• Samantha Klerx

Scandinavië, een rondreis met het OV: deel twee van onze reis in Göteborg

Bijgewerkt: 23 sep 2020

Vanuit Oslo stapten we op de trein om een paar uur later uit te stappen in Göteborg, Zweden. Hier verbleven we voor enkel een nachtje, zodat de reis naar Stockholm niet te lang achter elkaar zou zijn. Mocht je niet met de trein reizen, is het ook mogelijk om te vliegen op Göteborg; Luchthaven Göteborg-Landvetter.

Göteborg, Zweden

By night

De stad is prachtig wanneer de zon onder is gegaan, dus ga er dan zeker ook even op uit. Na een fijne avondwandeling was het tijd voor een welverdiend biertje. Deze dronken we op het enorme buiten terras bij Café en Bar Grindstugan.

Göteborg, Zweden

Boottocht

Om toch in de korte tijd dat we hier verbleven, veel te kunnen zien. Besloten we om een boottocht te gaan doen. Via Paddan Sightseeing boekte we een tour van een uur om de stad vanaf het water te kunnen bewonderen. Wel echt een aanrader wanneer je, net zoals wij, niet zo lang de tijd hebt om de stad te bewonderen. De tour is te boeken vanaf €18.00 per persoon.

Göteborg, Zweden

Na onze boottour verkenden we de stad nog te voet en gingen wat shoppen. Ook besloten we om met de lift naar boven te gaan in de Lilla Bommen toren. Deze wolkenkrabber noemt men ook wel de Lipstick tower. En het is zeker wel duidelijk waarom ze deze toren zo noemen! Voor een paar Euro kun je de lift nemen en genieten van het uitzicht op de stad en de haven.

Hotel

Hotel Le Mat B&B Göteborg City was ons thuis voor een nachtje en dit hotel was binnen enkele minuten vanaf het treinstation en het centrum van de stad te bereiken. Ideaal dus. Daarnaast serveerden ze heerlijk ontbijt. Een goede keuze voor een nachtje.

Götenborg, Zweden

Tijd voor de volgende stad; Stockholm!


Tack Göteborg!

6 keer bekeken0 reacties