• Samantha Klerx

Food in Tokyo

Wanneer je aan Japan denkt, denk je direct aan sushi, wij tenminste wel. Als onderdeel van onze geweldige wereldreis brachten we een bezoek aan Tokyo en aten we iedere dag natuurlijk sushi. In deze blog delen we graag onze food tips voor Tokyo.


Wij zijn echt verliefd geworden op deze te gekke, enorme stad. De verschillende wijken waar je kunt verdwalen, de fijne parken, de cultuur en geschiedenis. Maar natuurlijk ook echt het eten. Dus hier komen onze food tips voor wanneer je in de hoofdstad van Japan bent.

Sushi

Oké, je kunt niet om de veel sushi restaurants heen in Tokyo. Tokyo staat ook bekend als dure stad, dus wil jij wat geld besparen terwijl je toch geniet van sushi? Ga dan naar de supermarkt! Vaak kun je hier(met korting) nog heerlijke verse sushi scoren voor een paar euro. En nee, deze sushi smaakt niet zoals de sushi die wij in Nederland in de supermarkt kunnen krijgen. Wij kozen er meestal voor om of de middagmaaltijd in de supermarkt te scoren of het diner. Lekkere en goedkope oplossing.


Maar goed, waar moet je nu zijn voor wel de sushi ervaring in een restaurant?

Genki Sushi

Dit was echt onze favo! Oh, ik krijg echt nu weer honger ervan wanneer ik er aan denk. Buiten dat wij de kwaliteit prima vonden, is het ook nog eens leuk om hier aan tafel te gaan. Je neemt plaats aan de lange rij tafels en besteld je sushi via een iPad. Nu hoor ik je denken; dat hebben we in Nederland ook gewoon! Maar nu komt het: het eten komt in een soort van treintje naar je toe. De rails loopt voor je neus langs en wanneer jouw bestelde sushi klaar is, haal je het zo van de rails af. Geweldig! Kostentechnisch ook echt goed te doen! Voor een paar euro scoor je al een heerlijke lunch of diner. En bestel ook zeker een biertje er bij, helemaal niet zo duur.

Andere fijne en lekkere sushi restaurants zijn Heiroku Sushi & Sushizanmai Honjin & Zanmai.


Korean Barbecue

We zijn hier twee keer gaan eten tijdens onze week in Tokyo. Normaal gesproken houden we er van om zo veel mogelijk restaurants te proberen, maar dit was zo lekker dat we graag tweemaal hier gingen eten. Even wat anders dan Sushi. Begrijp me niet verkeerd, de sushi is goddelijk, maar iets anders is soms ook even fijn. De eerste keer dat we hier kwamen was met een Belgisch/Deens stel dat we hadden ontmoet in een bar in Piss Alley bij een van de vele kleine barretjes. Uiteindelijk zijn we hier samen gaan eten en ook nogmaals samen met z'n tweeën een paar dagen later. Kies voor Wagyu! Alsof er een engeltje over je tong piest. Normaal gesproken betaal je hier echt enorm veel voor, maar de prijzen vielen hier wel mee. Nog wat ander vlees, groenten en wat rijst er bij bestellen en natuurlijk een biertje en het feest is compleet. Iemand tips voor een goed Korean barbecue restaurant in Nederland? Oh en de naam van dit restaurant.. Dat zijn we even vergeten, maar niet getreurd, er zijn zo veel Korean barbecue restaurants in Tokyo te vinden!

Koffie & Matcha

Natuurlijk gingen we ook zo nu en dan ergens koffiedrinken en deden dit onder andere bij Turret Coffee Tsukiji, The Roastery by Nozy Coffee en bij Cafe Bohemia. Die tweede plek ligt in de wijk Shibuya, bij de Shibuya Crossing en het was heerlijk om hier even tot rust te komen om daarna de neonlichten chaos te betreden.


Verder kun je niet om matcha heen. Deze knalgroene thee MOET je een keer geproefd hebben. Wij proefden dit op de versmarkt bij, Matcha Stand Maruni TOKYO TSUKIJI.

Shinjuku Omoide Yokocho (aka Piss Alley)

Zin in een avondje uit? Ga naar 'Piss Alley'. Deze straatjes zitten bomvol enorm kleine restaurantjes/barretjes waar je een klein hapje kunt eten, maar vooral kunt drinken! Kies voor de bekende Sake en heb een leuke avond!

Verder zijn er nog zo veel leuke plekjes, eettentjes en te gekke wijken te vinden in Tokyo. Ga bijvoorbeeld eens wat eten of drinken in een van de vele thema café's zoals een dieren thema of net als wij naar Kawaii Monster Cafe. Of bestel een typische noodle maaltijd buiten aan een automaat. We kunnen nog zo veel schrijven over deze te gekke stad en de eetmogelijkheden, we will be back!

Kunnen we morgen a.u.b. weer terug naar Japan? We hebben echt zo genoten!


ありがとう

Arigatō


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven