• Samantha Klerx

Eilandhoppen in Thailand

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020

Deel twee van onze reis in Thailand; Phuket en Koh Phi Phi. Compleet anders dan de drukke hoofdstad van het land. Welkom in het paradijs!

Koh Phi Phi, Thailand

Vanuit Bangkok Don Mueang International Airport namen we het vliegtuig naar Phuket. Een vlucht van ongeveer 1,5 uur. Eenmaal aangekomen op Phuket Airport kozen we er voor om met de bus naar de stad te gaan.


Bus 

Wanneer je eenmaal aangekomen bent op de luchthaven en je je koffer of tas van de bagageband hebt geplukt, loop je richting de aankomsthal. Eenmaal daar, sla je linksaf en loop je zo richting de bussen. Wij namen de Phuket/Airport bus en hier kun je in principe niet omheen. Aangezien het een knal oranje bus is. Het personeel loopt overigens ook in oranje polo’s rond, je herkent ze direct. Je kunt de bus instappen en een kaartje koop je in de bus zelf, wanneer de bus al aan het rijden is. Een kaartje kost je per persoon 100 baht. In ongeveer een uur en 20 minuten ben je in het centrum van Old Town Phuket. Ons hotel was op nog geen 5 minuten lopen vanaf deze stop. De bus stopt onderweg op wat verschillende plaatsen nog, dus vraag zeker even na bij de buschauffeur of het voor jou handiger is om er eerder uit te gaan. De bus was enorm vol, dus deze bikkel ging op de grond zitten tussen alle tassen en koffers. Maar hè, het leven van een backpacker gaat niet altijd over rozen. Op de terugweg naar de luchthaven kozen we ook weer voor deze bus, ideaal.


Ecoloft hotel

Wij verbleven in het Ecoloft Hotel, een gloednieuw hotel in het centrum van Old Town Phuket. We betaalden omgerekend 35 euro per nacht en dit was inclusief ontbijt en er was een rooftop zwembad aanwezig. Fijne ruime kamers en een enorm bed waar je elkaar in kwijt kon raken. We verbleven hier dus een nacht en voordat we weer naar Phuket Airport gingen een aantal dagen later, verbleven we hier nog een nacht.


Phuket

Phuket is beroemd en berucht en staat vooral bekend als feest eiland. Wij verbleven echter in Phuket Old Town, wat niet zo enorm levendig is. We besloten nog wel wat te gaan eten in het centrum van Old Town en wandelenden wat rond. Uiteindelijk was het voor ons meer een tussen plek, voordat we naar Koh Phi Phi gingen. 

Boot

Ons doel van de reis naar Phuket was om uiteindelijk naar Koh Phi Phi te gaan. Een eiland op 2 uur varen van de haven van Phuket. Het is trouwens mogelijk om die reistijd te verkorten, wanneer je maar het driedubbele van de prijs wilt betalen. Wij kozen voor de twee uur durende bootreis naar Phi Phi met Andaman Wavemaster. Een prima reis en prima geregeld. We namen er ook nog een pick-up service bij en deze pick-up service bracht ons ook weer terug naar het hotel een paar dagen later. In totaal betaalden we 40 euro omgerekend voor twee personen en de pick-up/drop off.


Je kunt deze tickets online kopen en betalen per creditcard, of je regelt het bij je hotel. De prijzen zullen allemaal ongeveer hetzelfde zijn.


Koh Phi Phi

Eenmaal aangekomen in de haven van Koh Phi Phi, betaal je nog eens 20 baht per persoon. Waarom? Om het eiland te beschermen. Na een korte wandeling stonden we al bij ons hotel, dus dat was prima te doen. Na een frisse duik in het zwembad met uitzicht op de baai, kregen we wel zin in een koud biertje. We genoten!


Er is enorm veel keuze qua restaurants en bars, tattoo shops, winkeltjes en duikscholen. Voor iedereen wat wils. 

Kajakken en snorkelen

Yay, we gingen het water op. En nee, we kozen niet zoals de meeste toeristen voor een water taxi, we gingen zelf peddelen naar het paradijs. Overal op het strand bij XX is het mogelijk om een kajak te huren voor een uurtje of een paar uur. Wij kozen ervoor om de kajak voor drie uur te huren. We betaalden uiteindelijk 400 baht. Ik denk dat het nog goedkoper kon, maar was toch trots dat we eindelijk een keer hebben af kunnen dingen. Deze huur is inclusief waterdichte tas en zwemvesten. Veiligheid voor alles natuurlijk.


In ongeveer 40 minuten peddelen, stonden we op Nui Beach. En wanneer je aan Thailand denkt, is dit wel het beeld wat denk ik in je op komt. We hadden onze snorkels mee genomen en ik sprong direct weer het water in. Ik vind snorkelen echt zo te gek! Helaas was bijna al het koraal verwoest en dit doet me stiekem toch best veel. Toch nog wat vissen kunnen spotten en na het maken van wat foto’s besloten we weer verder te varen.


Op naar Monkey Island. Oké, even heel eerlijk. Davey en ik zijn beide geen grote fans van apen, in Davey zijn geval is dit nog zacht uitgedrukt. Na ongeveer 30 minuten peddelen, kwamen we aan bij Monkey Island, maar we bleven op gepaste afstand veilig in onze kajak. We hebben een aap gezien met wel twintig mensen er om heen, dus er was niet zo veel te zien. Na nog ongeveer 30 minuten varen stonden we weer in de baai, op het strand. Alleen nu was de vraag; waar hadden we nu ook alweer onze kajak gehuurd? Dus een tip van ons; let even goed op waar je de kajak vandaan haalt en waar je dus weer aan land moet gaan. 

Viewpoint

Er zijn verschillende viewpoints te vinden op Koh Phi Phi. Wij kozen ervoor om viewpoint 1 te bezoeken. Het was even een reality check voor mezelf; ik moet echt aan mijn conditie gaan werken. Heel wat traptreden later stonden we boven, kletsnat van het zweet. Het uitzicht mag er zeker wel zijn, dus het was wel de moeite waard. Volg vooral de wegwijs bordjes. Vanuit punt 1 kun je ook viewpoint 2 bezoeken, deze hebben wij echter laten schieten. Het kost je trouwens 30 baht per persoon entree voor viewpoint 1. 

Koh Phi Phi, Thailand

Phi Phi Don Chukit Resort

Hoe mooi Phi Phi was, hoe vies en oud ons hotel wel niet was. Oké, misschien hadden we beter kunnen letten op de slechte recensies die het park kreeg. Maar achteraf was dit misschien niet de beste keuze voor ons. Het Phi Phi Don Chukit Resort voelde aan als een vakantiepark uit het jaar 1960 waar nooit meer iets aan veranderd is. Een prima bed hoor en uiteindelijk ben je niet veel op je kamer te vinden, maar toch viel het wat tegen. De kosten? Ongeveer 30 euro inclusief ontbijt.


Wil je vooral genieten van de mooie uitzichten en de stranden? Ga zeker een paar dagen naar dit eiland toe. Wij vonden die twee nachten precies goed qua lengte, maar dat is natuurlijk ieder voor zich. Het was in ieder geval een paradijsje op aarde. 


ขอบคุณ


Koh Phi Phi, Thailand

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven