• Samantha Klerx

Straatsburg, de hoofdstad van de Elzas

Op weg naar onze vakantiebestemming Italië besloten we te stoppen voor een nachtje in de leuke stad Straatsburg/Strasbourg. De stad is gelegen aan de Rijn, wat ook de grens is met Duitsland. Het werd in 1945 definitief weer Frans, maar je kunt hier dus ook nog wel met de Duitse taal terecht en er zijn nog veel Duitse invloeden. We delen in deze blog wat wij hebben gezien en gedaan tijdens onze middag en avond in Straatsburg.

Straatsburg, Frankrijk

Hotel Origami

We verblijven hier voor een nacht in Hôtel ORIGAMI, net buiten het centrum van de stad en niet ver vanaf de snelweg. Een prima hotel als uitvalsbasis en met een parkeergarage op een paar honderd meter lopen waarbij je voor een paar euro er kunt staan. Voor €50,00 per nacht boekten we het hotel en eventueel kun je er nog voor kiezen om ontbijt bij te boeken. Je kunt vanaf hier trouwens op de tram stappen en zo richting het centrum reizen.


Kathedraal van Straatsburg

Officieel de Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg is een van de grootste kathedralen van het land. Na 263 jaren bouwen werd de bouw in het jaar 1439 voltooid. Niet alleen de buitenkant is prachtig, de binnenkant is zeker een bezoekje waard. Je kunt er ook nog voor kiezen om een aantal honderd treden te beklimmen en het uitzicht te bewonderen.

La Grande Île

De Grande Île, het historische stadscentrum van de stad is gelegen tussen de rivier de Rijn en de Ill. Dit gehele stuk stad staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Je komt hier onder andere de kathedraal van Straatsburg tegen en daarnaast het leuke Petite France wat bekend staat om zijn vakwerkhuizen en kanalen. Enorm leuk om hier een stukje te wandelen en te genieten van al het moois. Check ook even al die prachtige bloemen, daar word je toch direct vrolijk van?

De brug Barrage Vauan

Vanaf deze brug, wat overigens ook een stuw en verdedigingswerk is, heb je een prachtig uitzicht op de oude stad. Met een paar trappen lopen sta je boven en kun je naar de andere kant lopen. Gratis, waar wij Nederlanders wel van houden en ook nog eens erg mooi dat uitzicht.

Straatsburg, Frankrijk

Historische Kelders van de Hospices Civils

Wat er precies zich allemaal heeft afgespeeld in de kelders van dit ziekenhuis, is een groot geheim. Tegenwoordig is hier een wijnmuseum te vinden waar je langs de oude vaten kunt wandelen. Je betaald geen entreé en je kunt hier ook wat verschillende wijnen kopen. Wij kochten hier een flesje en terwijl ik nu deze blog typ, geniet ik van een gekocht wijntje bij dit wijnhuis in de kelder.

Door de vele Duitse invloeden is de stad qua architectuur een mengelmoes en ook zo qua eten. Je kunt er bijvoorbeeld terecht voor heerlijke apfelstrudel en flammküchen. En daar hadden wij wel zin in. We aten dit bij restaurant Au Vieux Strasbourg. Dit restaurant ligt in een te schattig straatje met nog meerdere fijne restaurants en op 1 minuut lopen vanaf de Kathedraal.

Wat valt er nog meer te beleven in en rondom deze stad?

Bezoek een van de vele musea, maak een dagtrip naar de wijnregio, maak een boottocht over de Rijn of bezoek het Europees parlement.

Het was een heerlijke eerste vakantiedag en we raden een bezoek aan Straatsburg echt enorm aan!


Merci!


p.s. Lees vooral ook onze blog over onze tijd in de Elzas, deze komt bijna live!

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven