien je ongeveer 7 Euro per persoon te betalen. Dit is nog exclusief fietshuur. Voor ongeveer 5 Euro per persoon huur je voor twee uur een fiets. Je kunt er ook voor kiezen om een tandem te huren. Ga de muur op bij de South Gate.

Giant Wild Goose Pagoda

Breng zeker een bezoekje aan dit mooie park! Je kunt je hier prima vermaken met het bewonderen van de Giant Wild Goose Pagoda en de prachtige fontein en het park zelf is ook mooi. Je kunt hier ook terecht op wat te shoppen en te eten.

Xian, China
Xian, China

Terracotta leger

De voornaamste reden dat we richting Xian zijn gereisd, is toch wel om het Terracotta leger te zien.


Hoe kom je hier met het openbaar vervoer? Vanaf het (bus)station in Xian vertrekt er dagelijks een aantal keer verschillende bussen richting het Terracotta leger. Je dient te wachten in een enorm lange rij, maa voor een paar euro koop je een retourtje en kun je met deze bus ook weer terug reizen naar Xian. Ideaal eigenlijk! Binnen ongeveer twee uur sta je bij het Terracotta leger.


in 1974 ontdekten een paar boeren die een put gingen graven een deze enorme archeologische vondst. In totaal zijn het ongeveer 8000 terracotta figuren die als grafgift mee zijn gegeven aan de eerste keizer van China meer als 2000 jaar geleden. Een enorm indrukwekkende vondst dus.

Terracotta leger, China

Er worden nog steeds terracotta figuren gevonden en men is dus nog druk bezig om alles uit te graven. Wees gewaarschuwd: het kan hier enorm druk zijn en het complex eromheen voelt een beetje aan als een poppenkast, maar het is zo indrukkend om te zien.

Xian was een fijne stad om een paar dagen door te brengen, twee is in principe wel voldoende. Maar het is zeker een prima uitvalsbasis om het Terracotta leger te bezoeken.

Terracotta leger, China

Wij vervolgen per trein onze reis richting de hoofdstad van China; Beijing!


谢谢你

Xièxiè nǐ

21 weergaven0 opmerkingen