• Samantha Klerx

Wandelen tussen de bloembollen

Tijdens de lockdown hebben we al veel van ons kikkerlandje mogen zien en ontdekken. Maar nog nooit zagen we de bollenvelden in bloei! En het was nu tijd om daar verandering in de brengen. Samantha bezocht de bollenstreek met al zijn geweldige kleuren!

Bollenstreek

Bollenstreek

De Bollenstreek staat in bloei van ongeveer eind maart tot in mei en is gelegen rondom o.a. Lisse en Hillegom. Zeker een bezoek waard tijdens deze maanden, want oh wat een prachtige kleurtjes. Je kunt, net als wij, de regio prima met de auto bezoeken. Maar wat ook leuk is, is het huren van een fiets, lekker te wandelen, een tour boeken of een solex huren.


De Tulperij

De Tulperij is gelegen in Voorhout en je kunt hier een ticket voor reserveren, of je gaat op de bonnefooi er naar toe. Voor een paar euro mag je al het land op en krijg je ook nog een kopje koffie of thee en een stroopwafel, Nederlandser gaat het niet worden! Je kunt hier ook nog wat leuke hebbedingetjes kopen en natuurlijk ook bloemen en bollen. Het is niet voor niets de bollenstreek. Wij reserveerden onze kaartjes, maar ik heb niet echt het idee dat dit nodig was geweest. Ze zijn nog geopend tot 15 mei, dus wacht niet te lang met een bezoekje aan dit gebied. Ze zijn dagelijks geopend van 9 uur tot 17 uur.

Over het erf loopt een route van ongeveer twee km, die je langs de bollen(en bloemen) brengt! Het was ontzettend fijn weer die dag, dus dat levert automatisch al prachtige plaatjes op. Laat geel nu mijn lievelingskleur zijn, mijn dag kon niet meer stuk.

De Tulperij

We maakten dus de wandeling over het erf en overal waren informatiebordjes te vinden met informatie over de bollen, de bloemen en ook over de insecten bijvoorbeeld. Dus op deze manier leer je toch wat meer over deze streek en de producten hier.

Uiteindelijk kom je uit bij een pluktuin en hier kun je nog wat meer verschillende bloemen en bollen bewonderen.

Na het moois van de Tulperij was het tijd om weer naar de auto te lopen. We reden binnendoor en kwamen dan ook langs de keukenhof. Hieromheen liggen ook allerlei bollen/bloemenvelden met veel kleur. Je kunt dit ook heerlijk op de fiets doen trouwens!

De Bollenstreek

Tulip Barn

Onze tweede stop was bij de Tulip Barn. De Tulip Barn is iedere dag geopend van 10 uur tot 19 uur en is gelegen in Hillegom. Het is niet mogelijk om een kaartje te reserveren, maar je kunt het kaartje gewoon aan de kassa kopen! Voor een paar euro per persoon krijg je entree tot de barn en dit is een paradijs voor instagram fans! Ze hebben een hele tuin opgezet waarbij je verschillende toffe foto's kunt maken met grappige attributen zoals een roze badkuip, een gele piano, een koe en nog wat meer insta waardige dingen. Ik vond het persoonlijk wel best wel druk, maar wel hebben we genoten van de kleurrijke bloemen en omgeving!

Tulip Barn

Kijk nou hoe heerlijk die tulpen en die kleuren! Instant vrolijkheid is gegarandeerd.

Nadat we een rondje hebben gemaakt door de tuin, zijn we nog even een heerlijk taartje en kopje koffie gaan scoren in de kas. Je kunt hier zelfs ook nog eten bestellen bij een gele schoolbus, omgetoverd tot foodtruck, er zijn toiletten en je kunt er natuurlijk ook tulpen kopen.

Tulip Barn

Wat een heerlijke ochtend was dit in het zonnetje met prachtige bloemen. Er is nog zo veel meer te zien en te beleven in deze regio, dus we komen graag nog eens terug.

Bedankt!10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven