• Angela Frings

Cyclotour073: fietsend snacken en ontdekken

De Wereldmeisjes hadden de eer om als mystery fietsers de vernieuwde route en stops van Cyclotour073 te mogen testen! Cyclotour073 is een initiatief dat tijdens de lockdown is geboren. Een beetje zoals De Stadswandeling073, welke wij al meerdere keren liepen, maar dan per fiets. Ook blijf je niet alleen in Den Bosch, maar fiets je vanuit de stad naar omliggende dorpen. Zo kwamen ook wij weer eens iets verder én ontdekten we nieuwe koffietentjes.


De hele route is 40 kilometer lang en je maakt 4 stops. Wij startten de route om half twaalf in ons vertrouwde eigen stadje, met als eerste stop het voor ons ook vertrouwde CoffeeLab. De koffie hier is, zoals wij al wisten, altijd goed. Gratis tip: vergeet je mondkapje in deze tijden niet mee te nemen! Anders moet je overal buiten wachten..

Fietsend koffie drinken in de binnenstad leek ons geen goed plan, dus we dronken onze eerste koffie van de dag nog even rustig op voordat we op de fiets sprongen en écht aan de fietstocht begonnen.

Van Den Bosch fietsten we naar Rosmalen. Sinds kort zit er een nieuw koffietentje in het dorp hier, 't Koffiehuis. Wij waren hier nog niet geweest, dus het was helemaal top dat we er met Cyclotour073 nu langskwamen als tweede stop.

In 't Koffiehuis zetten ze koffie met de bonen van hun eigen koffiebranderij Sampietro Specialty Coffee. Aangezien wij natuurlijk koffie verslaafd zijn waren wij benieuwd naar het verhaal achter deze Bossche koffiebranderij. De eigenaar heeft ons wat mooie verhalen kunnen vertellen en zo besloten we naast een heerlijke kop koffie hier ook wat verse bonen te kopen om thuis onze eigen koffie mee te zetten. We gingen voor de bonen uit Myanmar en de bonen uit Colombia. Altijd leuk om op deze manier nieuwe koffiebonen te ontdekken!


Ook konden we het niet laten nog iets lekkers te eten erbij te nemen. Ze hebben veel lekkere cakejes en taartjes, en wij gingen voor de heerlijke carrot cake. We hadden deze dag zoveel geluk met het weer, dus we genoten hiervan op de vensterbank in het zonnetje.

Daarna sprongen we weer op de fiets voor het derde deel van de fietstocht. Bij de bevestiging van je aanmelding ontvang je ook een kaartje met de route, maar toch is het handig om zelf ook Google Maps te gebruiken. Let er wel op dat je tegenwoordig niet meer met je telefoon in de hand mag fietsen, dus een telefoonhouder voor op je fiets is geen overbodige luxe.


Google Maps stuurde ons via de toeristische route langs het Maximakanaal en over onverharde paadjes. Zo kwamen ook wij nog op plekjes terecht waar we nog nooit eerder hadden gewandeld of gefietst.

Na deze avontuurlijke kilometers verlieten we het boerenland weer voor de bewoonde wereld van Berlicum en kwamen we uit bij onze derde stop, Koekkoek. Dit koffiezaakje heeft tijdens de lockdown haar deuren geopend en zit best goed verstopt in Berlicum, maar is zeker de moeite waard om te vinden.

We dronken onze derde bak koffie weer heerlijk in het zonnetje op, mét heerlijke macarons erbij.

Vanuit hier was het eigenlijk de bedoeling om door te fietsen naar de vierde en laatste stop, Charlie's Breaud Boutique in Vught, maar toen we onze Google Maps route weer klaarzetten kwamen we erachter dat we dit niet meer gingen halen. Ze sluiten namelijk al om half drie in de middag en het was inmiddels al kwart over twee. We hadden 40 minuten nodig om hierheen te fietsen, dus met een simpel rekensommetje kom je er al snel achter dat dit niet meer ging lukken. Heel erg jammer en dit is dan ook een feedback puntje van ons als mystery fietsers aan de organisatie. Als advies aan toekomstige fietsers: vertrek ofwel eerder op de ochtend zodat je er zeker van bent dat je vóór half drie bij deze laatste stop bent, of gooi de route zelf om zodat de stop in Vught niet de laatste is. De andere horecazaken op de route zijn namelijk langer open.


Helaas was het nu niet anders, maar dit mocht de pret alsnog niet drukken. We fietsen weer terug door het groen en geel en genoten hier nog maar van een extra eigen ingelaste stop.

Alsnog kijken we terug op een zeer geslaagde middag! Na al dat gewandel van de afgelopen maanden was het ook echt heel leuk om een keer te fiets langs de horeca te gaan. We hadden aan het einde van de middag zo'n 40 kilometer in de beentjes zitten en kwamen met een gevulde maag (en blaas) weer thuis. Mocht Cyclotour073 ooit met een nieuwe route komen dan zijn wij zeker weer van de partij! Voor nu zouden wij het jullie in ieder geval zéker kunnen aanraden!

Zelf ook meefietsen met Cyclotour073? Ga naar de website van Cyclotour073 en meld je aan. Voor € 3,50 per persoon koop je jouw kaartje. Je koopt deze niet voor één specifieke dag of tijd, maar voor een volle week. Je hebt dan de vrijheid om op ieder moment in deze week de tocht te fietsen. Tip: check wel even voor alle zekerheid of op jouw gekozen moment alle horecazaken open zijn. Zo weet je zeker dat je nergens op misgrijpt, zoals wij wel deden bij onze laatste stop.


Bedankt voor deze heerlijke middag als mystery fietsers, Cyclotour073!

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven