• Samantha Klerx

Luxemburg, een dagtrip met de auto

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020

Na een paar sehr schone dagen te hebben gehad in Duitsland, met de auto, was het voor ons nog niet tijd om direct terug naar Nederland te rijden. We besloten namelijk nog een dag door te brengen in het mooie Luxemburg. Lees in deze blog het vervolg van ons weekendje weg met de auto.

Luxemburg, Luxemburg

Vanaf Trier, onze laatste bestemming in Duitsland was het zo’n 45 minuten rijden naar Luxemburg stad. Wij besloten echter eerst om naar een van de meest bezochte waterval van Luxemburg te rijden; de Schiessentümpel Cascade. Deze waterval gelegen in prachtige gebied het Mullerthal. Dit gebied, ook wel Klein Zwitserland genoemd, is perfect voor mooie wandelingen. Mocht je wel de tijd hebben om wat langer te blijven in deze regio, dan zijn er voldoende campings en hotels aanwezig in deze regio!

Vanwege wat hevige waterval, waren heel wat wandelpaden in dit gebied helaas gesloten. Dus wij besloten om via de weg vanaf de parkeerplaats naar de waterval te lopen. Deze bikkel wilde koste wat het kost in de waterval gaan zwemmen. Ook al bleek het water toch stiekem erg koud te zijn, ik zette door. Na een glibberige wandeling in mijn badpak over de rotsen en heel wat vreemde blikken van andere toeristen, sprong ik zo het ijskoude water in. Oké, ik ook met mijn grote mond dat ik het wel zou doen. Toch trots op mezelf en half bevroren zette we onze route verder voort naar onze volgende en laatste bestemming in Luxemburg.

Schiessentümpel, Luxemburg

Luxemburg stad was onze volgende bestemming en vanaf de waterval was dit nog ongeveer een half uurtje rijden. Wij parkeerde onze auto voor een paar euro bij Monterey Parking en we liepen binnen 5 minuten al in de binnenstad van Luxemburg, ideaal.

Na mijn zwemavontuur kregen we wel wat honger en we kozen voor een Mexicaans tentje op het Place d'armes. Met een volle buik, gingen we op weg om de stad te verkennen. Trek wel goede schoenen aan, aangezien de stad best heuvelachtig is. Luxemburg stad, dat in het jaar 963 werd gesticht is een bijzondere stad met enorm veel verschillende culturen en talen op een klein oppervlakte.

Het is mogelijk om verschillende tours te boeken, wanneer je hier bent. Wij kozen er echter voor om alles op eigen houtje te verkennen en gewoon rond te dwalen door deze prachtige stad. Geniet vooral van de bijzondere uitzichten over de Pont Adolphe, de Cathédrale Notre-Dame-de-Luxembourg, de Abdij van Neumünster en de Kazematten van Bock. De kazematten zijn ondergrondse gangenstelsels waarvan de oudste dateren uit de 17de eeuw.

Tijd om weer naar huis te gaan. Wij komen zeker nog een keer terug, wat een fijn land dicht bij huis!


Merci, Danke Luxembourg!


58 weergaven0 opmerkingen