• Samantha Klerx

Dagtrip naar Toledo

Samantha ging op stedentrip naar Madrid en wilde tijdens deze reis nog wat meer van de omgeving zien. Op 30 minuten rijden met de trein ligt de leuke stad Toledo en na dat ze wat gegoogled had, besloot ze om hier een dagje dus per trein naar toe te reizen. Toledo, de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Spanje heeft haar enorm positief verrast. De stad gelegen aan de rivier de Taag heeft een rijke cultuur, is een van de oudste steden ter wereld, staat op de UNESCO werelderfgoed lijst en is goed te bereiken vanuit de hoofdstad.

Hoe kom je er?

Je koopt voor ongeveer 20 euro een retourtje per persoon en reist dan vanaf Station Atocha in Madrid naar het treinstation in Toledo. Dit treinstation in Toledo is ook al echt prachtig om te zien en in ongeveer 25 minuten loop je zo naar het centrum van Toledo. Je kunt de weg niet zomaar kwijtraken, want je kunt simpelweg de roze lijn volgen en die brengt je dus zo naar de roltrappen die je uiteindelijk naar het centrum brengen.

Wij kochten onze treinkaartjes op de dag zelf, maar je kunt ook je reis reserveren via de website van de treinmaatschappij.


Wat kun je er allemaal zien en doen?

Toledo is perfect om fijn te wandelen door de smalle steegjes, op trapjes en langs vele pleintjes. Bezoek de kathedraal van Toledo of wandel, net zoals wij deden, door de stadspoorten.


Verder kun je ook een bezoek brengen aan het Klooster Monasterio de San Juan de Los Reyes, een oud klooster waar je voor ongeveer 3 euro een bezoekje aan kunt brengen. Je hebt er een mooie binnentuin en binnenplaats!

Ook kun je niet om het Fort Alcázar van Toledo heen. Dit fort, gelegen op het hoogste punt van Toledo en vanaf hier kun je genieten van het uitzicht op de stad en de rivier. \

Het mooiste wat we hier hebben gedaan is het maken van een wandeling richting het uitzichtpunt. Vanaf dit uitzichtpunt heb je een prachtig uitzicht op de stad en zijn stadsmuren. Het punt is ook te bereiken met een hop on/off bus, met een treintje, auto of taxi. Wij kozen er toch voor om er heen te wandelen(en terug) en de ronde liepen we in 70 minuten. Constant kun je genieten van de uitzichten.

Onze route startte bij Puente de San Martin en we liepen richting Mirador del Valle, wat het uitzicht punt is. Eenmaal bij het punt aangekomen, liepen we weer door richting het stadscentrum langs de rivier de Taag.

Eten en drinken

We dronken een theetje(om op te warmen, want we waren kletsnat geregend) bij Teteria Dar Al-Chai, waar je de Oosterse invloeden terugziet. En tijdens de lunch kozen we voor Cervecería Trébol. Hier kun je kiezen voor een lokaal gebrouwen biertje met heerlijke tapas om te delen.


Echt, wanneer je in Madrid bent, ga een dag naar Toledo! Het zal je niet teleurstellen.


Gracias.

Toledo, Spanje

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven