• Angela Frings

De Stadswandeling073: lentekriebels buiten het centrum

De Wereldmeisjes hebben het wandelen helemaal ontdekt in het afgelopen corona jaar. We waren natuurlijk al verliefd op onze eigen stad Den Bosch, maar we zijn haar nog veel meer gaan waarderen sinds we niet veel verder weg kunnen in deze tijden. En hoe leuk is het dan dat De Stadswandeling073 op precies het juiste moment in het leven is geroepen!? Mocht je nog niet van dit concept hebben gehoord, laat ons je dan hiermee kennismaken!


De Stadswandeling is een landelijk concept, gestart om zowel horeca ondernemers als 'de gewone burger' iets te bieden in deze coronatijden. Volledig coronaproof koop je voor € 3,50 per persoon jouw ticket om mee te kunnen lopen op de door jou uitgekozen route. Je loopt maximaal met z'n tweeen, op je eigen tempo, een route van tussen de 5 en 8 kilometer langs vier horecazaken. Daar vind je speciale deals van € 5 per persoon voor een lekker hapje en drankje. Wij nemen jullie mee op de 'lentekriebels buiten het centrum' route van de Bossche variant van dit concept, De Stadswandeling073!


We wandelden een stuk het centrum uit om bij onze eerste stop op de route te komen, Boerengoed. Ook al zit je op steenworp afstand van het stadscentrum en aan een doorgaande weg, ze hebben hier toch een stukje platteland weten te creëren. We aten een lekkere warme pannenkoek, Samantha de Oostenrijkse variant met appel en rozijnen, en Angela de Nutella variant, zittend op een hooibaal.

Vanuit hier liepen we een goed half uur verder richting de tweede stop. Maar, we gooiden er zelf nog even een extra halte tussen.. We liepen namelijk langs de IJzeren Vrouw en we konden natuurlijk niet zomaar voorbij ons geliefde koffietentje Bloem lopen. We scoorden hier hun heerlijke scones, één originele scone en één appel-kaneel scone. Mmmh!

Even verderop kwamen we bij de officiele tweede stop, Café Herman. Deze leuke zaak zit in een oude prachtige watertoren en we komen hier al jaren ook erg graag. Hier stonden poffertjes op het menu en we dronken er een lekkere cappuccino en een fris citroen-gember-munt drankje bij. Ook hadden we echt geluk met het weer vandaag, want ook al was het nog steeds fris, het zonnetje gooide er toch wel een paar graden bovenop.

De route bracht ons nu naar de andere kant van de stad. Zo konden we mooi weer even wat meters maken tussen al dat gesnoep door.

We liepen nu richting de Tramkade, één van de nieuw opkomende gebieden rondom het centrum. En na al deze zoetigheden stond er iets hartigs op ons te wachten bij de derde stop. Bij het Willem Twee Café kregen we namelijk een meerzaden sandwich met gerookte rib-eye, truffelmayonaise en zongedroogde tomaat. Heerlijk! Het Willem Twee Café is onderdeel van het Willem Twee Poppodium en is gevestigd in het monumentale fabrieksgebouw waar vroeger de Bossche sigarenfirma Goulmy & Baar zat. Wij zijn hier in ieder geval eenmaal per jaar te vinden voor de World Press Photo tentoonstelling die hier wordt gehouden.

Voor onze vierde en laatste stop hoefden we alleen de weg over te steken en de Tramkade op te lopen. We maakten gelijk van de gelegenheid gebruik om eerst even wat rond te slenteren voordat we ons laatste hapje en drankje gingen nuttigen.

De Tramkade is het voormalig industrieterrein van Mengvoederfabriek De Heus en je loopt hier nog altijd tussen de oude silo's en fabriekshallen.

Daarna belandden we bij Café de Vaart en Bossche Brouwers voor een heerlijk bokbiertje met een vegawrap voor Angela en een groentesoepje voor Sam. Wat een top afsluiting van de route.

Met zo'n 8 kilometer in de benen en een mega volle maag (en blaas) was dit weer een zeer geslaagde middag. Ga dus zéker ook eens een route van De Stadswandeling073 lopen. Tip: sla al je andere maaltijden van die dag over zodat je voldoende ruimte hebt om alles lekker naar binnen te werken! En een kleine waarschuwing: houd er rekening mee dat je vanwege corona niet in de horecazaken zelf terecht kan voor een toiletbezoek. Gelukkig heb je in het stadscentrum wel de gelegenheid om naar het toilet te gaan op het station of bij de fietsenstalling in Kerkstraat of de Wolvenhoek.


Schrijf jij je voor komend weekend ook in voor één van de routes van De Stadswandeling073? Volg ze dan nu op instagram @destadswandeling073 en houdt de aankondigingen in de gaten!


Wij hebben weer genoten en gaan alvast nadenken wanneer we weer een volgende route mee gaan lopen!

Houdoe en bedankt, De Stadswandeling073!

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven