• Angela Frings

De Stadswandeling073: onze eigen samengestelde combi route

Bijgewerkt op: 4 mei 2021

Another weekend, another stadswandeling! Meelopen met De Stadswandeling073 is zo'n beetje onze vaste weekendbesteding geworden. In januari liep ik met een vriendin al route 1: door de stad en langs de Bossche Broek. Nu hadden we weer een wandel date staan, want what else to do tijdens corona. Als we dan toch al gingen wandelen, waarom dan niet een route van De Stadswandeling073 wandelen? So there we went again.


Na het lopen van route 1 in januari zijn alle routes veranderd en zijn de deelnemende horecazaken opnieuw verspreid over de verschillende routes. Omdat we dus al een paar van deze zaken de vorige keer hadden bezocht bedachten we om zelf de twee huidige stadsroutes te combineren. We kochten kaartjes voor 'Route rondje Den Bosch' en 'Tour Zoete Lieve Gerritje' en maakten hier zelf een combi route van. Zo skipten we de horeca waar we eerder al waren geweest.


Onze eerste stop maakten we bij CoffeeLab. We scoorden hier een lekkere cheesecake met salted caramel topping en een haver cappuccino. CoffeeLab is naast een leuk koffietentje waar je ook heerlijk kan eten, óók een fijne werkplek. Voordat de horeca opnieuw sloot vanwege de lockdown zat ik hier wel eens tijdens een werkdag, om even een dagje niet thuis aan de eettafel te werken. Als het straks weer kan verplaats ik me graag weer!

Na dit eerste hapje en drankje liepen we via de rand van de Bossche Broek naar het Zuiderpark. Aan de Hekellaan is sinds een paar jaar de oude zuidelijke stadswal bloot gelegd. De vestingmuur is gerestaureerd en nu weer zichtbaar voor het publiek. Ik ben zelf altijd voorstandiger van het zoveel mogelijk behouden van oude elementen, dus ik vind dit ook zeker toegevoegde waarde voor ons mooie, oude stadje.

Via de opgegraven stadsmuren loop je over het water het Zuiderpark in.

Eenmaal weer in de binnenstad maakten we onze tweede stop bij Bitterzoet. We aten hier een lekker broodje tonijnsalade en spoelden deze weg met een verse jus.

In de Uilenburg maakten we onze derde stop bij Auberge de Veste. Hier stond hun heerlijke bisque op het menu voor ons. We roken deze al op meters afstand en alleen de geur al was fantastisch.

Het weer was vandaag erg wisselvallend, dus waren we erg blij met een paar goede zonnestralen die op een muurtje vielen en hebben hier dan even lekker ingezeten.

Onze vierde en laatste stop maakten we bij Padrino's. We konden hier een pizza slice uitkiezen en ik ging voor de simpele maar altijd goede keus, een slice pizza Margherita. We liepen nog een stukje door naar de Parade om hem hier in de laatste zonnestralen van de dag, naast onze mooie oude Sint Jan, op te eten.

Zoals altijd was ook dit weer een geslaagde zaterdagmiddag met De Stadswandeling073 en ik kijk nu al uit naar de volgende keer..!


Da ge bedankt zijt da witte!

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven