• Samantha Klerx

Shanghai; de grootste stad van China

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020


China is het laatste land waar we zijn geweest als onderdeel van onze drie maanden reis. Na Thailand, Sri Lanka, Nieuw Zeeland en Japan zijn we in dit enorme land aanbeland. In totaal zijn we hier iets meer als twee weken gebleven, wat natuurlijk best kort is. Hoe bereizen we deze enorme afstanden dan? Per (snelheids-)trein! Onze eerste stop? Shanghai! Wist je dat Shanghai de grootste gemeente van de wereld is?


Hostel

Vanuit Tokyo vlogen we op Shanghai Pudong airport. Laat in de avond kwamen we eindelijk aan bij ons hostel voor de komende nachten(Soho Garden Hotel). Een beetje een tegenvaller, want onze kamer was zo vies en vochtig dat we spontaan last kregen van onze luchtwegen/longen. Dit natuurlijk direct aangegeven bij de receptie en direct kregen we een veel fijnere en gezondere kamer.


Fietstocht

Via Wheely Bike Tours boekten wij de ‘Shanghai Highlight’ tour. Deze drie uur durende tour bracht ons, zoals de naam al zegt, langs de highlights van Shanghai. Voor 350 RMB(ongeveer 45 euro) per persoon inclusief fietshuur, een Engels sprekende guide, water, snacks, helm en een drankje in het Okura Garden Hotel na afloop. We kwamen ook op plekken waar we normaal gesproken niet langs zouden zijn gegaan en dus langs de highlighs, een perfecte combinatie dus. Wanneer je in het Okura Garden Hotel bent, ga dan zeker met de lift helemaal naar boven. Op deze manier heb je een prachtig uitzicht over de stad!

Shanghai, China

De Bund

Wanneer je in Shanghai bent, kun je niet om de Bund heen. Deze Bund is een 1.5 km lange promenade midden in het centrum van de stad, met enorm veel koloniale gebouwen en met het uitzicht op de moderne kant van de stad. Deze moderne kant van de stad is volgebouwd met hypermoderne wolkenkrabbers, de ene nog hoger dan de andere. Wanneer je hier komt wanneer het donker is, dan kun je je ogen uitkijken wat betreft lichtshows. Een van de meest indrukwekkende skylines van de wereld! Hier pronken onder andere de Shanghai Tower en de Oriental Pearl Tower.

Shanghai, China

Deze wolkenkrabbers kun je van dichtbij bewonderen wanneer je een stop maakt in de business wijk Pudong. Je kunt hier simpel met de metro naar toe reizen.

M50 art district

Deze wijk staat bekend als dé creatieve wijk van Shanghai en wij snappen wel waarom. Je kunt hier onder andere veel kunstgalerijen, design winkels en koffiespots vinden. Zeker een bezoek waard wanneer je in Shanghai bent. Drink koffie bij UNDEF/NE.

Shanghai, China

People square park

Wij keken onze ogen uit in de vele parken in Shanghai. Onze fietstour gids vertelde onder andere dat op zaterdag en zondag(helaas waren wij hier niet op een van deze dagen), dit park de plek is voor ouders van ongetrouwde kinderen is om een geschikte partner te vinden voor hun kroost. Bepakt met de informatie over hun kinderen, denk aan leeftijd, opleidingsniveau, gewicht, etc., gaan ze dus op zoek naar een schoonzoon of schoondochter. Op de overige dagen is het park zeker leuk om te bezoeken. De gemiddelde Chinees gaat al redelijk vroeg met pensioen en spendeert hun dagen dan in het park. Er zijn zangkoortjes, danslessen, tekenaars, badmintonners en noem maar op te vinden. Geweldig om te zien!

De wijk Tianzifang

Deze hippe kunstenaars wijk mag je niet overslaan wanneer je in Shanghai bent. Het is een knusse wijk met veel kleine winkeltjes en kunstgalerijen. Shop hier je souvenirs en verdwaal vooral in de kleine straatjes. Honger en dorst gekregen? Drink een (internationaal) biertje en eet wat lekkers bij Kommune.

Shanghai, China

Nanjing Road

Wil je shoppen op een van de drukste winkelstraten van de wereld? Ga dan naar Nanjing Road!

Shanghai, China

Disney Shanghai

Ik was als een kind zo blij, we gingen naar Disney! Met de metro reis je in 45 minuten naar Disney vanuit de stad. Ideaal dus eigenlijk! Het was enorm heet, maar dat mocht de pret niet drukken. Het park is niet mega groot, dus je kunt prima in een dag veel zien en doen. Ga in spannende achtbanen, bezoek het kasteel of ga ziplinen.

Trein

Na een paar fijne dagen in Shanghai, reizen we door naar onze volgende bestemming: Xian! Meer over hoe wij naar deze stad afreisden lees je in onze volgende blog.

谢谢你

Shanghai, China

16 weergaven0 opmerkingen