• Samantha Klerx

Weekend weg naar Utrecht

Samantha en haar vriend Davey hadden wat te vieren, tien jaar verkering! In een wereld waar de pandemie niet zou heersen, zouden ze waarschijnlijk naar het buitenland zijn afgereisd voor een weekend weg. Maar in deze tijd kozen ze toch voor de stad Utrecht en het was een heerlijk weekend.

Natuurlijk is Nederland ook mooi en dat hebben we de afgelopen maanden zeker mogen ontdekken en zo ook de stad Utrecht.


Logement Petit Beijers

We verbleven in een fantastisch hotel midden in het centrum van de stad direct aan de gracht. Logement Petit Beijers is echt een fantastische plek om te verblijven!

Wij sliepen in de superior kamer met uitzicht op de gracht, een heerlijk groot bed en een fijne badkamer.

Tom en Janine zijn gemaakt voor dit vak en runnen sinds juli 2020 Logement Petit Beijers en ook Soep-er, de horecazaak in het pand. Je kunt hier ook je ontbijt nog bijboeken en deze brengen ze in een picknickmandje met een goede kop koffie naar je kamer toe. Een enorm bijzondere ervaring en boek hier je overnachting!

Eten

Wij reserveerden een tafeltje bij The Streetfood Club en kozen voor een samengesteld menu voor minimaal twee personen. Heerlijke Aziatische gerechten waar je letterlijk je vingers bij aflikt. Een heerlijke cocktail van de uitgebreiden cocktailkaart er bij en de ervaring was compleet. Wanneer je binnen naar de wc gaat, zie je ook hoe prachtig en uniek het restaurant van binnen er uit ziet. Vriendelijk personeel, heerlijk eten en een goede sfeer!

Ook aten we heerlijk een broodje en dronken een biertje bij Op Zuid, net wat uit het centrum en direct gelegen aan het water. Zeker ook een aanrader.


Koffie

Utrecht kent ook vele fijne, kleine koffiezaakjes en wij dronken een bakkie pleur bij 't Koffieboontje, Koffie Leute Brauhaus en bij The Village Coffee & Music.

Wat te doen?

Helaas zat het weer niet echt mee en waren alle musea nog dicht, maar we hebben ons erg goed vermaakt. We hebben vooral heerlijk door de stad gewandeld, wat winkels bezocht, op z'n tijd koffie of een biertje gedronken en veel gezien. Natuurlijk kun je in Utrecht ook nog altijd schuilen bij Hoog Catharijne en daar wat shoppen.

Wat vooral een aanrader is, is om de stadswandeling Utrecht van reisroutes te lopen. Wij deden dit op zondagochtend en ik vind dit echt een heel fijn moment. Het moment dat de stad gaat ontwaken en dus het nog redelijk rustig is.

De wandeling is ongeveer 9 km lang en brengt je langs verschillende bezienswaardigheden, maar vooral door kleine steegjes, pleintjes, tuintjes en dus op plekken waar je normaal gesproken niet zomaar komt. Via de GPS tracker is het gemakkelijk om via je mobiel de route te volgen. Stop zeker ook bij een van de vele koffietentjes om even op te laden.

Je komt onder andere langs het Nijntje museum en zoek tijdens de route dus ook naar Nijntje! Verder brengt de route je door het Andreashof, de Agnietenstraat en langs de oude Hortus.

Ook kun je even stoppen bij de Domkerk en een bezoek brengen aan de tuin of de kerk zelf.

Over de Dom gesproken, deze staat helemaal in de steigers. Maar toch laat de Dom wel van zich horen, ze luidt namelijk heel wat keer op een dag!

De Domtoren Utrecht

Rondom Utrecht

Onderweg naar huis zijn hebben we nog wat stops gemaakt. Zo zijn we naar het Fort bij Rhijnauwen gereden. Helaas was het niet mogelijk om dicht bij het fort te komen, maar het park zelf is ook al een prachtige plek en super dicht bij de binnenstad van Utrecht. In het park kom je ook het Kasteel Rhijnauwen tegen.

Vanaf daar was het nog geen 15 minuten rijden met de auto naar Zeist en we hebben ook dus nog even het slot Zeist bewonderd met de gracht er om heen. Leuke stop nog zo onderweg!

Mocht je nog op zoek zijn naar een andere leuke en bijzondere plek vlak bij Utrecht? Ga dan eens naar Kasteel de Haar.


Dit was een enorm fijn weekend weg naar de stad Utrecht. We hebben echt genoten en Utrecht heeft ons enorm verrast.
23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven