• Samantha Klerx

Sri Lanka, olifanten spotten in Sigiriya

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020

Na een busrit van drie uur van Trincomalee naar Dambulla en een tuk tukrit van 20 minuten van Dambulla naar onze accommodatie in Sigiriya, waren we aangekomen in het paradijs.

Sigiriya, Sri Lanka

Sigiriya Paradise Inn Guest House

Ons hotel Sigiriya Paradise Inn Guest House was echt een paradijs. Waarom? Om het uitzicht dat je hebt vanuit het hotel op de Lion Rock. ’s Morgens met wat mist erbij, wat het uitzicht mysterieus maakt en overdag in de volle zon staat deze Lion Rock te schitteren. We hebben wel voor een upgrade van onze kamer gekozen, aangezien we anders niet zo dicht bij dit uitzicht zouden zitten met onze kamer. Uiteindelijk betaalden we 28 euro per nacht, inclusief heerlijk ontbijt. Valt niet tegen toch? 

Sigiriya, Sri Lanka

Pidurangala Rock 

Veel toeristen kiezen er voor om de Lion Rock te beklimmen wanneer ze in Sigiriya zijn. Wij snappen zeker wel waarom, want het geeft een mooi uitzicht over de omgeving. Nadeel hiervan is dat je de Lion Rock zelf niet als uitzicht ziet, aangezien je hier dan op staat. Plus het is best prijzig om deze Lion Rock te mogen beklimmen, namelijk 25 euro per persoon.


Wij besloten om niet de Lion Rock maar de Pidurangala Rock te beklimmen. Deze rots ligt dicht bij de Lion Rock en bied een prachtig uitzicht op de Lion Rock. Nog een pluspunt is dat de klim maar zo'n 20 minuten is en je betaald ongeveer 2,5o euro per persoon voor de toegang. Het laatste stukje is nog wel wat spannend, aangezien het best stijl is en je echt klimt over grote rotsen. Dus draag schoenen en geen slippers! 

Het werd ons aangeraden om tijdens de zonsopgang hier te zijn, en we vertrokken dus om half 5 vanaf ons hotel om in het donker naar boven te klimmen. Het was wat mistig, maar wat een uitzicht was dit! Na een tijdje boven te hebben gezeten, veel foto’s te hebben gemaakt en vooral te hebben genoten samen van het uitzicht, was het tijd voor de klim naar beneden. Dit keer was het gelukkig licht en ging het een stuk gemakkelijker. 

Safari 

We waren eerste instantie niet van plan om hier op safari te gaan, dit was ons plan om dit in Tissamaharama te gaan doen. Uiteindelijk zijn we zo blij dat we toch er voor hebben gekozen om in Sigiriya op olifanten safari te gaan. Per jeep reden we in ongeveer 30 minuten naar het Kaudulla National Park. Wat een verademing was, was dat we in totaal maar ongeveer vier andere jeeps tegen zijn gekomen. Het was dus niet druk in het park, wat natuurlijk de ervaring bijzonder maakt. Omdat je op die manier niet achter de stoet auto’s aan gaat. 

Sigiriya, Sri Lanka

Oh, wat waren we blij toen we de eerste groep olifanten spotten. Ongeveer vier volwassen olifanten en twee baby olifanten. Een klein traantje van geluk kwam er zeker bij kijken! Zo bijzonder om ze nog zo in het wild te zien, en vooral met die kleintjes er bij. 

Na een paar minuten zagen we nog een moeder met een kleintje en even later zelf een groep van ongeveer acht olifanten met een pasgeboren baby van ongeveer een maand oud. En spannend werd het wel even, aangezien ik ze bijna aan kon raken vanuit de jeep. Olifanten waren altijd de lievelingsdieren van mijn zusje, maar ik ben denk ik ook om nu! Wat een prachtige dieren zijn het toch. Deze olifanten in Sri Lanka zijn wat kleiner dan de Afrikaanse olifant, hebben kleine oren en zijn wat bruiner. 

Als kers op de taart, zagen we uiteindelijk nog een grote groep van ongeveer 25 olifanten bij elkaar.


We betaalden omgerekend ongeveer 25 euro per persoon voor deze safari en deelde de jeep met een ander stel. Wanneer je een privé safari boekt, betaal je wel wat meer. De tour duurde in totaal 3,5 uur. 

Wat een geluksdag was het vandaag, eentje om nooit te vergeten. Allereerst het fantastische uitzicht vanaf de Pidurangala Rock op de Lion Rock en de omgeving en daarna zoveel mooie olifanten mogen zien! Wij genieten hier in Sri Lanka enorm en prijzen onszelf zo gelukkig dat we dit mogen meemaken. 

Sigiriya, Sri Lanka

Samen met onze safari vrienden stapte we in een taxi, richting Kandy. Even een keertje niet met de bus was een verademing. In de volgende blog vertellen we je alles over de treinreis van Kandy naar Ella, so stay tuned!

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven