• Samantha Klerx

Tallinn, een dagtrip vanuit Helsinki

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020

Wat ben ik betoverd door deze hoofdstad van Estland, onderdeel van de Baltische Staten! Als onderdeel van onze reis door Scandinavië, kregen we de kans om ook een dag door te brengen in deze geweldige stad. Een compleet andere wereld, dicht bij Helsinki met enorm veel Russische invloeden.

Tallinn, Estland

Vanuit de haven in Helsinki vertrekt een paar keer per dag de boot richting Tallinn. In ongeveer twee uur tijd sta je alweer in een compleet andere wereld. Vanaf de haven in Tallinn, loop je in ongeveer 20 minuten zo de oude binnenstad in. Wanneer je de poorten van deze oude stad (genaamd Vanalinn) binnenloopt, waan je je in een compleet andere tijd.

Wij hebben heerlijk rondgedwaald door de binnenstad en het web aan steegjes met op iedere hoek van de straat weer wat moois. Na al dat gewandel was het voor ons tijd om een lekker koud biertje te drinken op de Raekoja plats, ofwel het Raadhuisplein genoemd. Op dit plein zijn verschillende horecagelegenheden gevestigd en is er dus keuze genoeg waar je een koud biertje gaat drinken of stopt voor een lekkere lunch.

Tallinn, Estland

Na deze verfrissing was het tijd om nog meer te ontdekken en verder rond te wandelen. Breng via de Pikk Jalg (het belangrijkste pad de Domberg op) een bezoek aan de Alexander Nevski Kathedraal, deze is gratis te bezoeken. Geniet van de prachtige kloosters en vooral de vele uitzichten die de stad rijk is. Mijn favo plekje? De uitzichten vanaf de Toompea-heuvel, prachtig. Je moet je wel een weg banen tussen alle toeristen door, maar het uitzicht mag er zeker zijn. De stad heeft voldoende heerlijke restaurants, met bijvoorbeeld typische lokale gerechten. Dus je komt niets te kort. En voor de lunch koop je allerlei zoetigheden bij de verse bakkertjes, heerlijk.

Er is zo veel te zien en te beleven in Tallinn en helaas hadden wij maar enkele uren de tijd. Het is zeker een bestemming waar je een stedentrip van een paar dagen heen kunt maken. Bezoek dan ook het nieuwe gedeelte van de stad, de vele musea, het Rotermann Kwartier en al het overige moois wat de stad te bieden heeft. Maar ga dus vooral lekker op avontuur uit en laat je leiden door alle steegjes, trappetjes, pleintjes en mooie uitzichten. Aan het eind van de middag vertrokken wij weer richting Finland met de boot.

Via Tallink boek je deze overtocht en gemiddeld betaal je zo’n € 26.00 retour voor deze boottrip. Zeker de moeite waard wanneer je in Helsinki bent. Ik heb zo genoten en Tallinn ik kom snel een keer terug!


Tänan aitäh!

Tallinn, Estland

109 weergaven0 opmerkingen