• Samantha Klerx

Wandelen in het Limburgse land

Bijgewerkt op: 26 mei 2021

Wat is wandelen toch fijn! Je hoofd leeg maken, lekker in beweging zijn, nieuwe plekjes ontdekken en een frisse neus halen. Samantha ging wandelen in Limburg, in de omgeving van en in Valkenburg.

Limburg

De route

We kozen voor de route van 7,3 km met een gemiddelde moeilijkheidsgraad genaamd 'Kastelen in het Geuldal'. Een route die je langs kastelen, natuur en stadsgezichten brengt. We namen onze hond Willem mee en dat was ook prima te doen. Verder is het wel verstandig om goede wandelschoenen aan te trekken, aangezien het soms wel een stukje klimmen is.


De start van de route was in Valkenburg en hier eindigt de route ook. We parkeerden onze auto bij het Berkelplein voor €1,90 per uur en vanaf hier loop je zo Valkenburg in. De start van de route was afgesloten, dus we moesten een stukje omlopen, maar dat was geen probleem. Na een korte wandeling door Valkenburg, loop je zo de natuur in.

Eenmaal in de natuur zijn we echt bijna niemand tegengekomen, wat een rust! Je komt zo veel moois onderweg ook tegen en het voelt alsof je niet in Nederland bent.

Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om even te gaan zitten en het natuurschoon te bewonderen.

Nadat je hebt kunnen genieten van een prachtig heuvellandschap met uitzichten, zie je in de verte al kasteel Schaloen liggen. Rond het jaar 1200 is dit kasteel gebouwd als verdedigingsburcht en vandaag de dag is het een hotel en kun je hier ook lunchen! Naast kasteel ligt nog de kasteeltuin en een oude molen. Dit is een perfecte plek om even je benen rust te geven en wat te drinken met uitzicht op het kasteel.

Een paar honderd meter verderop kom je nog kasteel Genhoes tegen. Dit kasteel stamt naar alle waarschijnlijkheid uit het jaar 1021 en is niet toegankelijk voor het publiek. Je kunt er wel naar toe lopen en je mag tot de poort komen.

We vervolgden de route richting Valkenburg en volgden de rivier de Geul. Onderweg kom je nog kasteel Oost tegen en vanuit hier loop je in een paar minuten tijd alweer richting de parkeerplaats.

Ondanks dat de route nog geen 8 km lang is, is het wel echt de moeite waard om deze route te kiezen. Aangezien het om een heuvelachtig landschap gaat, ben je toch wel even onderweg. Met het uitzicht op de kasteelruïne in Valkenburg kwam onze wandeling tot zijn einde.


Valkenburg

Na onze wandeling was het tijd om een hapje te eten. En zo fijn dat dit weer gewoon op het terras mogelijk was. We streken neer bij CRAFT en dronken een lekker biertje en aten typisch Limburgs zuurvlees met frietjes. Na een korte wandeling door Valkenburg zelf was het weer tijd om naar het Brabantse land terug te rijden, maar eerst nog een korte stop bij een wijngaard!

Wijngoed Fromberg

Op ongeveer 20 minuten rijden vanaf Valkenburg kom je Wijngoed Fromberg tegen. De hoogstgelegen wijngaard van Nederland. Je kunt hier de wijn proeven, of net zoals wij een flesje kopen. Een mooie route was dit ook op te rijden!

Wat een fijne wandeldag was dit weer! Haje!


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven