• Samantha Klerx

Moezel, een weekendtripje met de auto

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020


Voor wie zijn Duits op wil halen en er een paar dagen tussenuit wil, stap in de auto en geniet van de streek de Moezel in Duitsland!

Burg Eltz, Duitsland

Vanaf Den Bosch ben je ongeveer in zo’n drie uurtjes rijden bij de parkeerplaats van de Burg Eltz, gelegen in het plaatsje Wierschem. Deze sprookjesachtige burcht ligt middenin de mooie natuur van het Eltzdal. De burcht is op twee manieren te bereiken. Namelijk via een verhard pad én een wandelpad door de bossen. Wij raden, mocht je natuurlijk goed ter been zijn, om zeker optie twee te nemen. Je loopt er ongeveer maar 15 minuten op en je hebt uiteindelijk een prachtig uitzicht op de burcht. Er worden rondleidingen gegeven en er zijn wat cafétjes aanwezig. De burcht is op dit moment gesloten en gaat op 1 april 2019 weer open! Check vooral even de website van de burcht (www.burg-eltz.de/nl), zodat je niet voor verassingen komt te staan. Wij besloten om alleen wat te wandelen rondom de burcht en hebben dus niet aan de rondleiding deelgenomen. Maar alleen dit was zeker al een bezoek waard!

Na ons bezoek aan de burcht reden we verder om een bezoek te brengen aan een van de langste hangbruggen van Duitsland; hangbrug Geierlay. Deze hangbrug ligt nabij het plaatsje Mörsdorf en hier parkeerden wij ook onze auto. Er zijn verschillende mogelijkheden om je auto te parkeren, echter is het vanaf deze parkeerplaatsen nog wel een half uurtje lopen naar de hangbrug zelf. De hangbrug is 360 meter lang en je kunt deze gratis bezoeken. Na deze wandeling was het voor ons tijd om te lunchen en natuurlijk hoort daar een schnitzel en een pot bier bij! Bij het informatiecentrum over de brug, is een restaurant gevestigd en wij genoten er buiten in de tuin.

Via Airbnb verbleven wij in een vakantiehuisje nabij Trier. Wat ook onze volgende bestemming zou zijn voor de volgende dag. Een fijne plek, tussen de wijnvelden en op 20 minuten met de bus vanaf het centrum van Trier.


Trier dus! Trier is een van de oudste steden van Duitsland en gelegen aan de Moezel. Een stad met veel mogelijkheden, restaurantjes, bezienswaardigheden en vol met gezelligheid. Op het moment dat wij hier waren, was het zo’n 30 graden, dus we hebben vooral veel de schaduw opgezocht. Natuurlijk onder het genot van een biertje of een heerlijke wijntje uit de streek. Over deze wijn gesproken, ga zeker wat drinken (en zoals wij eventueel ook wat eten) bij Weinstube Kesselstatt. Net naast de Dom van Trier, wat het een fijn plekje maakt.

De Dom van Trier, de Porta Nigra, het Amfitheater en de Grote Markt zijn allemaal een bezoek waard tijdens je tijd in Trier. Na een lange dag in de stad, was het voor ons weer tijd om terug te gaan naar onze Airbnb.


Om ons korte weekendje weg af te sluiten, besloten we de volgende dag via Luxemburg terug te rijden en hier nog wat plekken te bezoeken. Zie hiervoor mijn blog over Luxemburg!


Wanneer je wilt genieten van een weekend, of natuurlijk langer, dicht bij huis? Kies voor deze route en ga op bezoek bij onze oosterburen.


Viel spass und vielen dank!

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven