• Angela Frings

Brooklyn, het hippe, artistieke en relaxte New York

Het stond al járen op mijn bucketlist: het kerstseizoen vieren in New York City. New York in de zomer had ik inmiddels al meerdere keren gezien, maar volgens mij moest de stad in de winter echt magisch zijn. Dan is er natuurlijk maar één manier om hierachter te komen: het zelf gaan zien!


Als je me zou vragen waar ik in New York zou willen wonen als ik de kans zou krijgen, dan zou ik zeggen in Brooklyn. Brooklyn heeft een hele relaxte, creatieve en fijne vibe. De bouwstijl is rustieker en er is minder moderne hoogbouw dan in Manhattan. Ook al ben je nog steeds in één van de grootste steden van de wereld, in Brooklyn voelt het een stuk knusser aan. Laat mij je meenemen langs mijn favoriete plekjes in dit deel van de stad.


Brooklyn Bridge

Eén van de iconen van New York City, de Brooklyn Bridge. Ik ben al ontelbare keren van Manhattan naar Brooklyn en weer teruggelopen en het uitzicht is altijd even mooi. Of je nou bij daglicht, schemering of in het pikkedonker oversteekt. Het is denk ik ook wel de meest levendige brug die ik ook heb bewandeld.

Eenmaal van Manhattan naar Brooklyn overgestoken kom je in het Brooklyn Bridge Park. Het park loopt af langs de waterkant en zo kan je ongeveer 2 kilometer lang van het uitzicht over het water genieten.

In het noordelijkste puntje van het Brooklyn Bridge Park ligt het Empire Stores & Tobacco Warehouse. Dit oude pakhuis is inmiddels omgebouwd tot foodhall met tientallen verschillende soorten eettentjes en leuke winkeltjes. We ontbeten hier bij één van de pancake tentjes in de Time Out Market.

Tip: je kan naar het dak van het Empire Stores & Tobacco Warehouse en daar heb je een fantastisch uitzicht op de Brooklyn Bridge, met Manhattan op de achtergrond.

Je staat hier ook meteen in de wijk Dumbo. Waar dit eerst een industrieel stuk was, heeft het zich nu ontpopt tot een super hip en sfeervol residentieel stukje van Brooklyn. Dit is ook de wijk waar we op Thanksgiving Day ons turkey dinner aten bij Vinegar Hill House.

Op pagina 267 van de 11e editie van de Lonely Planet New York City gids vind je een wandeling die wij ook volgden. Eigenlijk eindigt deze wandeling in Dumbo, maar je kan hem natuurlijk ook van achteren naar voren lopen, en dat is dus ook wat wij deden!

Brooklyn Heights

Deze route brengt je uiteindelijk naar de wijk Brooklyn Heights. Het lijkt hier net alsof je in een klein rustiek dorpje terecht bent gekomen. Zo knus en gezellig, met prachtige herenhuizen en de leukste kleine shops en koffiehuisjes. Vergeet ook niet langs of door het Cadman Plaza Park te lopen.

Vanuit hier liepen we naar Fort Greene Park, het startpunt van een andere wandeling, dit keer door de wijken van South Brooklyn. Je vindt deze wandeling op pagina 270 van de eerdergenoemde Lonely Planet gids.


Deze route neemt je mee naar de charmante wijk Prospect Heights. Vanuit hier loop je via het Grand Army Plaza het Prospect Park in, welke ook wel bekend staat als het Central Park van Brooklyn.

Williamsburg

Daarna namen we de subway naar Williamsburg, aan de andere kant van Brooklyn. Dit is een opkomende hippe en artistieke wijk. Je vindt er veel boetiekjes en leuke cafés. Je vindt hier tevens ook veel bagelzaakjes, wat van oorsprong een Joods broodje is, aangezien er in Williamburg een grote Joodse gemeenschap woont, waarvan een deel ultraorthodox is. Als je de Netflix serie Unorthodox hebt gezien kan je je hier wellicht wat bij indenken, aangezien het in deze serie over deze community gaat.

Een wijk waar we uiteindelijk niet zijn geweest vanwege tijdgebrek maar welke wel heel hoog op ons lijstje stond, was Dyker Heights, wat een stuk zuidelijker in Brooklyn ligt. Deze wijk staat er in de kerstperiode om bekend dat de inwoners helemaal losgaan met het versieren en verlichten van hun huis. Er zijn zelfs hele tours die je hier kunt doen om de mooist versierde huizen te zien. Wij hadden hier lekker op eigen houtje willen rondstruinen, maar zoals altijd is er meer te zien en te doen dan dat er tijd is. Dit kan dus op het lijstje voor een volgende keer..!


Tijdens één van mijn zomertrips in New York ben ik ook op Coney Island geweest, ook wel bekend als het strand van New York. Je hebt hier een grote boulevard met een permanente kermis, waar zomers duizenden mensen rondlopen met hotdogs en slush puppies wie zoveel mogelijk attracties afgaan. Je moet een uurtje in de metro zitten om hier te komen, maar als je op een zomerse dag nog wat tijd over hebt, is het zeker weer een heel ander New York dat je hier kunt zien.


Until next time, Brooklyn!

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven