• Angela Frings

De Stadswandeling073: door de stad en langs de Bossche Broek

Bijgewerkt op: 4 mei 2021

We hebben jullie inmiddels al op onze blog, maar ook op onze Instagram pagina, geïntroduceerd aan De Stadswandeling073. Naast dat we laatst met zijn tweeën de 'lentekriebels buiten het centrum' route liepen, liepen we eerder ook al allebei apart één van de andere routes. Zo liep ik in één van de koude januari weekenden met een vriendin de 5 kilometer lange route 1. Inmiddels zijn alle routes weer aangepast en vernieuwd, dus vind je deze route niet meer precies zo terug, maar deze horecazaken doen nog steeds mee op de nieuwe routes.


De eerste stop was echt bij mij om de hoek, op maar één minuut lopen. Een lekkere start dus! Bij het leuke FiftyFifty scoorden we een soft shell taco naar keuze en een lekkere ginger beer. Je kunt bij FiftyFifty kiezen voor een healthy of een guilty taco, en hoewel ze echt allemaal lekker zijn en het dus moeilijk kiezen is, kozen wij uiteindelijk voor de Indian scrambled tofu en the spicy Mexican.

We verlieten nu de Uilenburg en liepen langs de Sint Janssingel.

Op weg naar stop twee, Garage Pompen en Verlouw. Deze oude autogarage uit de jaren '30 is nu een hip café en restaurant aan de rand van het centrum, met uitzicht op natuurgebied de Bossche Broek recht voor je neus. We scoorden hier een lekkere Portugese pastel de nata warme cappuccino om onze handen aan op te warmen.

We staken de weg over om direct langs de Bossche Broek te lopen. Ik vind het nog steeds zo bijzonder dat je binnen tien minuten van hartje centrum in dit natuurgebied kan staan.

De wandeling langs de wal bracht ons uiteindelijk aan het begin van de Hinthamerstraat waar we vervolgens halverwege onze derde stop hadden bij het Surinaamse Tante Wonnie. Een aantal jaar geleden zat deze zaak nog bij mij om de hoek, voordat ze verhuisden naar deze nieuwe plek.

Ik ontdekte, mijn inmiddels lievelings Surinaamse gerecht, pom ooit tijdens carnaval. We waren opzoek naar een broodje om de maag even te vullen en na het eerste broodje met pom bestelde ik er direct nog twee meer.. oeps! Maar believe me, dit wil je! Pom is een Creoolse ovenschotel van geraspte tayer, gevuld met kip tayer, oftewel wortelknol. Dus uiteraard was mijn keuze ook dit keer weer snel gemaakt!

We liepen een extra rondje om onze mooie, oude Sint Jan, zodat het broodje nog even kon zakken.

Last but not least, bracht het laatste stukje van de route ons bij stop vier, het Mariapaviljoen. Dit inmiddels restaurant is een oud sanatorium op het voormalig ziekenhuisterrein van Den Bosch. We hadden al lang geen honger meer, maar we konden onmogelijk 'nee' zeggen tegen het frietje truffel mayonaise dat we hier konden krijgen. Samen met een warme glühwein schoven we ook dit nog naar binnen, omringt door de gezellige vuurkorven.

Ik ben echt fan van dit leuke concept, om zo tijdens de gedeeltelijke lockdown die we hebben toch te kunnen genieten van onze fijne Bossche horeca en van onze mooie stad. En niet alleen is dit een leuke weekendactiviteit voor ons wandelaars, maar we steunen de lokale horeca er ook nog eens mee. Een win-win situatie toch!?


Like nu de instagram pagina @destadswandeling073 om alle nieuwe routes in de gaten te houden en je zelf ook een keer hiervoor in te schrijven. Wie weet komen we elkaar dan nog wel tegen!


Houdoe en bedankt, De Stadswandeling073!

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven