• Samantha Klerx

Scandinavië, een rondreis met het OV: het laatste deel van onze reis in Helsinki

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020


Helsinki, Finland

Onze laatste bestemming was bereikt; Helsinki, Finland. Een land waar ik nog nooit was geweest, maar het geweldig heb gehad. Een land waar ik in de winter zo graag eens heen zou willen, dus to be continued.

Boot

De reis naar Helsinki toe, was al enorm speciaal. We kozen ervoor om op de boot te stappen van Stockholm naar Helsinki. Via de Viking line boekten wij voor nog geen €30.00 een enkele reis en daarna sta je in een compleet ander land, op een luxe manier. Dit was exclusief een voertuig, inclusief een binnenhut voor 4 personen. Ik voelde me net als op de Titanic, alleen dan met een goede afloop. Gezellig wat drinken op het dek, een hapje eten en ’s avonds dansen of genieten van de andere entertainment aan boord. En dan ’s morgens met en kleine kater om 10.00 uur arriveren in Helsinki. De boot vertrekt rond 16:30 uur, dus tel maar uit hoeveel uur je dan aan boord bent geweest. Gelukkig is er dus veel te zien en te doen en hoef jij je niet te vervelen.

Centrum van Helsinki

Helsinki is een heerlijke stad om in de ochtend een koffie to go te halen en de stad gewoon te voet te gaan verkennen. Dit heb ik dan ook zeker gedaan en op die manier veel gezien van de stad. Breng een bezoekje aan de Temppeliaukiokerk en de Domkerk van Helsinki. Of ga shoppen in de vele winkelcentra. Het centrum is goed begaanbaar te voet, maar mocht je niet zo ver willen lopen, kies dan voor de tram. Er rijden verschillende tramlijnen door de stad, dus ver lopen hoef je nooit.

Löyly Helsinki Sauna

Deze Finse sauna experience mag je niet overslaan wanneer je in Helsinki bent. En wat voelde ik mij een bikkel wanneer ik na het wegzweten in de hete sauna, zo de zee in sprong. Een enorm mooie en schone sauna, waar je ook lekker tussendoor een biertje kunt drinken en na je avontuur een hapje kunt eten. Let wel op dat je van te voren een reservering maakt, het kan nogal druk zijn anders en er mogen maar een x aantal personen tegelijk naar binnen. Dit kan gewoon via de website en ook zelfs nog wel een paar uur van te voren. De kosten? €19.00 voor twee uurtjes.

Hotel

We verbleven in het Omena Hotel Helsinki, Yrjönkatu. De Omena hotelketen heeft verschillende locaties door Finland. Een prima hotel, midden in het centrum van de stad, gelegen tussen vele winkelstraten, barretjes en koffietentjes. Dus ik was een gelukkig mens.

Helsinki, Finland

Helaas was Finland ook de eindbestemming van onze reis. Twee en halve week zijn voorbij gevlogen en het was tijd voor het zware afscheid. Noorwegen, Zweden, Finland en Estland hebben mijn hart gestolen.


Kiitos Suomi!

27 weergaven0 opmerkingen