• Samantha Klerx

Australië, onze rondreis langs de Oostkust

Bijgewerkt op: 23 sep. 2020

Australië, een land wat al enorm lang op onze bucketlist stond om te bezoeken. En in 2016 was het zo ver; onze droom kwam uit. In deze blog vertel ik jullie wat meer over onze te gekke reisroute langs de Oostkust van Australië van Sydney naar Cairns.

Sydney, Australië

Na een lange reis, naar de andere kant van de wereld, kwamen we aan in Sydney. En deze stad heeft ons hart gestolen. We verbleven 1 week in Sydney en wat heeft die stad toch veel te bieden. Ik vertel jullie graag in mijn blog over Sydney, welke later online komt, over al mijn tips voor Sydney. Maar vergeet in ieder geval niet om de Blue Mountains te bezoeken, surfles te nemen op Bondi Beach, de zonsondergang te bewonderen in Manly en een bezoek te brengen aan Taronga Zoo. In Sydney verbleven we in Bounce Hostel.

Sydney, Australië

Aangezien we maar 3,5 week de tijd hadden om zo veel mogelijk van het land te zien, besloten we om van Sydney naar Brisbane te vliegen in plaats van te rijden. In ongeveer 2 uur vliegen ben je er al, ideaal. Wij vlogen met Virgin Airlines.

Brisbane, Australië

Voor Brisbane kozen we een hotel in de stad en bleven we maar een nachtje. Toch hadden we voldoende tijd om wat van deze stad te zien. De volgende dag was het namelijk al tijd om onze gehuurde camper/busje op te halen. Wij kozen voor de goedkoopste optie: de hippie drift! En wat een prachtig exemplaar was dit. Een oud busje vol met gekleurde bloemen, we voelde ons echte hippies! We huurden dit busje via Cheapcampers, in Nederland.

Australië

Onze eerste stop was bij Hervey Bay, vlak bij de boot richting Fraser Island. En oh, wat prachtig was Fraser Island. Ik vertel jullie over Fraser Island en onze andere uitstapjes graag snel meer! Wij verbleven hier twee nachtjes met onze camper, op een prima camping met douche.

Fraser Island, Australië

Na Hervey Bay/Fraser Island vertrokken we richting Town of 1770, waar James Cook voor het eerst aan land kwam. En daar hebben we onze eerste wilde kangoeroe gezien! Een heerlijk plekje aan het strand om even te relaxen om vanuit daar naar Yappoon te rijden. Dit was voor ons een tussenstop om verder te gaan naar Airly Beach. Helaas was er net een verwoestende orkaan aan land gekomen een paar weken voordat wij hier waren. Het stadje krabbelde langzaam weer op, maar er was nog veel vernieling te zien. Vanuit Airly Beach vertrekken de boten naar de Whitsundays, de prachtigste eilandgroep met het witste zand ter wereld.

We vervolgde onze reis naar Townsville voor een nachtje en daarna naar Mission Beach. Een heerlijk hippiestadje om te verblijven. Port Douglas was onze volgende bestemming en onze trouwe hippie camper bracht ons hier ook naartoe. Heerlijk om weer even in een wat grotere stad te zijn en vanuit daar dagtrips naar het Daintree Rainforest te maken. We hebben onder andere daar ook een rivier tour gedaan om krokodillen te spotten en we zijn gaan hiken in het Rainforest. Enorm bijzonder hoe dit dan uitloopt in de zee.

Het einde van onze reis kwam alweer bijna in zicht, maar eerst was het nog tijd om een nachtje te verblijven bij Palmcove. Vanuit daar kun je gemakkelijk een dagtrip maken naar Kuranda en genieten van vele watervallen daar in het gebied.


Onze laatste bestemming was Cairns en hier hebben wij de kans gehad om te snorkelen bij het Great Barrier Reef! Zo bijzonder en wat is het toch heerlijk om nog te genieten van wat er over is van de onderwaterwereld.

Great Barrier Reef, Australië

De Oostkust van Australië heeft zoveel moois te bieden en zelfs in 3,5 week kun je veel zien! We will be back one day.


Cheers Straya!

42 weergaven0 opmerkingen