• Samantha Klerx

Een weekend weg naar Brugge

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020

De Wereldmeisjes vliegen de hele wereld over, maar vinden het ook heel fijn om dichter bij huis een bestemming te bezoeken. Samantha bezocht de stad Brugge in België samen met haar ouders en deelt in deze blog al de leuke plekjes om te bezoeken.

Brugge, België

Brouwerij de Halve Maan

Iedere bierkenner en –liefhebber die denkt bij Brugge toch wel direct aan de Brugse Zot. Dit lokale biertje brouwen ze nog steeds na al die jaren in de Brouwerij de Halve Maan, midden in het centrum van de stad. Wil je graag wat meer te weten komen over de geschiedenis van deze trots van Brugge? Boek dan een tour in het Nederlands, Frans of Engels bij de brouwerij. Deze tour duurt ongeveer drie kwartier en neemt je mee door de brouwerij en daarnaast heb je ook een geweldig uitzicht over de stad. Wanneer je deze tour online boekt, krijg je €1.00 korting op je ticket en kost deze dan €11.00.

Aan het einde van deze tour, krijg je tegen inwisseling van je kaartje, een Brugse Zot om te proeven. En laten we daar nu ook voor zijn gekomen! Daarnaast kozen wij er ook nog voor om ’s avonds hier een hapje te eten en genoot ik van een pannetje mosselen, met, je raad het al, een Brugse Zot!

Happy beer face

Boottour

Je kunt er eigenlijk niet om heen wanneer je in Brugge bent, het maken van een boottocht is bijna een must. De vele rederijen bieden voor €10.00 per persoon een boottocht aan over het waternetwerk van de stad. Deze is best uitgebreid en vanaf het water kun je dus ook veel zien. Je hoeft dit van te voren wat ons betreft niet te boeken, sluit gewoon achteraan in de rij.

Beklimmen van de Belfort toren

Na al dat bier is het wel tijd geworden voor een work out. Het beklimmen van de Belfort toren, die je bijna vanuit heel de stad kunt zien, is een mooie manier om deze work out te doen. De 366 traptreden brengen je naar een prachtig uitzichtpunt over de markt en de rest van de stad. Ook is het bijzonder om hier de klokken te zien hangen en dus een panorama uitzicht te hebben. Er was overigens wel een enorm lange rij om binnen te komen. Er mogen namelijk maar maximaal 50 personen tegelijk in het trappenhuis aanwezig zijn. Vandaar dat we je wel aanraden om rekening te houden met de wachtrij. De kosten? Voor volwassenen betaal je €12.00 per persoon.

Bezoek een van de vele rommelmarkten

In het weekend zijn er geregeld rommelmarkten te vinden in het centrum van de stad. Wij brachten ook een bezoekje aan een van deze rommelmarkten en keken onze ogen uit. We kochten de lekkerste-ever-verse kokosmakronen die nog warm waren en vervolgende onze weg al smullend langs alle ‘rommel’.

De Onze-Lieve-Vrouwekerk

Deze enorm oude kerk is het thuis van het beroemde beeld ‘Madonna met Kind' van Michelangelo. Voor €6.00 per persoon breng je een bezoek aan deze kerk. Wij betaalden overigens €4.00 per persoon, aangezien er wat restauraties bezig waren.

Het Begijnhof De met witgeschilderde gevels van de huizen gelegen aan kloostertuin zijn gratis te bezoeken en werd gesticht in 1245. Vroeger leefden hier de begijntjes, tegenwoordig wonen hier zusters van de Orde van Sint-Benedictus en alleenstaande Brugse vrouwen. Toon hier wel wat respect en ben stil wanneer je op het terrein bent en neem een kijkje in de kerk op het terrein. Grote kans dat je de zusters hier ziet tijdens een van de vele momenten van gebed.

Brugge, België

Verdwaal door de vele straatjes

Wat vooral ook heerlijk is om te doen in Brugge is ronddwalen door de vele schattige straatjes met mooie oude huizen. Loop over de vele bruggen, waaronder de Bonifaciusbrug en wandel over het Arentshof.

Drink een Belgisch biertje op en van de vele terrassen, want van al dat wandelen krijg je dorst. En eet dus tussendoor ook een wafel, want een bezoek aan België is niet compleet zonder een wafel!


Brugge, België

Wat is Brugge toch een heerlijke stad om een paar dagen door te brengen, in twee uur tijd vanaf Den Bosch sta je er al en er is zo veel te zien en te proeven! En natuurlijk helemaal bijzonder dat ik dit met mijn ouders heb mogen doen.


Bedankt Brugge!

Brugge, België

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven