• Samantha Klerx

Doha, 16 uur in deze snikhete stad

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020

Wanneer je reist met Qatar Airlines, heb je een grote kans dan je een tussenstop hebt op Doha Airport, de hoofdstad van Qatar. Op onze terugvlucht vanaf Denpasar, Bali, kozen wij er bewust voor om wat uurtjes door te brengen in deze stad midden in de woestijn. In ongeveer zes uurtjes vliegen vanaf Amsterdam sta je al in Doha, een compleet andere wereld.


Doha, Qatar

Onze vlucht kwam om 5.00 uur lokale tijd aan en we vlogen om 1.30 uur de volgende dag pas weer verder. We hadden dus best wel wat uurtjes vrije tijd in Doha en die uurtjes hebben we goed benut. Eerst even door de douane en hup in een Uber richting het centrum van de stad. Binnen 30 minuten kwamen we aan in het centrum van Qatar, in de wijk de Pearl om precies te zijn. Na de lange vlucht van Denpasar naar Qatar hadden we honger gekregen. Een heerlijk ontbijtje bij The Breakfast Club ging er dus zeker wel in. Om eerlijk te zijn was dit ook wel nodig om even af te koelen, want wat een hitte in deze stad in de woestijn.


We keken onze ogen uit in deze wijk, die compleet in Venetiaanse stijl is gebouwd. We waren toch niet per ongeluk in Bella Italia beland? Een wijk compleet met grachten en bruggen in Italiaanse stijl voelt wat onwerkelijk aan. Nadat we de wijk hadden verkend, was het tijd om wat verkoeling te gaan zoeken in het dichtstbijzijnde winkelcentrum. Promod Doha City Center is een groot winkelcentrum, maar niet enorm bijzonder. Wat vooral fijn was dat we even konden genieten van de airco.Tussen 11.15 en 12.45 sloten alle winkels, koffietentjes en restaurants voor het middag gebed. Elke vrijdagmiddag is dit het geval. Wij waren hier even niet op voorbereid, aangezien we net rond die tijd in het winkelcentrum aanwezig waren. Toch wel echt interessant om te zien, aangezien dit echt bij de cultuur hoort. Na een tijdje te hebben gewacht, samen met de rest van de bezoekers van het winkelcentrum, kozen we er voor om naar het Museum voor Islamitische kunst te gaan.Op vrijdag opent dit museum pas om 14.00 uur, dus check van te voren even goed de openingstijden zodat je niet voor een dichte deur staat. Een prachtig bouwwerk van binnen en buiten op een pracht locatie in de stad. Een interessante collectie voorwerpen en schilderijen stelt dit museum tentoon. Geniet vooral van het uitzicht op de skyline van de stad en de architectuur van het gebouw. Dit museum is gratis te bezoeken. Zorg er wel voor dat je gepaste kleding draagt! Dit is overigens overal van toepassing in Qatar.


Tijd om weer wat verkoeling te zoeken in een winkelcentrum, dit keer kozen we voor Villaggio Mall. En ook hier kwam de voorliefde voor de Italiaanse architectuur tot uiting. Het gehele winkelcentrum is in deze stijl ingericht en het is net of je echt in Italië rondloopt. Van de lantaarnpalen, tot de prullenbakken, de vloer, het platfond, alle winkels voelen Italiaans aan. En je kunt zelfs een gondeltocht door het winkelcentrum maken, crazy! Je kunt je hier prima een paar uur vermaken en er zijn voldoende eetgelegenheden. Wij keken in ieder geval onze ogen uit en vielen van de ene verbazing in de andere.Om in Oosterse sferen te komen mag je een bezoekje aan de Souq Waqif niet overslaan. Deze oude openluchtmarkt met een doolhof van steegjes met souvenirs, stoffen en kruiden is zeker een aanrader om in te verdwalen. Koopwaar zo ver je kunt kijken en heerlijke geuren van de vele kruiden die er te koop zijn. Na ons bezoek aan deze drukke Souq, was het tijd om een Uber te regelen en terug naar de luchthaven te gaan om onze reis naar huis te vervolgen.Mocht je de kans krijgen om in ieder geval een paar uur in deze stad door te brengen, grijp hem zeker aan. En nogmaals zorg dat je gepaste kleding draagt en dat je bent voorbereid op de hitte, wij hebben genoten!


Shukran Doha!


Doha, Qatar

18 weergaven0 opmerkingen