• Angela Frings

Lantau Island, het groene en heuvelachtige Hong Kong

Bijgewerkt op: 10 aug. 2021

Zoals al eerder gezegd ligt het internationale vliegveld van Hong Kong, Chek Lap Kok, op Lantau Island, tevens ook het grootste eiland van Hong Kong. De meeste reizigers starten hun trip naar Hong Kong dus al op dit eiland. Alhoewel wij na aankomst door gingen naar ons eerste hotel in Kowloon, kwamen we de dag erna weer terug naar Lantau voor haar bijzondere bezienswaardigheden.

Tian Tan Buddha

We zagen de Big Buddha, wat de nickname is voor de Tian Tan Buddha, al vanuit ons vliegtuigraampje toen de landing werd ingezet op Hong Kong, maar dat telt natuurlijk niet als een echt bezoek aan deze grootste zittende boeddha ter wereld. De Big Buddha zit op 500 meter hoogte tussen de groene heuvels. De leukste en mooiste manier om hier te komen is via de Ngong Ping 360 cable cars. Deze brengt je zwevend over het prachtige groene landschap tussen de heuvels door, steeds hoger richting de Big Buddha in een klein half uurtje. Ik zou je aanraden om vroeg in de ochtend al hierheen te gaan, anders kan je in een hele lange rij terechtkomen waar je soms wel uren moet wachten. Een enkeltje kost HK$ 130.

Eenmaal aangekomen in de heuvels prijkt de Big Buddha duidelijk boven alles uit, dus je weg hier naartoe vinden is dan ook niet moeilijk. Beklim de 268 traptreden om zo dicht mogelijk bij de buddha uit te komen. Het is de klim zeker waard. Als je hier rekening mee kan houden, probeer dan op een zo helder mogelijke dag te gaan. Wij hadden geluk dat we zo vroeg op de dag waren gegaan en dat we de Big Buddha nog hebben kunnen bewonderen, want na niet al te lang verdween hij in de wolken en was er bijna niets meer van te zien.

Po Lin Monastry

Keer na de klim naar de Big Buddha zeker niet meteen om, want even verderop vind je de Po Lin Monastry. Dit is een boeddhistisch klooster. Binnen vind je drie mooie boeddhabeelden welke het verleden, het heden en de toekomst voorstellen. Je zult hier niet heel lang rondlopen, maar sla het ook zeker niet over nu je er toch bent.

Tai O

In plaats van weer terug naar beneden te gaan met de cable cars pakten we vanuit hier de taxi door naar het traditionele vissersdorpje Tai O. Dit is een deel van oud Hong Kong wat je alleen hier kunt zien en ervaren. Tai O is één van de laatst overgebleven vissersdorpjes van Hong Kong en is met niks uit het moderne Hong Kong te vergelijken. Je loopt hier door smalle straatjes en over oude houten bruggetjes over het water. Het dorpje wordt dan ook wel het Venetië van Hong Kong genoemd. De huisjes hier zijn gebouwd op hoge palen, de zogenoemde stilt houses, die in het water staan, waar ook overal een bootje bij ligt.

Overal zie je gedroogde vis hangen, de specialiteit van Tai O.

Je kan voor maar liefst HK$ 1 een boottochtje maken op de wateren van Tai O. Iets wat je voor dit bedrag absoluut niet mag laten!

Hong Kong Disneyland

Disney freaks als we zijn was er natuurlijk geen twijfel over mogelijk dat we geen tripje naar Hong Kong Disneyland zouden maken! Ik heb mezelf ooit als ‘doel’ gesteld dat ik alle Disneyparken in de wereld wil bezoeken. En ik moet zeggen, ik lig behoorlijk op schema, want ik heb er nog maar ééntje te gaan!

Je komt heel gemakkelijk vanuit het stadse Hong Kong met de metro naar Disney. Op een gegeven moment stap je zelfs over op een ware Disney metro.

Hong Kong Disneyland is het kleinste Disneypark vergeleken met alle andere Magic Kingdom’s, maar het is wel de enige die ik heb gezien waar je omringt bent door tropische wouden en bergen. Met zulk uitzicht heb je It’s A Small World en Main Street nog nooit eerder gezien.

Ook leuk zijn de Chinese touches die je overal tegenkomt. Zo is er bij de bouw van het park rekening gehouden met de welbekende idealen van het feng shui en overal vind je Aziatische Disney hapjes welke je niet in Disneyland Parijs zult terugvinden.

Als early birthday present bleven we ook overnachten in één van de Hong Kong Disneyland Resorts. We verbleven in de Disney Explorers Lodge.

Natuurlijk is er ook op Lantau Island nog veel meer te zien en te doen dan wat wij hebben gedaan. Je vindt er veel natuur, waar je op de rustige stranden kan vertoeven, of mooie hikes kan maken door het bergachtige gebied. Mocht je meer tijd hebben om hier door te brengen, ga er dan zeker nog verder op uit!

謝謝大嶼山!

Xièxiè dàyǔshān!

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven