• Samantha Klerx

Thailand, het land van de lach: Bangkok

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020

Samantha is samen met haar vriend Davey op wereldreis. De eerste stop? Thailand. Welkom in het land van de lach. Ze waren in Bangkok en liepen hier zeker met een lach op hun gezicht rond en genoten van ieder moment. Daarna vertrokken ze per vliegtuig naar Phuket om vanuit daar per boot naar Koh Phi Phi te reizen. Lees hier in deze blog alles over hun avontuur in Bangkok. 

Bangkok, Thailand

Co van Kessel

Als echte Nederlanders kun je natuurlijk een fietstocht door de stad niet overslaan. Wij kozen voor een tour van drie uur bij Co van Kessel. Co van Kessel heeft zo’n dertig jaar geleden deze tours opgezet en inmiddels zetten ze zijn nalatenschap door. Deze unieke tours door de stad zijn geweldig als je het ons vraagt. Wij vertrokken om 8 uur ’s morgens, toen het nog niet te warm in de stad was. Met een kleine groep en twee tour guides kom je echt overal. Door enorm kleine gangetjes waar je eigenlijk niet doorheen kon lopen; laat staan fietsen, verse vis markten, steegjes, langs tempels en langs basisscholen. Tussendoor even nog een stop bij een tempel en een stop waarbij we wat lekkere snacks kregen en een ijsje. We genoten echt enorm. Mijn kaken doen er nu bijna nog pijn van, zo veel heb ik gelachen. Een tour die me nog heel lang bij zal blijven. Buiten de drie uur durende tour, zijn er nog meer mogelijkheden. Check vooral even de website voor meer informatie (www.covankessel.com).

Tempels 

In Bangkok kun je er niet om heen, er zijn erom veel tempels te vinden. Overal waar je kijkt zie je wel weer een tempelcomplex liggen. Je moet jezelf er dus voor gaan waken dat je niet tempel moe gaat worden. Wij kozen bewust om twee tempels te gaan bezoeken, namelijk de Wat Pho en de Wat Arun. Waarom niet de Grand Palace hoor ik je vragen? Aangezien deze entree 500 baht per persoon is, en we toch wel graag zo veel mogelijk willen zien, maar niet de hoofdprijs willen betalen.

We starten bij de Wat Arun en namen een Grab (de Uber hier) naar de ferry. Tussen de twee kanten van Bangkok varen veel ferry’s en deze kosten een paar cent om mee te mogen varen. Wij betaalden netjes de 4 baht en mochten mee naar de overkant. Eenmaal aangekomen aan de overkant, was het zo’n twee minuten lopen naar Wat Arun. 

We betaalden 50 baht om op het complex te mogen en op dat tijdstip in de ochtend was het al enorm heet. Zorg dat je voldoende water bij je hebt en zoek telkens de schaduwplekken op wanneer je omhoog loopt. Het complex is niet enorm groot, dus in principe ben je er zo doorheen. Het was wel echt prachtig en vooral vonden wij het uitzicht vanaf de andere kant van het water op de Wat prachtig. 

Terug op de ferry en na een paar minuten lopen kwamen we al aan bij de Wat Pho, onze tweede tempel die we gingen bezoeken. Deze Wat Pho is het thuis van de liggende Boeddha, deze is 46 meter lang. Het gehele complex is prachtig en je kunt je er prima een tijdje vermaken. De entree kost je 200 baht per persoon. 

Zorg natuurlijk wel dat je, wanneer je tempels gaat bezoeken, je niet te bloot er bij loopt. Bedek je schouders en knieën en toon op die manier ook wat respect. Daarnaast werd het ons aangeraden om altijd met de klok mee te lopen wanneer je een tempel bezoekt, dit brengt geluk. 

Koh San Road 

De bekendste en beruchtste straat voor backpackers is Koh San Road. Overdag een redelijk rustige plek om doorheen te wandelen, maar zodra de zon onder gaat is het enorm druk. Wat vind je hier zoal? Veel eetkraampjes, barretjes, enorm veel straatverkopers die je echt de gekste dingen willen verkopen. Denk hierbij aan gefrituurde schorpioenen en zelfs gebraden krokodil. Buiten dat kom je hier echt heel veel toeristen tegen en spreken ze je om de paar seconden aan of je een tour wil boeken, mee wilt met een tuk tuk, armbandjes wilt kopen en of je zin hebt in een massage. Gekkenhuis, maar wel te gek om een keer te zien. Naast Koh San Road kun je een andere drukke straat vinden. Rambuttri Road staat meer bekend om zijn eettentjes en je kunt hier dan ook prima een hapje eten! 

Streetfood 

Oh, oh, oh, het water loopt me weer in de mond wanneer ik terugdenk aan al het lekkere eten dat je hier kunt krijgen voor een paar euro op straat. Ook de restaurants zijn niet duur, mits je de goede uitkiest. Ben vooral niet bang om gewoon wat lekkers te bestellen op straat! Onze all time favoriet was toch wel Thip Samai. Wij zijn hier zelfs twee keer gaan eten, zo lekker vonden wij de Pad Thai. Er staat buiten meestal wel een rij, maar maximaal wacht je dan 15 minuten voordat je naar binnen mag. Het restaurant zelf is niet bepaald heel gezellig ingericht en er hangt ook niet enorm veel sfeer, maar dat mag de smaak niet bepalen. Wanneer je buiten in de rij staat te wachten, let dan vooral op hoe het eten klaar gemaakt wordt. De Pad Thai rollen ze in een deken van ei, heerlijk. Voor deze Pad Thai betaal je 120 baht, wat ongeveer 3,50 euro is. 

Bangkok, Thailand

Koffie

Eigenlijk was het veel te warm om ergens gezellig koffie te gaan zitten drinken. Daar hebben ze in Thailand natuurlijk een oplossing voor. Bijna overal kun je een lekkere Thaise ice coffee bestellen. Wij hebben koffie gedronken bij Coffee Concerto en de barista was te lief en schattig. Een klein, oud vrouwtje die op haar gemak een ijskoffie voor mij en een cappuccino voor Davey klaar maakte. Met een prachtig uitzicht op een tempel. 

Bangkok, Thailand

Sky Bar

Wanneer je in Bangkok bent, kun je niet om de bars heen. Bij de meeste van deze bars is het verplicht om je netjes te kleden en dichte schoenen aan te hebben. Vaak is het ook nog het geval dat je de hoofdprijs betaald voor een drankje bij een van deze bars, om over het eten nog niet te spreken. Wij gingen op onderzoek uit en kwamen uit bij een Sky Bar waar dit niet het geval was!  Het was even zoeken, het ligt verscholen midden in Chinatown. Maar uiteindelijk was het uitzicht echt prachtig en we betaalden gewone prijzen voor een biertje. De naam van de bar? River Vibe. 

Here Hostel 

Ons thuis voor de vier nachten in Bangkok was het Here Hostel. Op ongeveer tien minuten lopen van Koh San Road. Dus niet in de complete drukte, maar op een hele fijne locatie. Het is echt een backpackers hostel en ondanks wij ook wel backpackers zijn, wilde we wel een privé kamer. We noemen onszelf eerder backpackers +.  Backpackers die iets meer luxe willen dan een kamer te hoeven delen met andere. Natuurlijkheid ook mogelijk hoor, en de prijzen zijn dan iets lager. Wij betaalden ongeveer 125 euro voor vier nachten, incl. ontbijt, zwembad en een eigen badkamer. 

Als je eenmaal gewend bent aan de harde bedden en de dunnen muren, is het een fijne plek. Naast het hostel kun je ook terecht bij een bar/restaurant voor een hapje en een drankje.


Vervoer 

Vanuit de luchthaven zijn er verschillende manieren om de stad in te komen. Wij besloten om eigenlijk een taxi te nemen, toen we werden aangesproken door iemand van een busmaatschappij. Wij besloten uiteindelijk om met de bus te gaan en dit kostten ons 360 baht. In een uurtje, met file, stonden we in de stad en was het een paar minuten lopen naar ons hotel.


In de stad kozen we ervoor om de Grab app te downloaden en hier dus gebruik van te maken wanneer we een taxi nodig hadden. Deze variant van de Uber is goed te doen qua kosten en het voelt toch ook veilig. Je betaald contant, maar ik geloof dat je ook per creditcard kunt betalen. Wij vond het ideaal!


Helaas zit onze eerste stop van onze reis er al weer op. Bangkok was geweldig en we genoten er echt van. Nu op naar Koh Phi Phi, het eilandleven.


ขอบคุณ

115 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven