• Angela Frings

Kawagoe, duik terug in het Edo tijdperk

Bijgewerkt op: 10 aug. 2021

Kawagoe heeft als bijnaam Ko-Edo, wat Little Edo betekent. Tokyo heette vroeger Edo, en in die tijd werd Kawagoe als het kleinere zusje van Tokyo gezien. Waar Tokyo ontzettend is gegroeid en gemoderniseerd, lijkt het wel of de tijd in Kawagoe een soort van stil heeft gestaan. Deze plek geeft een mooie en intieme kijk op hoe het er vroeger, tijdens de Edo periode, in grote delen van Japan ongeveer uit zou moeten hebben gezien. Nog niet heel erg veel buitenlandse toeristen trekken naar Kawagoe, al weten de Japanners deze stad zelf wel te vinden. Ruil het moderne Tokyo in voor een dagtripje terug in de tijd.


Binnen ongeveer een half uur tot een uur bevind je je in Kawagoe. Een retourtje met de trein vanuit Tokyo hoeft je niet heel veel meer dan zo’n vijf euro te kosten. Na aankomst op Kawagoe Station moet je eerst een stukje door het nieuwere centrum lopen om uit te komen op de plek waar het allemaal om draait.

De hoofdstraat van Kawagoe is Kurazukuri Street. Kurazukuri is de bouwstijl van eigenlijk alle huizen, winkels en overige panden die je in deze omgeving ziet, waar dit stadje juist ook zo bekend om is. De meeste van deze gebouwen staan hier al ruim honderd jaar en zijn qua uiterlijk onaangetast gebleven, maar het oudste pand stamt zelfs nog uit de eind achttiende eeuw. Wil je helemaal all the way in stijl gaan? Dan kan je hier op verschillende plekken een traditionele kimono voor een dag huren om in rond te wandelen!

In Kurazukuri Street vind je ook het Museum of Kurazukuri, wat eigenlijk gewoon een traditioneel huis is waar je in mag rondkijken. Hierbinnen krijg je een kijkje in het oude Japanse leven hier, hoe een traditionele winkel eruit heeft gezien en hoe men vroeger in een traditioneel huis woonden. Je betaalt een kleine 100 yen om naar binnen te mogen.

Eén van de bekende bezienswaardigheden van Kawagoe is de Tori No Kane, oftewel de oude houten klokkentoren. Vroeger vertelde deze klokkentoren hoe laat het was door het laten luiden van zijn bellen, maar tegenwoordig hoor je hem nog maar vier keer per dag op gezette tijden.

Hier vlakbij vind je Kashiya Yokocho, beter bekend als Candy Alley. Hier vind je al verschillende eeuwen traditioneel Japans snoep en snacks, wat ook vandaag de dag nog steeds wordt verkocht. Al stonden hier vroeger veel meer kraampjes, de sfeer en de suiker is hetzelfde gebleven. Koop hier zeker het één en ander om te proberen!

De Kita-in Temple is de belangrijkste van Kawagoe, en ook meteen de hoofdtempel van de Tendai boeddhisten. Terwijl ik in Kawagoe was, was het Koedo Kawagoe Spring Festival bezig, dus was alles maar ook zeker deze tempel kleurrijk versierd. Op het terrein van de Kita-in Temple waren ook verschillende traditionele optredentjes bezig. Entree tot deze tempel kost 400 yen.

Ook vind je het laatst overgebleven deel van het vroegere Edo Castle waarvan de originele naam Honmaru Goten is, maar het ook veelal simpelweg het Kawagoe Castle wordt genoemd. Je kan hier zien hoe het leven in dit kasteel vroeger moet zijn geweest en je kan ook een kijkje nemen in de Japanse tuin welke bij het kasteel hoort. Je mag het kasteel in voor 100 yen.

Om weer een unieke en andere kant van Japan te zien zou ik zeker aanraden ook een uitstapje te maken naar Kawagoe. Je kan het eigenlijk met geen andere plek in Japan vergelijken.


Domo arigato Kawagoe!

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven