• Angela Frings

The Bronx, het onterecht overgeslagen New York

Het stond al járen op mijn bucketlist: het kerstseizoen vieren in New York City. New York in de zomer had ik inmiddels al meerdere keren gezien, maar volgens mij moest de stad in de winter echt magisch zijn. Dan is er natuurlijk maar één manier om hierachter te komen: het zelf gaan zien!


Je hoort niet zo vaak dat men The Bronx op hun itinerary heeft staan tijdens een trip naar New York. Er heerst denk ik nog steeds een bepaald beeld van de wijk dat het er gevaarlijk zou zijn en dat je hier niets te zoeken hebt. Dat is eigenlijk heel jammer, want The Bronx beslaat stiekem nog best een groot deel van de stad en is een waar onderdeel van New York City. Het is echter niet zo dat je hier per se heel veel highlights hebt om te bezoeken zoals in bijvoorbeeld Manhattan, maar wil je NYC écht bezoeken en écht zien, dan zou The Bronx ook zeker onderdeel van je trip moeten zijn.


The Bronx ligt helemaal in het noorden van New York, nog boven Harlem. De metrolijn die wij vaak vanuit Manhattan naar onze verblijfplaats in Harlem namen eindigt uiteindelijk in The Bronx.

Yankee Stadium

Eén van de meest bezochte plekken, door toeristen, in The Bronx is het Yankee Stadium, thuishonk van de New York Yankees. Ik denk dat dit honkbalteam wel het meest bekende honkbalteam ter wereld is. Hoeveel mensen zie je wel niet rondlopen met New York Yankees baseball petjes. Zo heb ik er zelf ook één. Ooit zou ik nog graag een keer een wedstrijd van de Yankees bijwonen. Tot nu toe heb ik daar nog iedere keer op mis gegrepen, omdat hun speelschema niet overeenkwam met mijn reisschema. Des te meer reden om dus nog maar een keertje terug te komen! Wel heb ik het stadion bezocht en zijn we in het Hard Rock Café dat in het stadion zit geweest. Het Yankee Stadium ligt precies aan de subway, dus is hartstikke goed te bereiken.

Little Italy

Vergeet Little Italy in Manhattan en kom naar het échte Little Italy in The Bronx. Gelegen in de wijk Belmont vind je Arthur Avenue, de main street van Little Italy. Je kan al gauw niet meer om de Italiaanse heritage heen. Al generaties lang wonen en werken hier van oorsprong Italianen die het beste uit hun traditionele keuken delen met de rest van de stad. In 2006 won Arthur Avenue zelfs de titel 'one of America's Greatest Streets'.

Hollywood heeft zijn weg naar Belmont ook al lang geleden gevonden. Zo is acteur Joe Pesci hier ontdekt door Robert DeNiro, terwijl hij aan het werk was in één van de lokale Italiaanse restaurants. Robert DeNiro zelf heeft zijn regisseer debuut gemaakt hier in Belmont. Ook is Mario's Restaurant wereldwijd bekend geworden doordat deze in de hit serie The Sopranos verscheen.

Voor ons ontbijt deze ochtend doken we Delillo Pastry Shop, één van de vele bakkerijtjes, in om hier, geheel in Italiaanse stijl, een cappuccino te drinken met een lekker zoet gebakje erbij. Naast ons zaten er vooral lokale pensionado's te genieten van hun kopje Italiaanse koffie. Delillo Pastry bestaat al sinds 1925 en is een echt Italiaans familiebedrijf gestart door de twee Delillo broers, wie uit Italië emigreerde opzoek naar de American Dream in New York.

Loop ook de Arthur Avenue Retail Market in, wat één grote Italiaanse foodhall meets supermarkt meets markt is.


Als je Arthur Avenue in noordelijke richting uitloopt kom je hier uit bij het Bronx Park, waar je onder andere ook de New York Botanical Gardens en The Bronx Zoo vindt.


The Bronx Zoo

In het Bronx Park vind je onder andere The Bronx Zoo. Dit is één van de grootste dierentuinen van de Verenigde Staten en tevens dé grootste stadsdierentuin van het land. De dierentuin wordt wereldwijd geroemd om zijn aantal en diversiteit aan dieren en heeft al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Toen ik een aantal jaar geleden voor tweeënhalve week bij mijn Japanse bestie hier in New York op bezoek was hebben we een dagje rondgestruind in de Zoo. Ik snap heel goed dat je tijdens een paar daags verblijf in the city geen dag hieraan gaat besteden, maar mocht je al vaker in New York zijn geweest en je wilt weer eens wat anders zien, of als je nog tijd 'over hebt' en van dierentuinen houdt, zet The Bronx Zoo dan maar op je lijstje!

Ik zou een volgende keer wel nog meer tijd in The Bronx willen doorbrengen. Niet zozeer om hele specifieke plekken te bezoeken, maar vooral om de sfeer hier wat meer mee te krijgen. Ik zou het bijvoorbeeld heel leuk vinden om door een local gewoon meegenomen te worden op een wandeling door de verschillende wijken heen. Want zoals ik al eerder over Harlem zei, ook The Bronx is een wezenlijk onderdeel van New York City en juist al die verschillen binnen deze immense stad vind ik zo leuk om te ontdekken.

Thanks, Boogie Down Bronx!

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven