• Samantha Klerx

Een dag in de hoofdstad van Slowakije: Bratislava

Bij een stedentrip denk je waarschijnlijk niet zo snel aan de stad Bratislava. Maar deze stad is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Wij bezochten de stad als dagtrip vanuit Wenen met de trein. Dit reisje kost je een paar euro en je bent er in ongeveer een uurtje al! Een perfecte dagbesteding al zeggen we zelf.

Bratislava, Slowakije

De binnenstad is prima te bezoeken te voet en de bezienswaardigheden liggen allemaal in een straal van een paar km van elkaar. Trek je wandelschoenen aan en ga op avontuur in de hoofdstad van Slowakije.


Burcht van Bratislava

Bovenop de heuvel kun je deze burcht vinden. Een wit kasteel met uitzicht op de stad. Je voelt je net een prinses. De burcht zelf is te bezoeken, maar je kunt ook prima rondom de burcht lopen, van het uitzicht genieten en even relaxen in het park.

Bratislava, Slowakije

Je hebt hier ook uitzicht op de rivier en de UFO brug. Vanaf de burcht kun je door kronkel steegjes richting het stadscentrum lopen. Je komt langs de St. Martin Kathedraal en Michaels Gate.

Bratislava, Slowakije

St. Martin Kathedraal

Deze Kathedraal is een van de oudste kerken hier in de stad en de toren komt overal wel bovenuit. We zijn er zelf niet in geweest, maar volgens mij is deze kerk wel te bezoeken. Vanuit hier loop je zo naar Michael’s Gate, de enige originele overgebleven stadspoort van de stad.

Bratislava, Slowakije

Standbeelden

Door de gehele stad kom je verschillende standbeelden tegen. Maak er een spel van, wie spot als eerste weer een beeld.

Blauwe kerk

Net buiten het centrum kom je deze blauwe kerk tegen. Deze St. Elisabethkerk heeft een bijzondere licht blauwe kleur en is ook te bezoeken!

Bratislava, Slowakije

Wandel verder ook nog langs Hlavné námestie, het centrale plein, het oude stadhuis, het Grassalkovich Paleis en door het centrum. Hier zijn voldoende restaurants en koffietentjes te vinden. Geniet van een lokaal gebouwen biertje en een schnitzel!

Een heerlijke stad om een paar uur of zelfs een weekend te verblijven. We will be back.


Vďaka

Bratislava, Slowakije

40 weergaven0 opmerkingen