• Samantha Klerx

Wandelen op de Veluwe

Het (reis)bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus was het weer tijd om een weekendje weg te gaan in eigen land. Dit keer is Samantha samen met haar vriend Davey naar de Veluwe gegaan, voor een wandelweekend weg. En wandelen dat hebben ze zeker gedaan.


Europarcs de Wije Werelt in Otterlo

We boekten een lang weekend weg bij dit leuke vakantiepark midden op de Veluwe. Zeg zou zelf, dit is toch een te schattig hutje? Wij waren in ieder geval helemaal verliefd. Rondom dit hutje staan nog andere houten hutjes, een gezellig hutjesdorp dus. Wanneer je in het weekend hier wilt verblijven, boek je van vrijdag tot en met maandag. Helaas moesten wij beide maandag weer werken, dus wij bleven een nachtje korter. Maar dat mocht natuurijk de pret niet drukken. Op het park zelf zijn er voldoende mogelijkheden, je kunt er eten(afhalen), er is een grote speeltuin, een buitenzwembad en er zijn enorm veel verschillende, leuke huisjes te huren of je kunt er kamperen.

Europarcs de Wije Werelt in Otterlo

Je kunt er voor kiezen om tijdens de coronatijd je diner of ontbijt af te halen bij het restaurant dat aanwezig is op het park. En wij maakten heir zeker gebruik van. Ons hutje(Fred 2) was net een hotelkamer waarbij je van alle gemakken werd voorzien.

Vanaf het vakantiepark starten er ook een aantal wandelroutes en verder is het 8 minuten rijden naar de ingang van het park De Hoge Veluwe, dus een ideale locatie.

De Veluwe

De Hoge Veluwe

We verbleven dus in Otterlo, midden op de Hoge Veluwe. Wanneer je hier wilt gaan wandelen zijn er verschillende startpunten. Wij kozen voor het startpunt bij Otterlo. Hier start ook een wandeling van 16 km, daar kozen wij voor. Er zijn ook wandelingen aangeven die wat korter zijn, dus voor ieder wat wils.

Met een beetje geluk kom je zelfs nog dieren tegen. Kijk ze eens rennen in de verte!

De Veluwe

Halverwege onze 16 km wandeling kwamen we uit bij het Jachthuis Sint-Hubertus. Gelegen aan een watertje met uitzicht op de Hoge Veluwe. Dit jachthuis werd gebouwd in opdracht van het echtpaar Kröller-Müller(ja, die van het museum). Je kunt dit jachthuis bezoeken, of net zoals wij er een kopje koffie to go halen.

Wat was het een mistige dag, maar dat maakten het eigenlijk allemaal nog wat mysterieuzer. De route brengt je verder over de heide, langs bossen en over heuvels. Echt enorm verschillende landschappen in een!

De Veluwe

Je kunt het park bezoeken per auto, fiets of te voet. Er zijn de 'witte fietsen' die je kunt lenen in het park. Wij kozen er echter voor om alles te voet af te leggen. Het park is niet gratis te bezoeken, afhankelijk van hoe je het park betreedt, betaal je een bedrag.

De Veluwe

Ook ligt hier het Kröller-Müller museum, die je eventueel nog kunt bezoeken tijdens je bezoek aan de Hoge Veluwe.


Radio Kootwijk

Vanwege de mist was dit voormalige zendstation van een afstand helemaal niet te zien. We parkeerden onze auto en liepen een paar km om bij dit bouwwerk uit te komen. Radio Kootwijk ligt midden op de Veluwe, omringt door heide. Maar daar hebben wij door de mist dus niets van gezien. Zeker een aanrader om hier naar toe te wandelen.

De Veluwe

Bierbrouwerij de Uddelaer en omgeving

We reden nog wat door de omgeving en maakten nog een stop bij Kasteel Staverden. Dit kasteel, met heel wat bijgebouwen, waaronder het koetshuis is zeker de moeite waard om te bezoeken wanneer je toch in de buurt bent. Wanneer we op reis zijn, proeven en kopen we graag lokaal gebrouwen biertjes en dus was deze stop perfect voor ons. Bierbrouwerij de Uddelaer is gevestigd in het voormalige koetshuis van kasteel Staverden en wat een te gekke locatie is dit. We kochten wat bierpakkertjes en vervolgden onze weg naar ons hutje. Je kunt hier trouwens ook een rondleiding + proeverij krijgen!

Veluwezoom & Posbank

Deze plek kennen we allemaal wel van de tijd dat de heide in bloei staat. Massaal gaat iedereen dan hier wandelen, de paarse heide aanschouwen, wij snappen dat wel. Maar wist je dat in het najaar dit gebied ook prachtig is!

De Veluwe

Wanneer je start bij een van de officiële startpunten kun je kiezen voor verschillende wandelingen en wij kozen voor de wandeling van ongeveer 5 km. Deze wandeling brengt je over de heide, door een bos en weer terug de heide op. Een aangename wandeling met prachtige uitzichten. Halverwege is het moeilijk om nog een warme choco of koffie te scoren bij een van de restaurants die je tegenkomt. Je parkeert hier gratis en het gebied is ook gratis te bezoeken. Zelfs tijdens de coronatijd is alles ook goed geregeld.

Doesburg

We maakten een korte stop in het stadje Doesburg. Een schattige stadje aan het water. Het was zondag in coronatijd, dus helaas was er niets open, maar toch wel gezellig om bij de huizen naar binnen te gluren en even weer je benen te strekken.

Doesburg

Vlak bij Doesburg kom je trouwens ook nog kasteel/landgoed Middachten tegen. In de zomerperiode kun je hier door de tuinen wandelen met uitzicht op het kasteel. Nu was het mogelijk om er toch nog wel in de buurt te komen en door het hek te turen.

Kasteel Middachten

Kasteel Doorwerth

Vlak bij de stad Arnhem kom je dit te gekke kasteel tegen. Je kunt hier heerlijk wandelen, een bezoek brengen aan het museum, een hapje eten of zelfs overnachten. Wij hebben hier wat gewandeld met het kasteel op de achtergrond en dit kasteel mag er zeker zijn. Mooi hé?

Kasteel Doorwerth

Oh, wat was dit weer een heerlijk weekend weg in eigen land. Met spierpijn in onze benen genieten we thuis nog na.

De Veluwe

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven