• Samantha Klerx

Beijing; wereldstad en Chinese muur

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020

Beijing is onze allerlaatste stop tijdens onze geweldige drie maanden reis! Het voelt heel fijn om uit te kijken naar het naar huis gaan, maar ook oh zo dubbel. Drie maanden zijn voorbij gevlogen en wanneer ik dit typ, zijn we al lang en breed terug in Nederland. Het gewone leven is verder gegaan, het is inmiddels 2020 en het voelt echt zo lang geleden dat we zijn vertrokken op ons avontuur. Natuurlijk denken we nog dagelijks aan onze avonturen en dromen we al weer over de volgende. Maar nu eerst nog dit avontuur opschrijven en even terug denken aan deze te gekke bestemming. Beijing, wat een stad!


Al ruim voor vertrek boekten we een airbnb in Beijing, maar helaas werd deze een dag voor aankomst geannuleerd. Wat uiteindelijk het 'probleem' is in China is dat de overheid altijd moet weten waar je bent. Wanneer je gewoon een kamer in een hostel of hotel boekt, dan zorgt het hotel voor de afhandeling hiervan. Bij airbnb is dit niet het geval, dus je bent dan zelf verantwoordelijk om naar de politie te gaan en al het papierwerk te regelen. We boekten dus last minute nog een hostel in Beijing en dit bleek prima te zijn. We kregen netjes onze gemaakte kosten voor airbnb terug en zelfs een tegoed bon, dus het was prima opgelost zo.


We reisden per hogesnelheidstrein van Xian naar Beijing, ideaal reizen op die manier.


Hostel

Ons hostel was gelegen in Lab Hostel. Een prima wijk om een paar dagen te verblijven. Beijing is zo enorm groot dat je toch altijd wel met het OV zal moeten reizen. Maar heel eerlijk; dat is geen enkel probleem. Het is namelijk allemaal prima geregeld dat OV. Je kunt op veel plekken de metro nemen en dit kost ook niet veel. We betaalden voor 5 nachten, voor een tweepersoonskamer incl. privé badkamer €228,00.


Peking Eend

Wanneer je in Beijing bent, MOET je gaan eten bij Siji Minfu. Ze hebben verschillende locaties door de stad heen en het zit altijd bomvol. We zijn hier twee keer gaan eten en de eerste keer hadden we snel een plekje, de tweede keer moesten we ongeveer een uurtje wachten. Maar dat geeft niks, want het is echt het wachten waard.


De verboden stad

Zorg dat je echt op tijd bent! Er stond een half uur voor de openingstijd al een dikke rij! Je kunt trouwens ook kaartjes regelen online of gewoon aan het loketje. Met enorm veel andere toeristen liepen we de ingang door. Wat een bijzondere ervaring om hier te lopen. Het complex is echt enorm en je kunt je hier echt goed een paar uur vermaken. Zorg wel, wanneer je net zoals ons op een warme dag er bent, dat je voldoende water meeneemt.

Beijing, China

De verboden stad is de plek waar keizers van de Ming- en Qing-dynastie regeerde. Deze plek ademt geschiedenis. Eeuwenlang was het niet mogelijk om deze plek te bezoeken, maar tegenwoordig dus wel. 3,5 km muur omheind dit gebied en binnen de muren is er enorm veel te zien.

Beijing, China

Verschillende paleizen en tuinen en wanneer je uitzicht zou willen hebben op het gehele complex, ga dan nog naar het Jingshan Park. Je kunt hier ook kaartjes voor kopen wanneer je een kaartje voor de verboden stad koopt.

Beijing, China
Beijing, China

Plein van de Hemelse Vrede

Dit plein wat officieel het Tiananmenplein heet, is een plek waar ongeveer een miljoen mensen samen kunnen komen. Dit plein is gelegen aan de poort van de hemelse vrede en heeft hier dus ook zijn naam aan te danken. Bij ons bekend van de vele protesten, bij de lokale bevolking staat dit plein hier niet om bekend. Wanneer je het plein wilt bezoeken, dien je wel door wat security checks te gaan. Wij stonden hier vol in de zon, zonder enige schaduw en dat maakte dit plein toch best imposant.

Beijing, China

Zomerpaleis

Gelegen aan een kunstmatig aangelegd meer, is dit enorme complex een bijzonder geheel om te zien. Het complex bestaat uit verschillende paleizen, pagode's, tuinen en bruggen. Er lopen enorm veel verschillende wandelpaden en je kijkt je ogen uit. Het gehele complex is gelegen op de heuvel van het lange leven en je kunt je hier prima een paar uur vermaken.

Beijing, China
Beijing, China

798 Art zone

Ga koffiedrinken, kunst bekijken, wat shoppen of eten in deze hippe kunstwijk. Er zijn vaak verschillende exposities te bewonderen. Sommige tegen betaling en andere gratis en voor niets. Er zijn voldoende leuke plekjes om wat te drinken en te eten en je kunt hier ook terecht voor het shoppen van wat souvenirs. Het is wel 20 minuten lopen vanaf het metrostation, dus wees hierop voorbereid. Wij zijn hier een aantal keer geweest en raden het zeker aan om hier naar toe te gaan.

Beijing, China

De Chinese muur

Een wereldwonder bezoeken zoals de Chinese Muur staat toch al echt zo lang op mijn bucket list. Ik weet nog zo goed dat op de basisschool een klasgenoot zijn spreekbeurt over de Chinese Muur heeft gedaan, aangezien hij die zomer toen in China is geweest. Sinds dien staat het op mijn lijstje om zelf eens te bezoeken. Zo geweldig om eindelijk te kunnen zeggen dat ik er ben geweest. De dag begon vroeg, we ontmoeten onze gids en chauffeur voor de dag bij een afgesproken ophaalplaats in een hotel midden in de stad. Met een klein groepje andere reizigers reden we in ongeveer twee uur tijd naar onze bestemming voor vandaag: de Chinese Muur. We bezochten Mutianyu Great Wall. Het was ongeveer 9 uur in de ochtend toen we bij het informatiepunt aankwamen en gingen op eigen houtje de muur op. Het was al even klimmen om überhaupt op de muur te komen, maar de adrenaline gierde door ons lijf. Vol enthousiasme renden we bijna naar boven en eenmaal boven gekomen, was het uitzicht fantastisch. Aangezien we redelijk vroeg hier waren, voelden het alsof we alleen op de muur waren. En dat was eigenlijk ook wel zo. We hebben enorm veel foto's kunnen maken zonder dat er andere reizigers op stonden en hebben dus echt samen van de muur mogen genieten. Echt zo uniek en bijzonder en wat voelde het te gek om hier te zijn. Ik heb alleen maar met een lach van oor tot oor rondgelopen, zo bijzonder vond ik het. Zo ver als je kunt kijken zie je de muur. Dit gedeelte van de muur is goed bijgehouden en je kunt dus over een heel lang stuk wandelen/klimmen.

Chinese Muur, China

We hebben een paar uur op de muur doorgebracht en hoe later het werd, des te drukker het werd. Dus ga echt op tijd richting de muur, voordat de rest van de wereld er is.

Chinese Muur, China

Eenmaal beneden stond er bij locals een heerlijke lunch voor ons klaar. En oh, wat was dit genieten. Helaas was het daarna tijd om terug naar Beijing te rijden. Op naar meer cultuur en geschiedenis in deze wereldstad.


We hebben een paar hele fijne dagen gehad in Beijing. Een mooie afsluiting van onze reis!


Dag Beijing, dag China, dag wereldreis! We hebben intens van je genoten.

Chinese Muur, China
35 weergaven0 opmerkingen