• Samantha Klerx

Marrakech, foodtips tussen de souqs

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020

Wanneer ik een nieuwe bestemming bezoek, wil ik natuurlijk ook precies weten waar ik lekker kan gaan eten. In deze blog deel ik dan ook graag mijn tips voor hippe, gezellige en vooral lekkere restaurantjes in het kleurrijke Marrakech zodat jij ook kan smullen van dit lekkers. Be prepared: het vinden van de juiste locatie is in deze drukke stad met zijn kleine steegjes wel een kleine uitdaging. Ach, het verdwalen hoort bij de beleving! En drink natuurlijk ook fijn een theetje, Moroccan style.


Zwin Zwin Café

Ik kies natuurlijk voor het typische Marokkaanse eten; couscous. Hip tentje met een fijn dakterras.

Marrakech, Marokko

La Cantina des Gazelles

Lekker plekje voor een lunch. Binnen is alles roze en wij als meisjes kunnen dat natuurlijk niet weerstaan. Buiten dat het er leuk uit ziet is het ook nog eens lekker. Ik ging voor een broodje met kip curry en frietjes, lekker!

Marrakech, Marokko

Kif Kif

Met een uitzicht op de grote Moskee en een van de drukste straten van Marrakech, zit je hier goed. Vooral wanneer je boven op het dakterras zit en je dus alles goed in de gaten kunt houden. Ik ging voor de couscous met kip deze keer; lekker!


Maison de la Photographie

Een verfrissend drankje of een lekkere lunch met een prachtig uitzicht! Een echte aanrader om naar dit museum te gaan op de mooiste portretten te bekijken. En dan af te sluiten met een drankje op het dakterras.


Café Des Epices

Het is even zoeken en verdwalen in de Souq, maar dan heb je ook wat! Aan een druk pleintje waar de lokale mensen hun koopwaar proberen te verkopen zit dit café. Perfect plekje om mensen te kijken en te genieten van een Marokkaanse stijl hamburger met Marokkaanse kip curry. Dit was echt mijn favoriet!


Yves Saint Laurent Museum – Le Studio

BEST COMBI EVER! Oké, volgens mij hebben jullie inmiddels wel in de gaten dat wij als De Wereldmeisjes enorm van koffie houden. Mocht je dan ook nog net als wij, van koekjes én ijs houden, ga hier naar toe! En kies voor de dessert met koffie, koekjes en ijs. Echt hemels. En het is gewoon een heel rustig plekje even weg uit de drukte in de stad.

Marrakech, Marokko

Meer Marrakech tips kun je in onze andere blogs over deze stad lezen zodra deze ook online staan. Geniet er van!


Shukran Marrakish!

37 weergaven0 opmerkingen