• Samantha Klerx

Bezoek het zonnige Valencia in Spanje

De Wereldmeisjes houden wel van een citytrip en laat Valencia nu daar echt de perfecte stad voor zijn. We delen graag 5 van onze tips van activiteiten die je MOET doen wanneer je in deze bruisende stad bent.

Valencia

1. Ontdek de stad per fiets

Valencia is enorm goed per fiets te verkennen. Er liggen heel wat fietspaden en onze beste tip is toch om echt vanuit de stad naar het strand te fietsen. Wij huurden onze fietsen bij MO'bike voor €10,00 per fiets voor 24 uur! Dus trek er zeker op uit met je fiets en ontdek de stad op deze manier. Er zijn enorm veel andere verhuurmaatschappijen te vinden in de stad.

Valencia

Fiets vanuit de verhuurmaatschappij door de smalle steegjes en straatjes van Valencia richting het Turia Park, dat middendoor de stad loopt. In dit park ligt ook het meest toeristische gebouw, of gebouwen, van de stad: De Ciudad de las Artes Y las Ciencias. Op een hete dag zou je graag in het water willen springen, maar dit mag niet. Eet onderweg daar en verfrissend ijsje en spring daarna weer op je fiets met als bestemming de zee! Hier kun je heerlijk op het strand liggen, wat wandelen over de boulevard of juist ergens een hapje eten.

Turia Park, Valencia

2. Wandel door het Turia Park

Deze lange groenstrook midden in de stad is niet altijd een park geweest. Vroeger was dit namelijk een rivier(de Turia). Inmiddels is hier geen water meer te vinden en kun je hier heel fijn wandelen, hardlopen(voor de liefhebbers), fietsen of gewoon relaxen.

Turia Park, Valencia

3. Bezoek Ciudad de las Artes Y las Ciencias

Een van de meest beroemde plekken van Valencia denk ik zo. Deze stad van Kunst en Wetenschap is ontworpen door Santiago Calatrava. Een futuristische look! Je kunt hier wat musea bezoeken of gewoon wat rondlopen en vooral genieten van de gebouwen.

Valencia

4. Drink Sangria en eet vooral veel pinchos (en tapas!)

Ik noem graag even wat restaurants waar wij zijn gaan eten, maar geloof me, er zijn zo veel fijne plekjes. Ga bijvoorbeeld naar de Mercado Central, deze markthal hangt vol met allerlei lokale lekkernijen zoals hammetjes.

Mercado Central, Valencia

Bij Bar Cordellats en Bar Kiosko kun je terecht voor heerlijke tapas en bij Orio moet je zijn voor de pinchos. Je betaald per pincho gemiddeld maar een euro of twee. Wanneer je aan het strand ligt, ga dan zeker naar La `Mas Bonita, fijne plek met fijne drankjes en heerlijk eten. Bij het Placa de la Verge kun je een terrasje pakken en geniet van een een kan sangria of een koude cerveza. Probeer ook eens Horchata, een typisch Valenciaans drankje gemaakt van aardamandelen, water en suiker.

5. Ga vooral veel slenteren door de stad

Het oude stadscentrum heet El Carmen en hier kun je verdwalen, daarnaast is de wijk

Ruzafa ook zeker een bezoek waard. En plof vooral ook neer op een van de terrasjes bij bijvoorbeeld Plaza Negrito.

We verbleven in het hartje van de stad in een hostel genaamd: Valencia Lounge Hostel. Een fijn hostel in een schattig straatje. We boekten een kamer zonder eigen badkamer, maar betaalden hier dus uiteindelijk ook niet veel voor. Er was helaas geen airco aanwezig, dus wel wat warm midden in de zomer.

Nog meer tijd over? Beklim de Torres de Serranos of ga een dagje bakken op het strand.

Ik zou zo teruggaan naar Valencia. Wat een heerlijke vibe, de combi van stad en strand en natuurlijk het heerlijke eten(en drinken).


Gracias!


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven