• Samantha Klerx

Een bezoek aan het sprookjesachtige Slot Neuschwanstein

Als onderdeel van de reis tijdens de zomervakantie ging ik(Samantha) eindelijk een keer een bezoek brengen aan Slot Neuschwanstein.

Slot Neuschwanstein

Slot Neuschwanstein is in opdracht van Koning Ludwig(ook wel Koning Lodewijk II van Beieren genoemd) gebouwd. De bouw is veel later gestart dan je wellicht zou denken, namelijk pas in de tweede helft van de 19e eeuw. Het kasteel is dus helemaal nog niet zo enorm oud. De bouw is gebaseerd op De Wartburg en Walt Disney himself heeft slot Neuschwanstein weer gebruikt ter inspiratie.


Het stond al enorm lang op mijn bucketlist om eens een bezoek te brengen aan dit slot en deze zomer is het dus eindelijk gelukt.

Slot Neuschwanstein

Vanwege de corona tijd is het verplicht om online al tickets te kopen en let op, want deze tickets zijn enorm snel uitverkocht. Wij kochten al een paar weken voor ons bezoek online onze kaartjes en deze kosten €15,00 per persoon. Het is ook mogelijk om een combinatieticket te kopen voor ook een bezoek aan Hohenschwangau castle en Museum of the Bavarian Kings. Normaal gesproken is het ook mogelijk om kaartjes te kopen aan het ticketoffice in Hohenschwangau, maar vanwege het beperkt aantal bezoekers per dag zijn er dan (vrijwel) geen kaartjes meer beschikbaar. Wij kochten onze kaartjes via de officiële website.


Parkeren

Er zijn verschillende parkeermogelijkheden Hohenschwangau om je auto te parkeren voor een paar euro per dag. Het was overigens best wel druk toen wij er waren, dus zorg dat je goed op tijd bent en dus niet hoeft te stressen om een parkeerplek te vinden en op tijd bij de ingang te zijn.


Vanaf het stadje zelf, loop je in een klein half uurtje naar boven richting de ingang van het slot. Je kunt er ook voor kiezen om met paard en wagen naar boven te worden gebracht en ook weer terug. Dit kost een paar euro. Wij kozen er voor om lekker te lopen. Onderweg naar boven zijn er voldoende plekken om wat te eten, te drinken, naar de wc te gaan of even wat souvenirs te shoppen.


Eenmaal boven staat enorm duidelijk aangegeven hoe laat je richting het slot kunt lopen en wanneer jouw kaartje dus geldig is. Vergeet niet je mondkapje( categorie FFP-2) en volg verder ook alle regels rondom corona.

Het bezoek

Netjes op tijd melden wij ons bij de ingang van het slot. Wij hadden echter wel de verkeerde mondkapjes, maar deze mochten we daar wel nog kopen voor €2,00 per stuk. Eenmaal op de binnenplaats moesten we een paar minuten wachten en was het daarna mogelijk om met onze tickets door de poortjes te lopen en zo het slot in te wandelen. Daar kregen we een audioguide in het Nederlands en zagen we ook onze gids. Het is helaas niet toegestaan om foto's te maken in het slot zelf. Het bezoek duurde ongeveer 45 minuten en we werden door vele over de top kamers geleid. De ene kamer nog meer versierd dan de andere en echt alles helemaal in stijl en over de top dus. Een interessante rondleiding met wat leuke feitjes en ook precies lang genoeg. Leuk om ook met kinderen te doen!

Normaal gesproken kun je in het slot ook nog wat drinken in het cafe, maar deze was gesloten. Wel was het mogelijk om nog wat souvenirs te kopen en op het balkon nog wat foto's te maken. Het slot is gelegen op een prachtige plek, dus enorm mooie uitzichten!


Slot Neuschwanstein

Na de tour wandelen we nog om het kasteel heen. Helaas was de brug dicht waarvan je een prachtig uitzicht hebt op het slot, wegens instortingsgevaar. Maar toch was het mogelijk om het slot nog van de andere kant te zien.


Daarna was het weer tijd om naar beneden te wandelen en even nog een Duitse lekkernij te scoren.

Slot Neuschwanstein

Eindelijk ben ik er geweest! En ik moet zeggen dat ik er misschien iets meer van had verwacht, maar het was zeker de moeite waard om dit droomkasteel van, de wat gekke, Koning Ludwig te bewonderen.


Vielen Dank!

Slot Neuschwanstein

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven