• Samantha Klerx

Een dag werken in een voormalige abdij

Nu we allemaal veel vanuit thuis werken, besloot Samantha eens een dagje een hotelkamer te huren om in een andere omgeving te werken voor onze blog en voor haar eigen bedrijf Yellow Au Pairs. Via voordethuiswerker.nl boekte ze een werkruimte en ging ze lekker aan de slag.

Abdijhof Mariënkroon

Gelegen in Nieuwkuijk, waar Samantha ook woont, ligt Abdijhof Mariënkroon. De abdij was vroeger het kasteel Onsenoort. Een groot deel van het kasteel bestaat niet meer, enkel nog de toren. Het kasteel heeft dus plaatsgemaakt voor de abdij. Tot een aantal jaar geleden woonden hier zelfs nog een abt en paters! Een plek met een rijke geschiedenis waar je in het museum meer over kunt lezen. Verder kun je hier ook lokale producten zoals honing kopen of bijvoorbeeld vergaderen. Op het terrein zijn nog wat meer bedrijven gevestigd en hier wonen ook mensen. Er is zelfs ook nog een camping.

Tijdens je pauze kun je verdwalen over het terrein of het museum bezoeken. Check vooral ook de prachtige glas-in-loot ramen en wandel om het gehele complex heen. Loop dan langs de oude kasteelgracht en bewonder het gebouw van de buitenkant.

De kamer

De kamer beschikt over een bureau, een bureaustoel, een eigen wc(met douche!), een waterkoker, een senseo apparaat en wifi! Je kijkt uit op het complex en hebt dus een inspirerend uitzicht. Het is niet de meest luxe kamer, maar zeer praktisch en de kamer beschikt over alles wat je nodig hebt op een dag hard werken. Ik werd super vriendelijk ontvangen en kwam niets te kort. Ik heb zelfs nog een rondleiding door delen van de abdij gekregen, dus super leuk. Ik voelde me een toerist in mijn eigen dorp.

Echt een aanrader om eens een keer een dagje ergens anders te werken dan thuis en met weer hernieuwde energie aan het werk te gaan. Hebben jullie nog tips voor een unieke locatie om te werken in deze tijd?


p.s. Wil jij graag ook hier een dagje werken? Gebruik dan kortingscode FRIENDSWFH voor 20% korting bij je reservering via www.abdijhof.com
26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven