• Samantha Klerx

Prachtig Praag

Deze stad noemt men ook wel 'de stad van de 100 torens' en wij begrijpen wel waarom. Gelegen aan de rivier de Moldau is dit echt een parel van een stad. Samantha bezocht de hoofdstad van Tsjechië in de zomer en wat een paar fijne dagen waren dat. Praag staat natuurlijk ook bekend om de goedkope alcohol, maar het is nog zo veel meer dan dat! Wanneer je in Praag bent, mag je de volgende stops niet overslaan.


1. Bezoek het oude stadscentrum

In dit historische gedeelte van de stad kom je veel historische bezienswaardigheden tegen. Zo zie je het oude raadhuis en de Týnkerk. Aan het Staroměstské náměstí plein zie je mooie bouwwerken en kijk je dus je ogen uit.

Het astronomische uurwerk is de nog oudste werkende uurwerk ter wereld en is prachtig om te zien. Blijf zeker ook eens luisteren wanneer de klok gaat luiden.

2. Wandel over de Karelsbrug

Wandel over deze brug die het oude centrum verbindt met de wijk Malá Strana. Bewonder de beelden die op de brug staan en wandel dus zo richting de burcht van Praag. Ook de old tower bridge tower is prachtig om te zien.

3. Ga mee op een van de vele free walking tours

Wanneer je graag veel ziet in een korte tijd en het ook nog interessant vindt om wat van de geschiedenis van de stad te weten te komen, wandel dan door de stad met een van de vele gratis walking tours. Wij kozen er voor om twee walking tours te boeken en de keuze is reuze. Op die manier ontdek je de stad door de ogen van de locals en zie je veel in een korte tijd. De eerste tour bracht ons langs de highlights van het centrum en de tweede tour juist naar de andere kant van het water, met prachtige uitzichten over de stad. Vergeet natuurlijk niet fooi te geven aan het einde van de tour wanneer je tevreden bent, helemaal gratis is het ook niet.

4. Bezoek de Joodse wijk Josefov

Je kunt hier onder andere een bezoek brengen aan het Joods Museum of de oude Joodse begraafplaats. Wij kozen ervoor om vooral hier wat te wandelen en koffie te drinken.

5. Breng een bezoek aan de Burcht van Praag

De Praszký Hrad, ofwel de Burcht van Praag mag je niet overslaan wanneer je de stad bezoekt. Deze burcht is de grootste ter wereld en een van de grootset gesloten paleizencomplexen van de wereld.

Sint-Vituskathedraal, Praag

Breng eens een bezoek aan de Sint-Vituskathedraal, de grootste kerk van Praag.

Sint-Vituskathedraal, Praag

Naast de kathedraal kun je ook nog het oude Koninklijke Paleis en de Sint Jorisbasiliek bewonderen, wandelen door het Gouden straatje of dwalen door de kleine steegjes en straatjes.

Praag

Drink vooral wanneer je hier bent ook een biertje bij Strahov Monastery Brewery. Je kunt zelfs het biertje meenemen en onderweg opdrinken, heerlijk.

Je kunt aan deze kant van de stad genieten van een prachtig uitzicht op de overkant. Je hebt hier zelfs nog wat wijnvelden en je kunt hier ook nog een terrasje opzoeken.

6. Vaar mee op een van de vele boottochten

Er zijn verschillende mogelijkheden om een boottocht te maken over de Moldau. Wij kozen voor een boottocht met diner. In het zomerzonnetje met een drankje en een hapje en dan het uitzicht op de stad, klinkt goed toch? Informeer eens bij een van de vele aanbieders langs het water voor meer informatie. Wij boekten onze lunchtour bij PRAGUE BOATS s.r.o.

7. Eet lokaal

Wij verbleven bij Le Petit Hotel Prague en daar om de hoek aten we bij een lokaal restaurantje Restaurace U Bansethů tussen de locals.

8. Maak een vroege ochtendwandeling

Een van de heerlijkste momenten van de dag is voor mij toch wel echt de vroege ochtend. Helemaal in een stad als Praag is het fijn om juist al vroeg uit de veren te gaan, je wandelschoenen aan te trekken en te verdwalen door de stad. De stad ontwaakt en je ziet vooral de locals die starten met hun dag. Haal ergens een verse kop koffie en bewonder het moois zonder dat er al enorm veel toeristen wakker zijn.

Burcht van Praag

Wat mag je nog meer niet missen?

Eet een Trdelnik, een heerlijke lekkernij die je MOET proeven! De prachtige bibliotheek in het Strahov-klooster, de muur van John Lennon, het Čertovka waterrad bij de liefdesbrug, de bottenkapel in Kutná Hora en nog zo veel meer.

Eet een Trdelnik

Děkuji Praha


16 weergaven0 opmerkingen