• Samantha Klerx

Stedentrip naar hip Tel Aviv

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020

Dat de Wereldmeisjes gek op stedentrips zijn, is jullie al wel bekend. In december was het weer tijd voor een stedentrip dacht Samantha. Dit keer ging ze met haar beste vriendin naar Tel Aviv, Israël. En wat een geweldige trip was dit weer, echt een aanrader.

Wanneer je naar Israël reist is dit zelfs al mogelijk met Transavia vanuit Eindhoven. Voor ongeveer 200 euro retour kochten wij een vliegticket, ruim op tijd en vlogen wij al in de vroege ochtend naar Tel Aviv. Uiteindelijk is de vliegtijd tussen de 4,5 en de 5 uur, dus het was prettig dat wij al vroeg vertrokken. We kwamen dus rond de middag aan in Tel Aviv.


Op vrijdagmiddag en zaterdag is er Sjabbat, wat betekent dat er uiteindelijk geen openbaar vervoer beschikbaar is tussen ongeveer 13:00 en 17:00 uur. Je kunt dan wel gewoon reizen met de taxi, dus dat deden wij ook. Voor ongeveer omgerekend €35.00 stonden wij al voor de deur van onze Airbnb in het hartje van de stad. Deze Sjabbat is de rustdag voor het Jodendom en vandaar dat het ov stil ligt, veel winkels dicht zijn en restaurants ook. Check dus vooraf even of het gewenste restaurant, etc. geopend is.


AirBnB

Onze AirBnB was gelegen aan Allenby street en was gunstig gelegen. We stonden zo bij lekkere restaurants of aan zee. Een schattige kamer, maar wel met enorm veel lawaai! Het was net of we op de straat sliepen, maar dat mocht natuurlijk de pret niet drukken.

Tel Aviv, Israel

Camel Market

Onze AirBnb was gelegen op nog geen 1 minuut lopen vanaf deze Camel Market. Deze markt is bijna iedere dag geopend en je kunt hier terecht voor verse groenten, vis, fruit, koekjes en hier shop je ook je souvenirs.

Tel Aviv, Israel

Old Jaffa en het strand

Start je dag met een wandeling langs het strand/boulevard van Tel Aviv. Je komt hier verschillende barretjes tegen, je kunt surfen(wat wij helaas niet hebben gedaan) en gewoon heerlijk relaxen aan de waterkant. Vooral wanneer het zonnetje schijnt is dit totaal geen straf. Wat hebben we genoten van deze december zon, de koffie en het uitzicht. Loop vooral in de richting van Old Jaffa. Deze stad is inmiddels opgeslokt door Tel Aviv, maar was vroeger een eigen stad. Je waant je echt even in een andere wereld en kunt heerlijk verdwalen door de smalle steegjes met zijn trappetjes en uitzichtpunten.

Wanneer je honger hebt gekregen van de wandeling, ga dan lunchen bij The Old Man and the Sea, aan de oude haven van Old Jaffa. Wij gingen zitten en kregen direct heel onze tafel vol gezet met allerlei lekkere hapjes, dipjes en brood. Je kon hierbij ook nog vis en vleesgerechten bestellen, maar heel eerlijk, dit was al te veel! En het was oh zo lekker! Een wijntje en biertje er bij en het feest was compleet. Schrik dus niet wanneer ze met een enorm blad vol met hapjes al aankomen. Drink zeker ook de huisgemaakte limonade.

Tel Aviv, Israel

In Old Jaffa kun je ook genieten van een prachtig uitzicht op de stad vanaf het Abrasha park. Hier vind je ook de Wishing brug. Wanneer je met je gezicht richting de zee en je hand op jouw sterrenbeeld een wens doet, komt die uit. Het proberen waard toch?

Tel Aviv, Israel

Langs het strand kun je koffie drinken, een biertje bestellen of heerlijke eten bij Beach Club TLV. Met het uitzicht op het strand en de surfers kun je hier relaxen. Hier kun je ook surflessen nemen of wat souvenirs komen in het winkeltje. Dit was toch echt een hele fijne plek om een aantal keer te komen.

Tel Aviv, Israel

Er is zoveel meer nog te zien in Tel Aviv en we hadden ons best nog een paar dagen langer kunnen vermaken. Ga bijvoorbeeld nog mee op een walking tour, bezoek musea en verdwaal nog meer in de straten van de stad.

Tel Aviv, Israel

Eten en drinken

The Old Man and the Sea(oh, die falafel daar, ik krijg er weer water van in mijn mond) en Beach Club TLV noemden we al eerder als aanrader om te gaan eten of wat te drinken. Waar kun je nog meer terecht voor een hapje en een drankje? The Prince is gelegen op een dakterras en hier kun je terecht voor een biertje of een klein hapje. Daarnaast is Ha’Achim echt een aanrader! Wij hebben hier zo lekker gegeten. Let wel op dat Tel Aviv een dure stad is als het aankomt op eten en drinken. Je betaald gerust 6 tot 10 euro voor een biertje. Op zoek naar een ontbijt plek? Jonesy Gardener!

Tel Aviv, Israel

Dagtrip

Er zijn enorm veel dagtrip mogelijkheden om te gaan ondernemen vanuit Tel Aviv. Ook wanneer je er, net zoals wij, maar een paar dagen bent. Wij bezochten Bethlehem, Jeruzalem en de Dode zee tijdens een dagtrip vanuit Tel Aviv. Meer over onze dagtrip naar Bethlehem, Jeruzalem én de Dode zee lees je in onze volgende blog. Stay tuned.

Tel Aviv, Israel

Wat is Tel Aviv toch een heerlijke stad. De sfeer is echt geweldig en er is enorm veel te zien. En het eten!!! Ga hier zeker eens naar toe.

תודה


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven