• Samantha Klerx

De klassieke stad Wenen

Wanneer je aan Oostenrijk denkt, denk je al snel aan wintersport. Maar wist je dat de hoofdstad van het land zeker een bezoek waard is? Ga op stedentrip naar de klassieke stad Wenen! In deze blog nemen we je graag mee op reis, voor wanneer het weer mag, en delen we onze tips op te doen, waar te eten en waar te slapen in Wenen.

Wenen, Oostenrijk

Voel je weer een kind in Wiener Prater

Te leuk, een soort van openbaar pretpark in de stad. In Wenen kun je een bezoekje brengen aan Wiener Prater en bijvoorbeeld een ritje maken in het reuzenrad of een van de andere attracties.

Wandel mee op een van de vele walking tours

Wandel langs paleizen en de Staatsopera. Over de opera gesproken, de kaartjes zijn normaal gesproken niet aan te slepen, maar wanneer je een paar uur van te voren in de rij gaat staan, maak je nog kans op een kaartje. Er is zo veel moois te zien in Wenen wanneer je gewoon alleen al gaat wandelen door de stad. Wandel bijvoorbeeld ook eens langs het Mozart monument en door de wijk Spittelberg. Er zijn verschillende aanbieders van deze 'free' walking tours, dus kies er eentje uit die bij je past. Natuurlijk zijn ze niet helemaal gratis en geef je aan het einde een fooi.

Bezoek de Naschmarkt

Ga struinen over deze markt met kleurrijke groente en fruitkramen en allerlei snuisterijen.


Bezoek de Spaanse Rijschool en de Hofburg

Deze rijschool staat bekend om haar wereldberoemde en is een van de oudste rijscholen ter wereld. Je kunt deze rijschool bezoeken, maar reserveer van te voren wel je kaartjes. De rijschool is gevestigd in Paleis de Hofburg,

Wenen, Oostenrijk
Wenen, Oostenrijk

Ga cultuur snuiven bij het MuseumQuartier(MQ)

Je kunt hier tal van musea bezoeken, we noemen er een paar: Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien, Het Leopold Museum en de Kunsthalle Wien.

Bewonder de St. Stephansdom

Je kunt niet om deze dom heen wanneer je in Wenen bent. In het hartje van de stad kom je dit bijzondere bouwwerk tegen en en ga zeker ook eens de dom binnen. Je kunt de dom overigens ook beklimmen!

Struin door het centrum van de stad

Bezoek een van de vele winkels, bewonder de prachtige gebouwen en proef de Weense chocolade wafel van Manner.

Bezoek het Joods museum

Entree kost je 12 euro en wij kozen voor een guided tour. Wanneer je met een groep bent, dan krijg je nog korting. Een museum over de geschiedenis van het Jodendom in Oostenrijk. Mooie collectie en duidelijke uitleg. Er is ook nog een museumshop en een cafe aanwezig.

Wenen, Oostenrijk

Eet een apfelstrudel(of meerdere) en Wiener schnitzel

Wanneer je in Wenen bent kun je niet om de Wiener schnitzel heen. Zelf ben ik best groot fan van een goede schnitzel, dus mij hoorde je niet klagen. En als toetje dan nog een apfelstrudel naar binnen werken, klinkt goed toch? Voor deze apfelstrudel ga je naar

Café Korb.

Drink koffie, veel koffie

Wenen kent echt een koffie cultuur en neem dan vooral er een stuk Sachertorte bij! Zo zijn er vele leuke koffiehuisjes te vinden. Ga bijvoorbeeld een koffietje drinken bij Phil, dit koffietje/boekwinkeltje is perfect!


Eet bij Habibi & Hawara

Ga hier heen wanneer je in Wenen bent. Dit Oosterse restaurant wordt gerund door vluchtelingen. Ze serveren oosterse gerechten en lekkernijen en je kunt hier echt waanzinnig goed eten. Zorg wel dat je op tijd reserveert, want meer mensen hebben dit restaurant al ontdekt. Wij gingen voor de lunch hier naar toe en het was echt in een woord geweldig. Inmiddels hebben ze trouwens verschillende locaties, dus de keuze is reuze.

Beleef een middag of avond bij Heuriger 10er Marie

Dit gezellige restaurant ligt wat uit het centrum van de stad, maar ga hier zeker eens naar toe. Oh, wat zou ik hier zo weer terug gaan. Tussen de locals, wijn uit kannen en pullen drinken en daarnaast lokale gerechten eten. Het personeel loopt in typische klederdracht en het is gewoon een hele relaxte sfeer. Bij mooi weer kun je heerlijk buiten zitten en genieten van het eten, de drank en de ambiance.

Hotel

Ik verbleef met een groep van 20 in hotel Kolpinghaus Wien Zentral. Prima hotel en fijn ontbijt en de locatie is perfect. Voor grote groepen raad ik dit hotel dan ook wel echt aan.


Heb je nog wat meer tijd om de stad te ontdekken? Breng dan een bezoek aan Schloss Schönbrunn wat net een stukje uit de stad ligt. Of maak een foto bij Hundertwasserhaus, dit kleurrijke gebouw met gekke deurtjes en ramen is een populaire bezienswaardigheid.


Wenen, wat een heerlijke stad waar klassiek samen is gesmolten met de hippe mensen! Ik ga heel graag snel weer ens terug.


Vielen Dank!

Wenen, Oostenrijk

18 weergaven0 opmerkingen