• Angela Frings

De Stadswandeling024: een culinaire wandeling door Nijmegen

Bijgewerkt op: 4 mei 2021

Na inmiddels zo'n beetje alle De Stadswandeling073 routes te hebben uitgespeeld werd het tijd mijn horizon te verbreden. Aangezien het concept van De Stadswandeling landelijk is vind je het dus ook terug in veel andere steden. Eén van die steden is Nijmegen en laat ik daar nou een vriendinnetje hebben wonen die het heel leuk leek om mij eens háár stad te laten zien. Ik heb ooit een blauwe maandag in Nijmegen op de universiteit gezeten en ik heb er dus een vriendinnetje wonen, maar het was toch alweer even geleden dat ik echt in de stad was geweest. Dit was dus de uitgelezen kans om opnieuw kennis te maken met Nijmegen en de verschillende horeca.


Ook in Nijmegen zijn er verschillende routes te lopen. Wij gingen voor de Culinaire Wandeling en in plaats van de gebruikelijke € 5 per stop betaal je hier € 7,50 maar daar krijg je dan ook echt culinaire gerechtjes voor terug. We begonnen de wandeling langs de Waalkade en onder de Waalbrug door.

Vanuit hier staken we door het Valkhofpark. Je vindt hier nog mooie oude ruïnes terug welke het park extra bijzonder maken. Schijnbaar worden hier in de zomer (pré-corona) meerdere festivals georganiseerd en ik kan me al helemaal voorstellen hoe dat er dan uit moet zien.

Onze eerste stop vandaag was bij Bar Socio. We kregen hier iets dat ik nog nooit eerder heb gegeten, namelijk gefrituurde olijven. En geloof me, dit is lekker! Ook kregen we er nog een seranohamkroketje en bospaddenstoelkroketje met huisgemaakte citroen-gember limonade bij.

Sinds afgelopen jaar loopt er een groene lijn door Nijmegen heen. Als je deze blijft volgen kom je langs alle culturele en historische hotspots van de stad. Ook al volgen we deze lijn vandaag niet echt, we kwamen hem wel meerdere keren tegen. Leuk idee voor een volgende keer!

De route bracht ons verder naar Nijmegen Oost. Een heerlijke wijk met de mooiste woningen, leuke horecatentjes en overal veel groen.

Na een goede wandeling door dit deel van de stad kwamen we uit bij de tweede stop bij In De Kazerne. Zoals de naam het al zegt is dit een voormalige kazerne waar je nu o.a. deze horecazaak maar ook veel bedrijfjes vindt. Op het terrein zie je ook nog de oude bunkers.

We aten hier een broodje vitello tonato en de vega variant met kaas en tomaatjes.

Vanuit hier hoefden we maar een paar stappen te zetten voor het volgende gerechtje, want hier om de hoek zat alweer onze derde stop, Bar Pasta. We kregen hier heerlijke gnocchi met tomatensaus, burrata, basilicum en hun homemade mango limonade.

Na ons rondje door Oost kwamen we weer terug in het centrum. We liepen over de Grote Markt naar de Stevenskerk en door alle kleine omringende straatjes heen. Deze straatjes rondom de kerk zijn misschien wel mijn favoriete van Nijmegen.

Ook vonden we de groene lijn hier weer terug.

Toen was het alweer tijd voor onze vierde en laatste stop van de dag, Bar Lebowski. We aten hier een lekkere Coppa di Parma met o.a. verse vijgen, basilicum en balsamico dressing met een ginger beer.

Het laatste stukje wandelden we door het Kronenburgpark.

Wat een heerlijke dag was dit, en wat is en blijft Nijmegen toch leuk! In deze tijden ga je misschien niet meer zo vaak wat verder van huis, maar juist daarom worden uitstapjes als deze nog leuker dan ze al waren.


De Stadswandeling024, dankjewel voor het delen van jullie fijne stad met ons!

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven