• Angela Frings

Begin én eindig je weekend met De Stadswandeling073

Laatst had ik per ongeluk twee routes van De Stadswandeling073 in hetzelfde weekend gepland.. Oepsie. Maar heel eerlijk, dit was absoluut geen straf! Ik luidde het weekend met een collega in met de Afterwork route, of zoals wij hem noemde de Vrijmibo route, en ik sloot het weekend af met de Ontbijt route op zondag. Ik neem jullie weer mee!


Na weer een werkweek vanuit huis was het tijd de laptop dicht te klappen. Voor het eerst in heel lang stond er weer een soort van vrijmibo op de planning, en wel in de vorm van de Afterwork route van De Stadswandeling073.


De eerste stop op de route was Go Greens. Pas sinds een paar weken zit Go Greens met een winkel in de Bossche binnenstad. Het idee achter dit concept is dat je net zo gemakkelijk, snel en voor een goede prijs een gezonde maaltijd kan afhalen of laten bezorgen als van een ongezonde fastfoodketen. Wij kregen hier een lekkere quinoasalade met broccoli en een verse jus d'orange.

Vanuit de binnenstad liepen we naar het Paleiskwartier voor onze tweede stop bij Slim. Ik was hier nog nooit eerder geweest, ook al zitten ze al ruim tien jaar in Den Bosch. Slim zit op de Onderwijsboulevard en is naast verschillende scholen ook omringt door vele bedrijven. Gezien hun opzet kan ik me heel goed voorstellen dat veel mensen hier hun lunch komen halen tijdens een werkdag. Wij scoorden hier nu een lekker soepje naar keuze en ik ging voor de wortelkokossoep.

Via de Paleisbrug liepen we langs de rand van de Bossche Broek rustig aan verder. We hadden wel wat stappen nodig om het eten wat te laten zakken en weer ruimte te maken voor de volgende stop.

Deze derde stop was bij Eetbar De Stadt. We kregen hier een fantastisch uitziend frietje rendang met homemade ice-t, wat net zo lekker smaakte als dat het eruit ziet!

Helaas hadden we de tijd wat minder goed in de gaten gehouden, wat in principe alleen maar een goed teken is natuurlijk, maar hierdoor stonden we wel voor een dichte deur bij onze laatste stop Hello My Friend.. Tip dus voor all my friends: zorg dat je vóór 19.00 uur overal bent geweest. Nu konden we alleen nog maar uit mijn eetkamerraam naar de dichte overbuur kijken. Hiervoor moeten we dus nog maar in de herkansing!


Zondagochtend waren de time management skills wat beter en ik kan je alvast verklappen dat we hier wel alle stops hebben gehaald!


Een vriendinnetje en ik begonnen de Ontbijt route met échte Brabantsche worstenbroodjes en verse jus bij onze eerste stop, L'Oro Nero.

Ook deze route bracht ons weer op het Paleiskwartier welke er met het ochtendzonnetje mooi bij lag.

We hadden het geluk dat we op de laatste dag dat Cake Daddy in deze hoedanigheid open was we hun lekkere zoetigheden nog konden meepikken op onze tweede stop. Tijdens de lockdown bedacht restaurant M'EAT een creatieve manier om er ondanks de horecasluiting toch nog iets van te maken. Ze bouwden een deel van hun restaurant tijdelijk om tot bakkerij en verkochten hier de lekkerste taartjes, cakes en nog meer baksels. We haalden hier naast onze koffie een citroen-maanzaad cake en bosbessen-kokos taartje. Yum!

Nu de terrassen weer gedeeltelijk open zijn heeft Cake Daddy even een pauze genomen, maar als we hen mogen geloven kunnen we ook in de toekomst van hun creaties blijven genieten.


Onze derde stop deze ochtend was bij één van de tentjes waar wij al sinds jaar en dag op de zaterdagochtend na het sporten onze ontbijtjes scoren, Yoghurt Barn. Normaal gesproken ga ik altijd voor mijn zelfde favoriete yoghurtje, maar dit keer ging ik uit mijn comfort zone voor de lemon meringue yoghurt. Ook een aanrader!

Onze vierde en laatste stop was bij mijn lievelings koffietentje Drab. Ze zitten bij mij om de hoek en ik kom hier al sinds de dag dat ze vierenhalf jaar geleden open gingen. In het begin haalde ik hier bijna dagelijks een flat white to go voor mijzelf en mede-Wereldmeisje Sam, toen we nog samen iedere dag drie uur carpoolden van en naar ons werk. Inmiddels beslaat het woon-werkverkeer nog enkel een paar stappen, maar drink ik alsnog elke dag hun koffie, of ik nou een verse flat white to go haal of thuis zelf koffie zet met hun bonen. En naast dat ze de áller lekkerste koffie van Den Bosch hebben, bakken ze ook het áller lekkerste bananenbrood van Den Bosch. Trust me and try it yourself!


We scoorden nog een plekje in de zon bij het Bolwerk aan de Sint Janssingel.

Deze ochtendwandeling mondde uiteindelijk uit tot een ochtend- en middagwandeling, maar dit maakte het juist zo'n goede (bijna) weekendafsluiter.


De Stadswandeling073, bedankt voor wéér een perfect weekend!

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven