• Angela Frings

Het noordoosten van Hong Kong Island, waar de Britse kolonisatie begon

Bijgewerkt op: 10 aug. 2021

Hoe druk het noordwestelijke deel van Hong Kong Island is, met haar meest iconische wolkenkrabbers naast elkaar geplakt, zoveel rustiger wordt het noordoostelijke deel. Hoe oostelijker je gaat, hoe meer je de drukte achter je laat. Maar denk nu niet dat hier niets meer te beleven of te zien is, want in dit deel kan je juist een paar unieke ervaringen op doen, en rust is ook maar relatief!

De perfecte manier om van Sheung Wan of Central richting het oosten te gaan is per tram. En niet zomaar een tram, maar een dubbeldekker tram, de ding dong, welke tijdens de kolonisatie door de Britten is geïntroduceerd. Het geeft je een heel andere dimensie van de straten van Hong Kong, zeker als je op het upperdeck een plekje vindt. De tram rijdt helemaal van het westen naar het oosten van Hong Kong Island, dus mocht je een behoorlijk stuk moeten overbruggen, is de tram je beste vriend. Maar ook voor een klein stukje is het de ervaring waard! Er zijn zo’n dertig stops waar je op- en af kan hoppen. Je kan voor de tram ook je Octopus kaart gebruiken.

Pak voor je op de tram stapt nog een heerlijke ijskoffie met earl grey cake bij het hippe After Taste Coffee. De passie van de barrista voor koffie is overal in het kleine zaakje terug te zien.

Wan Chai

Onderweg naar het oosten kom je langs Hong Kong Park. Een mooi groen park, midden in de drukte van de stad, om even uit te rusten of de schaduw op te zoeken onder de bomen. Middenin het park vind je Edward Youde Aviary, waar meer dan 600 vogels van zo’n 90 verschillende soorten rondfladderen. Je kan via een brug op tien meter boven de grond langs de boomtoppen lopen.

Voor de wijk Wan Chai heeft de Lonely Planet weer een leuke wandeling waar je door de zogenoemde verloren straatjes van de wijk loopt: Old Wan Chai’s Forgotten Streets op pagina 106 van de 17e editie van de Hong Kong gids.

Eén van mijn absolute favorites is een acaï bowl. Hier mag je me altijd voor wakker maken. Ik heb de enige echte acaï bowl in Brazilië leren kennen, maar deze Braziliaanse bes is inmiddels overal ter wereld wel bekend. Zo ook in Hong Kong, bij Supabowl, waar je een echt goede bowl kan krijgen. Beloof me dat je dit tentje niet overslaat als je hier bent!

Causeway Bay

De wijk Causeway Bay was één van de eerste nederzettingen van de Britten tijdens de kolonisatie van Hong Kong. Nu is het een bruisend winkelgebied met zelfs een eigen Times Square. Je kan in dit gebied tot diep in de nacht (!) shoppen. Ik heb deze plek in onze Instagram stories ook wel vergeleken met de Shibuya Crossing in Tokyo. Kijk hieronder zelf maar waarom.

Wat ook een bijzondere ervaring is welke wat mij betreft zeker hoort bij een trip naar Hong Kong, is een paardenrace bijwonen op het Happy Valley Racecourse, wat ook weer zijn oorsprong heeft uit de Britse koloniale tijd. Ik had nog nooit een dergelijke wedstrijd gezien en het is zeker weer iets om van de bucketlist af te strepen. Er lopen toeristen rond, zoals wij, maar ook mensen met een hoop geld op zak die serieus komen gokken op de paarden. Het duurde even voor wij door hadden hoe het werkte, maar ook wij hebben wat gokjes gewaagd..! Wat ook goed is om te weten, is dat er een Chinees en Engelstalig deel is in de arena. Je kan je dus onder de locals begeven, maar als je wilt horen of het paard waar jij je geld op hebt ingezet heeft gewonnen, dan kan je beter op de tribune gaan zitten waar er Engels uit de speakers komt. Al met al zeker een aanrader!

Wil je het grootste park van Hong Kong zien, ga dan naar Victoria Park. Er wordt de hele dag door gesport in dit park. Leuk om vanaf de zijlijn mee te kijken. Niet ver van hier ligt een andere locatie van het goedkope sterrenrestaurant Tim Ho Wan, dus uiteraard moesten we even proeven of de dim sum hier net zo lekker was..!


We zijn hier ook een avondje naar de bioscoop gegaan. Misschien niet het meest voor de hand liggende om te doen tijdens een city trip, maar dit is juist iets leuks om te doen om je te mengen in het normale leven hier. En Disney’s remake van Aladdin was net uit, dus dat gaf nog een extra reden.

Quarry Bay

Het hotel waar we in dit deel van de stad verbleven was het EAST Hong Kong. Een mega aanrader! Het hotel zelf was al fancy, maar het uitzicht maakte dit toch wel de perfecte hotelkamer in Hong Kong. Het ligt precies tussen aan de ene kant de bergen en aan de andere kant het water van Kowloon Bay, dus waar je vanuit je hotelkamer ook op uitkijkt, het is altijd spectaculair. En dan was er ook nog een zwembad tussen de wolkenkrabbers, een super rooftop bar, Sugar, en was het hotel binnendoor verbonden aan een mega mall.

Voor een heerlijk ontbijtje gingen we naar The Coffee Academics, vlak om de hoek van het hotel. Het liefst had ik alle verschillende soorten koffies hier besteld.

Ook vlak in de buurt van ons hotel in de wijk Quarry Bay vind je ook het Yick Fat Building. Eigenlijk is het heel gek dat dit een toeristische trekpleister is geworden, want het is gewoon een flatgebouw, maar door veelvuldig gebruik in (sociale) media weten veel toeristen deze plek nu te vinden, net zoals ik. Het Monster Building, hoe het ook wel wordt genoemd, is het symbool geworden voor hoe opeengestapeld de inwoners van Hong Kong in hun stad wonen. Het is bizar om te bedenken dat dit allemaal miniappartementen zijn, waar gewoon volledige gezinnen wonen op een paar vierkante meter.

Als we meer tijd hadden gehad had ik ook nog graag de rest van Hong Kong Island ontdekt, zoals de stranden en de natuur in Aberdeen en The South, maar zoals altijd is er niet genoeg tijd om alles te zien. Wie weet een volgende keer!

謝謝香港島!

Xièxiè xiānggǎng dǎo!

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven