• Samantha Klerx

Dagtrip naar Delft

Gelegen tussen de grote steden Rotterdam en Den Haag, met een eigen karakter en rijke geschiedenis en natuurlijk het bekende Delfts blauw, is de stad Delft. Samantha besloot er een dagje rond te struinen, lekker te eten en veel cultuur te snuiven.

Wandelroute

Er zijn verschillende wandelroutes te vinden in Delft, maar je kunt er natuurijk ook zelf op uit trekken en verdwalen door de prachtige straten. Wij kozen er echter voor om de keramiek route te wandelen van 3,5 km in totaal. Je kunt de route downloaden op je mobiel.

Je komt langs mooie tussenstops in de stad, maar ook net iets buiten het stadscentrum. Benieuwd naar wat we allemaal hebben gezien onderweg? Check vooral hieronder onze foto's van onze tussenstops.

Museum Prinsenhof

Museum Prinsenhof, dit voormalige Sint-Agathaklooster staat ook bekend om de moord op Willem van Oranje in 1584.

Tegenwoordig kun je hier dus het museum bezoeken en de historie van de stad ontdekken. In het museum kun je onder andere meer te weten komen over grote Delftse wetenschappers zoals Hugo de Groot en Antoni van Leeuwenhoek, het Delfts blauw of over Willem van Oranje en het Huis Oranje-Nassau.

De Nieuwe Kerk

De toren van deze Nieuwe Kerk is de twee na hoogste toren van Nederland en staat prachtig op de markt in Delft. Hier vindt je de grafkelder van de Oranje-Nassau waar onder andere de vader des vaderlands, Willem van Oranje ligt. Helaas was de kerk gesloten vanwege Covid19, maar de buitenkant is ook al mooi om te bewonderen. Een goede reden om nog een keertje terug te gaan naar Delft!

Stadhuis van Delft

Gelegen aan de markt van Delft, tegenover de Nieuwe Kerk is het Stadhuis van Delft. De eerste bouw van dit stadhuis dateert al uit het jaar 1200 en brandde in 1618 af. Daarna werd het weer herbouwd naast het belfort de oude steen.

De Oude Kerk

Deze Oude kerk noemt met ook wel oude Jan of scheve Jan en deze kerk is de oudste kerk van Delft. De kerk is gelegen tussen twee grachten. Ook deze kerk was gesloten tijdens ons bezoek aan de stad Delft.

Wat kun je nog meer zien en doen in Delft?

Naar de Oostpoort wandelen, naar verschillende musea waaronder het museum Royal Delft bezoeken, shoppen of kies een van de overige wandelingen door de stad.

Royal Delft, Delft

Eten en drinken

De terrassen waren gelukkig weer open tijdens ons bezoek aan Delft. We besloten een lekkere koffie to go te bestellen bij 't Postkantoor aangezien het nog geen 12 uur was om al op het terras te gaan zitten. Achter het pand kun je wel heerlijk op een fijn terrasje zitten, dus mocht je de kans hebben, ga hier naar toe.

Na de wandeling door de stad was het tijd om een verfrissend biertje te drinken met uitzicht op de Nieuwe Kerk. We dronken een biertje bij Café het Klooster.

Café het Klooster te Delft

We reserveerden een tafel voor de lunch bij Hummus Delft en oh wat was dit heerlijk! We kozen voor 'a bit of everything' en genoten van verschillende hummus, gefrituurde bloemkool, zoete aardappelfriet, rode kool, shakshuka en pitabroodjes.

Ik vind Delft echt een enorm fijne stad. Er is zo veel te zien en te doen. Ik kom graag nog eens terug wanneer de musea weer open mogen, want dan valt er nog meer te beleven.


Hoek van Holland

Op de terugweg naar huis besloten we nog om even te stoppen bij het strand van Hoek van Holland en even kort uit te waaien. Heerlijk!

Oh, wat was dit weer een toffe dag in ons eigen kikkerland!

75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven