• Samantha Klerx

Een dag in historisch Ieper

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020

Samantha was een paar dagen in Lille, Frankrijk. Op 45 minuten rijden van het centrum van Lille, ligt Ieper. Een bezoek brengen aan deze Belgische stad is dus zeker goed te combineren met een paar dagen Lille. Op terugweg richting ons eigen land, kom je er praktisch langs.

Ieper, België

Ieper ademt historie en was het toneel van de loopgravenoorlog tijdens de Eerste Wereldoorlog. Inmiddels is de stad weer helemaal opgebouwd, maar vind je hier nog enorm veel overblijfselen van deze oorlog. Zo vind je rondom Ieper enorm veel begraafplaatsen, vind je in Ieper zelf musea over de oorlog en heel veel gedenkmonumenten.

Een bezoek aan Ieper is niet compleet wanneer je niet bij het In Flanders Field museum bent geweest. Dit interactieve museum over de tijd van de Eerste Wereldoorlog neemt je mee terug in de tijd. Daarnaast is het gelegen in een prachtig gebouw, waar het lijkt of je zo in een Harry Potter film bent gestapt.

Voor 10 euro per persoon breng je al een bezoek aan dit indrukwekkende museum. Voor 2 euro extra, kun je ook de Belfort van Ieper beklimmen. Via het museum beklim je heel wat trappen om uiteindelijk de klokken te kunnen bewonderen in de toren en heb je uitzicht over de gehele stad en zijn omgeving.


Ieper, België

Wandel door de straten van Ieper en vergeet dan niet te stoppen bij de Menenpoort. Deze poort is een Brits oorlogsmonument waar 54.896 namen in gegraveerd zijn en waar elke dag een ceremonie plaatsvindt. Natuurlijk is het enorm indrukwekkend om hier doorheen te lopen.

Honger gekregen? Ga lunchen(of dineren) bij Dépot. Dit hippe restaurant/winkel is gevestigd in een enorm groot pand waar je bijna in kunt verdwalen. Alles wat je hier ziet is te koop en ben je nog op zoek naar te gekke woonaccessoires of hebbedingetjes, je kunt hier je slag slaan. Daarnaast kun je hier dus ook eten en een fijn biertje of wijntje drinken. Wij kozen voor wat verschillende tapasgerechten.

Na ons bezoek aan Ieper reden we via de Belgische kust terug naar Nederland. We stopten nog even bij het plaatsje de Haan voor een korte strandwandeling en vervolgden onze reis terug naar huis. Dit was een heerlijk weekend weg, dicht bij huis.


Dankjewel, Ieper!

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven